torsdag 24 januari 2013

"Klart tjejen ska ha en redig kniv.......!"


Läser idag i Svenska Dagbladet att ett parti i Indien börjat dela ut knivar till kvinnor efter sista tidens våldtäktsöverfall. Kanske borde vi göra det här med, ta bort knivlagen (för kvinnor), två grova gruppvåldtäkter bara i Sverige sista veckan. Bilden kommer ifrån Svenska Dagbladet och artikeln läser du i sin helhet här!
Fast självklart blir det hederliga Moraknivar här, fast inte den klassiska utan en variant med parerskydd så det går att få in kniven riktigt riktigt djupt!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde Din vinande Machete i Cyberdjungeln!

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Eftersom jag lett kurser i kvinnligt självförsvar är jag rätt tveksam till utdelande av knivar/vapen för att undvika/skydda sig mot brott och överfall.
Riskerna att vapnet vänds emot en själv är större än chanserna till att kunna försvara sig.
Någon patentlösning på hur vi ska få stopp på kvinnoföraktet globalt sett har jag däremot inte men att lösa våld med mera våld är sällan vettigt.

conny sa...

Principen är bra, men att hantera en kniv i en stressad situation kan leda till att kvinnan själv skadas. En "saturday night special" (liten revolver) efter vederbörlig träning i handhavande vore nog bättre. Det skulle nog få asen att tänka sig för både en och två gånger.

desperat hemmafru sa...

Legalisera pepparspray och gör det brottsligt att missbruka det. Häpp!