tisdag 17 januari 2012

"När fan blir gammal så blir han religiös......!"

Välkommen till Oumberliga Bloggen! En kontrasternas blogg, om konsten att vara människa eller åtminstone konsten att försöka var  människa! Tror att jag under den sista månaden praktiskt taget ätit kött varenda dag och dessutom minst 2 gånger om dagen. Jag bokstavligen älskar kötträtter av alla de slag, fast det ena utesluter inte det andra, äter massor med frukt och grönt med, fisk avstår jag helst ifrån, men äter det om det serveras. En av mina söner är fiskälskare så självklart har det lagats fiskrätter i det Olofssonska hemmet ganska ofta under de 20 sista åren. Att vara människa anser jag att ständigt ifråga sätta allt och alla, att omvärdera och väga för/emot i de flesta frågor och det är just det här med "kött" som ofta "maler" i min hjärna. Att med tiden utvecklas till vegetarian borde vara den naturliga följden av all information vi nås av då det gäller köttindustrin. Tveklöst är det så, som vi behandlar djuren är katastrof, ur ett globalt perspektiv, funderar man ett steg längre så kan man ifrågasätta köttindustrin både miljömässigt och ur ett humanistiskt perspektiv! Men och det är ett stor men, skulle jag kunna bli vegetarian, har prövat under 2 veckors tid, jag vet att det går ur praktiskt synpunkt, kanske jag är en förlorad själ redan? När jag ser den översta bilden "Meatart", med en oxtunga krypandes över ett trädäck som en snigel, kan jag inte låta bli att tänka på en knäckemacka med tunt skivad oxtunga på! Ena stunden så rinner "snålvattnet" till i munnen, men torkar snabbt ut igen då jag kelar med min kompis två minisgrisar Arne och Viggo.
Som sagt inga svar, bara frågor och tankar, du befinner dig nu som sagt på Oumberliga Bloggen eller rättare sagt kanske på Omöjliga Bloggen, för visst är det så att "livet" egentligen är helt Omöjligt, men av någon konstig anledning så får vi de flesta av oss det att fungera ändå!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson 105 kilo Vibrerande Kött i Cyberaltet!

4 kommentarer:

conny sa...

Jag funderar i samma banor som du ibland när det gäller köttätare och vegetarianer. Människan har ju varit köttätare i 100.000tals år och de senaste seklerna har det vuxit fram ett medvetande hos människan som ingen annan djurart kommer i närheten av, och detta skapar en konflikt mellan vårt genetiska arv och samvetet. Ska vi strunta i det arvet, och bli veganer eller ska vi bejaka vårt ursprung och äta upp våra vänner som vi delar den här planeten med? I sanning inte lätt att vara människa, men medan vi funderar på dessa sakernas tillstånd så borde vi göra allt för att djuren inte ska behöva lida för våran skull.

Jag är själv köttätare!

Marina sa...

Jag tillhör dom som äter i stort sett allt och har inga tankar på att bli vegetarian, även om jag tycker grönskaer är vädligt gott! Fast när man ser de båda gosegrisarna så kan man ju i alla fall börja fundera på saken...

BP sa...

Är nog också en köttätare och kommer så förbli!

Baronessan sa...

Bra tankar där. Men för att det ska få någon effekt så hjälper det ju inte att bara du och jag blir veggisar. Människan är ju nu en gång köttätare och vore vi inte det så skulle förmodligen inte våra ätbara djur finnas. Mjölkkor visserligen, men vem skulle ha nytta av en gris som bara springer omkring.
Jag såg en film där en tjej konstaterar: "om vi inte åt djuren så skulle dom bara bli några konstiga arter i en djurpark". Inga kossor skulle få skutta runt i hagarna och tänk så tråkigt jag skulle tycka att det var.