onsdag 25 januari 2012

"Konvulsiviska sammandragningar i buken som ger stötvisa luftströmmar genom glottis!....Låter kul! Del II"

"Skratt, fysiologisk process hos människor som kännetecknas av en rad hastiga ut- och inandningar tillsammans med rytmiskt växelvis spända och avslappnande stämband som tillsammans ger upphov till ett karaktäristiskt ljud.
Skratt kan utlösas av en mängd olika händelser, vanligen efter att personen blivit exponerad för ett skämt eller någon annan form av humor, men skratt kan även uppstå av glädje, lättnad, nervositet eller andra sinnestillstånd. Skrattets funktion är osäkert, men mycket tyder på att det är ett sätt att signalera samhörighet inom grupper av individer. Liksom gäspningar har skratt en smittande effekt.
Skrattet är individuellt och varierar från person till person. Skrattet är en spontan kroppslig reaktion på sådant som personen uppfattar som lustigt. (Se även humor.) Rent anatomiskt sker skrattet genom konvulsiviska sammandragningar i buken vilket producerar stötvisa luftströmmar genom struphuvudet, glottis och stämbanden. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet, men det finns inget vetenskapligt stöd för påståendet."
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!
PS: Texten ifrån Wikipedia och bilden är ifrån min Kompis Åke i Karlskoga, det är hans bror Bror på bilden (Ja, han heter faktiskt Bror och katten heter Erland)

2 kommentarer:

conny sa...

Enligt vetenskapliga undersökningar kan skratt leda till döden. Jag såg ett tv-program om det för ett tag sen. Skrattar man sammanhängande tillräckligt länge så orkar inte hjärtat med.

Tankar vid midnatt sa...

Skratt, skratt!