lördag 1 januari 2011

"Ett solägg.....självklart vad annars.......!"


Julen väcker alltid minnen, i mitt fall så har jag turen att ha bara bra sådana! Självklart så finns minnen av besvikelser av att inte alltid fått det man önskat sig, men även minnen av saker som man inte önskat sig, men som kommit att betyda mycket ändå. Eller saker som fastnat i "minnesbanken" fast man inte kommit ihåg att de funnits där!
Som här om dagen när jag handlade apelsiner, jag handlar apelsiner ofta och självklart så tar man bara de med härlig "lyster", men de jag handlade i förrgår hade en mycket annorlunda och härlig orangefärg..............så dök det upp, ett ord i min skalle..."solägg".........attans vad ordet kändes bekant men jag kunde inte placera det!
Gick hem och googlade............vips så dök Elsa Beskows bilderbok upp om den i skogen tappade apelsinen...............minnesarkivet i hjärnan öppnades på vid gavel.......bättre bilder och spännande saga finns inte, inte för Peter 6 år i allafall!
Beställer självklart Solägget på nätet här!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Farbror Blå!
PS: Nu ska jag inte förstöra ett fint sagoinlägg, men den här Farbror Blå som bodde ihop med tre damer, var det inte lite skumt det! Vad var han för gubbe? Vilka var tjejerna eller tanterna, tant Grön, Tant Brun och Tant Greddelin? Frågorna hopar sig, men det kanske blir för långt att utreda här!

1 kommentar:

BP sa...

Fack 52 i din hjärna, där duhar lagrat alla oumberliga minnen fungerar ju än - bättre än en vanlig hårddisk ser jag;-)