onsdag 20 juni 2012

"Äkta Kärlek, Lust och Åtrå......!"

Hur gör man för att inte få en endaste kommentar på ett inlägg. Jo, gör som jag och skriv om din passion för 1700-tals möbler! Sist "hon" var till salu, skönheten på bilden ovan var faktiskt nästan för 100-år sedan, även då var det Bukowskis som sålde henne. Förra veckan var hon till salu igen, lika vacker nu som då, kanske lite blekare än på 1700-talet, men spänsten och styrkan var det inget fel på.

Fanerad med färgad björk, rosenträ, grönfärgad lönn, amarant, citronträ, buxbom och ebenholts. Beslag av förgylld mässing i form av lagerkrans, lagerkvistar, dukatsnitt, bladrosetter, gallerverk och akantusblad. Skiva av grå kalksten. Rak form med avfasade hörn. Raka fyrsidiga nedåt avsmalnande ben. Förkroppad front med två lådor. Översta lådan med dekor av fält och ränder centralt med gallerverk med fleuroner. Mittlådan med manshuvud i profil inom rosettupphängd medaljong flankerad av palmkvistar, omgiven av geometriska bandverk. Sidorna med geometriska linjeverk, festong och bladrosett. Signerad med bläck i översta lådan "Gottlieb Iwersson Stockholm 1783". Märkt med bläck på byråns ovansida under skivan "33". Längd 92,5, bredd 51,5, höjd 82,5 cm. Nyckeln till hennes magiska inre medföljde.

Ett skamligt pris var satt på hennes huvud, 1,5-2 miljoner, snåljåparna stöd i kö och gav skambud på rad, visserligen blev slutbudet 2,5 miljoner, men borde legat på det dubbla. Nästa gång hon är till salu så kommer jag vara där, var så säker, då blir hon min! Beredd att förvara min kalsonger och strumpor i sitt varma och torra inre!
Vill du se fler intima bilder på henne så klicka här, obs "vuxeninnehåll", för män och kvinnor som kan känna skillnad på vikt och lukt på ett 20-tal trädslag, för dem som vet hur brännförgyllarna hostade och dog av kvicksilverförgiftning, för dem som vet hur fattiga en del var i Stockholm på 1700-talet, för dem som vet att Kärlek "kostar", för dem som vet vad passion egentligen är!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Möbelromantiker så lång bort ifrån ett IKEA-varuhus som möjligt!

5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Jag håller med dig. "Hon" (???!) är vacker. Min farfar lärde mig en del om trä, men jag är inte helt säker på att jag skulle känna igen riktigt alla träslag du radar upp. Men många i alla fall. Inte heller har jag liksom kostat på mig att ha din exklusiva smak när det gäller möbler. På så sätt är jag ganska tråkig. Jag har liksom anpassat mina drömmar till nästan realistiska sådana. Så när andra drömmer om en sportig Porsche drömmer jag om en Smart Sport. Ja du hajar va? När det gäller möbler är det likadant. Jag har anpassat min smak till vad som är rimligt. Jag började med italiensk, modern (för att inte säga futuristisk) svindyr inredning som ideal. Efter att ha bott i Belgien har jag mer fastnat för chabby chic... Äsch, jag skojar (åtminstone lite med tanke på mitt senaste fynd ;-)). Fast jag håller med dig om att det inte finns något som fascinerar så mycket som ett gott hantverkskunnande och en vacker design, gärna i kombination med lite humor. Finns det dessutom en provenience är det full pott!

conny sa...

Fin möbel! Jag kanske skulle lägga upp en bild på min byrå, så får jag se vad experten säger.

conny sa...

Nu har jag lagt upp foton på min byrå på min blogg. Vad tror du Peter, hur många miljoner är den värd? Inte för att jag behöver fler miljoner, men det skulle vara intressant att veta vad du tycker om möbeln. Själv vet jag ingenting om den, då jag fått den.

BP sa...

Kul att se att du trots sjukdom hann med två inlägg till idag.
Byrån ör otroligt vacker... i ett slott;-)

Cici sa...

Don efter person och du kanske har blått blod i ådrorna, vad vet jag. Jag har det definitivt inte. Därmed inte sagt att det inte är ett utomordentligt skickligt arbete som ligger bakom möbeln.