tisdag 15 januari 2013

"När fan blir gammal.....Äntligen sommar...!"


Har ju tidigare skrivit om det här med att ändra sig, se saker ur ett annat perspektiv, tänka om helt enkelt. Igår gjorde jag det ordentligt. Våra tre barn har vuxit upp i princip doftlöst, kanske har vi på så vis berövat dem deras doftbarnminnen men sanning är den att alla tre varit lite allergiska på något sett. Tack och lov har deras problem vuxit bort.

Fast det Olofssonska hemmet är fortfarande ganska doftlöst, men igår blev det ändring på det.
Vet inte hur många bloggare som vill erkänna att de levt lite över sina tillgånger under storhelgerna. Lilla Frun och jag har gjort det, helt klart, inga pengar kvar, inget toapapper och inget
maskindiskmedel och inte heller något alternativ till det. Kris med andra ord.

Men så som ett mirakel så kom jag på att vi faktiskt är Husbilsägare (en av orsakerna till vår dåliga ekonomi), tänk om det finns några kvarglömda skatter i den ifrån sommarens överflöd.

Gissa om jag gjorde fynd i vårat fordon som faktiskt inte hunnit städas ut ifrån i somras. Två 20 Eurosedlar (nu växlade), 5 rullar toapapper, en påse med parkeringspengar samt det bästa av allt en flaska sommar, närmare bestämt Grumme Diskmedel Smultrondoftande Äng.....tack Kära Svärdotter för du köpte och lämnade kvar den i princip fulla flaskan i Husbilen. Igår kunde jag handdiska upp en hel diskbänk fylld med disk, det löddrade, det doftade och helt plötsligt så var det sommar i mitt kök. T o m förpackningen gjorde mig glad!

Självklart så måste dofterna in i vårat hem igen, som sagt "När fan blir gammal så blir han religiös"!
Tänk att jag varit så emot doftande rengörings prylar, fast självklart så lägger jag in en "brasklapp", barn ska lukta äkta jord, lera, blod, snor och tårar och självklart så ska de lukta frisk sommarvind på sommaren, inte skjölmedelskaneläpple och annat skit!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt Doftljus i Cybermörkret!

3 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Åh, jag älskar äpple/kanel/vaniljdoft... Bättre än urin, svett och grilldoft i kläderna. Tycker jag alltså. :-)

BP sa...

Vi är nog raka motsatsen till dig och din familj. Vi älskar dofter - inklusive sköljmedel. Tur att ingen här är allergisk.

PS. Det enda jag inte använder är parfym å maken ogillar rakvatten. DS

Anonym sa...

Håller med dig, tycker det är trist och lite konstigt när "alla" luktar i princip samma sköljmedel. Och hur nyttigt kan det vara, egentligen? Men en liten revolution har vi gjort i hemmet nyligen: Ett doftljus! Som jag har varit emot dessa tingestar, men i små doser luktar det ju faktiskt gott!
Kram Carina

PS När äldste sonen kom hem från Norge för att fira jul (det här var innan doftljuset) stannade han på tröskeln och drog in ett lååångt sniff och utbrast: Mmmm, hemma! Härligt, eller hur?