söndag 12 december 2010

"Lucka 12..............!"


Ingen Hunk med tomteluva idag utan en "tiggare" i Indien! En ung pojke/man som en av mina favoritbloggare, Polargrevinnan fotograferade på sin nyligen avslutade Indienresa.
Gå in på hennes blogg och läs hennes fina och intressanta reseskildring!
Klicka på bilden för förstoring..........titta på den en stund och känn vilka tankar som dyker upp!
För min del så rusar tankarna........pojken är i mina barns ålder........Indien är ett av världens rikaste länder, ändå extrem fattigdom blandat med enorma privata förmögenheter.......den enes bröd den andres död! Religion, kastsystemet mm, frågorna och tankarna hopar sig.....en mycket fin och vacker bild, samtidigt som den är sorglig!
Idag tänder vi adventsljusstakens tredje ljus snart är det Jul och ännu en gång slår marknaden köprekord..........jag är en del av den, "Marknaden" alltså! Ganska säker på att detta är det sista Julfirandet i den här formen för mig!
Här om dagen stod det två tjejer som var helt fantastiska i sin utstrålning och sin övertygelse för den "goda sakens skull", de "raggade kunder" åt Rädda Barnen, fast julstressen/hetsen hade redan grepp om människorna i deras omgivning, ingen stannade. En man stannade till och skrek argt.........."Jaha, ge pengar till ungdjävlarna så de kan flytta hit som vuxna och leva på bidrag!" Ja, alla har vi vår "syn" på allt här i livet, man ser det man vill se!
I Stockholm sprängde någon ihjäl sig själv igår bl a pg a en "rondellhund"..........och jag önskar att jag vann några miljoner så jag kunde köpa en Georg Haupt Möbel ifrån 1700-talet..................................om det finns en Gud se då till att jag istället kommer på andra tankar och startar ett barnhem istället för pengarna! Girighet skulle det kunnas att kallas...en av de sju dödssynderna.........Jesus sändes till Jorden för att sedan dö för våra synder!
Kyrkorna brukar bli fulla kring Julhögtiderna och de flesta mummlar då fram "Förlåt oss våra synder"...............Jag har fostrat min barn att bara be om ursäkt om de verkligen menar det, annars är det ju bara ett "tomt" ord...........!
Jag ber mycket sällan om ursäkt..........ja, faktiskt, jag är en skitstövel av rang........men jag jobbar på att bättra mig bl a har jag bytt jobb och det är väl det livet kanske handlar om, ja inte att byta jobb, utan att försöka utvecklas och bli en bättre människa, kanske säga förlåt och verkligen mena det!
Nu låter vi Julen verkligen bli den "högtid" det är tänkt att vara!
Vad får du själv för tankar när du ser "Polargrevinnans" fina bild ovan?
Tror inte kommentarerna kommer "hagla direkt", men huvudsaken är ju att man tänker till, självklart så får inte saker stanna vid tanke, men det är kanske början på någon slags "handling"!
En sak.........den här djävla Alladin chokladasken som vi ger bort i hundratusental varje år, se till att den hamnar hos någon som verkligen uppskattar den, de finns även människor i Sverige som blir rörda till tårar av att få en chokladask.........har själv gett bort 4 stycken nu.
Trots att de dessutom hade utgånget bäst före datum! Handlaren som jag tiggt till mig kartongerna av sa: -Du får inte fler!.... så körde han de resterande 70 stycken i komprimatorn!
Dessutom åt jag upp en själv igår, tillsammans med Champagne och glass (se inlägget nedan)..........så visst är det på tiden att någon "kommer" och dör för mina synder!
Hur mycket "skitstövel" är du själv?
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson "Synden i Cyberrymden" personifierad!
PS: Det är svårt det här med religion..........Det skrivs ju i Bibeln att "Gud skapade människan till sin avbild"............intressant.......kör Gud bil i Stockholmstrafiken precis som jag och hotar folk som inte blinkar med att "slita ut ögonen på dem och pissa huvudet fullt så de kantrar?
Ja, jag räknar inte med några svar. Bara en fundering.........en Oumberlig fundering!

5 kommentarer:

Cici sa...

Eftersom jag också har följt Polargrevinnans resa i Indien var bilden inte ny för mig, men den berör naturligtvis fortfarande.
Det är hjärtskärande att möta en syn som denna. Ja det räcker med de knäböjande man möter i storstäderna i vårt eget land.

Nu inbillar jag mig inte att jag ensam skulle kunna hjälpa all världens fattiga, eller att jag ensam skulle kunna starta en skola för behövande barn, eller mätta gatubarnen i Peru en vecka. Jag är betalande medlem i ett par hjälporganisationer, det är väl allt. Sen hoppas jag att jag har uppfostrat mina barn att bli medkännande vuxna.

Som icke troende skulle aldrig falla mig in att gå till kyrkan, oavsett vilken årstid, för att be om syndernas förlåtelse. Jag får stå ut med att jag är en relativt välbeställd, syndig människa, som sorterar mina sopor och skänker en slant då och då.

Unknown sa...

Visst äro väl Herrens vägar ibland rätt så kassa?, i alla fall har nog den stackrs pojken valt "fel" väl, eller kanske "fel" familj att födas i. Vad vet vad han gjorde i sitt förra liv, slog en ko?
Mina tankar går dock till vårt fadderbarn i Bolivia, får mitt dåliga samvete att dövas, åtminstone för några minuter, innan det är dags för nästa runda på stan för att jaga julklappar.
Måste sticka!
Din vän "aladdinhataren" Camilla
som visst blinkar när jag ska UT ur rondeller.

Elin Damberg sa...

Du är en syndare med integritet, min vän.

Polargrevinnan sa...

Tack för fina ord och roligt att du gillar min blogg. Ser sällan någon kommentar från dig. Men man ska inte kasta sten när man sitter i glashus: jag läser allt du skriver men är dålig på att kommentera. Egentligen rätt oartigt. För att visa att jag läst bloggen kunde jag ju bara skriva: Bra, Intressant, vackert,idiotiskt,osmakligt, kan det verkligen vara så, ta det lugnt o.s.v - bara ett litet bevis på att jag varit här.
Nu blir det ett en ordentlig kommentar.
Dagens lucka var ju lite annorlunda och skönt för jag är lite trött på muskelknuttarna.
Det är jobbigt att se barn som far illa och det var det många som säkert gjorde i Indien.
Vi skänkte pengar till Moder Teresas Barnhem men jag kunde ju givit mera. Jag köpte en liten matta för några tusen, ville ha ett minne från Indien. Högg till i samvetet, en tröst att den som satt på golvet och knöt min matta - hon eller han måste också leva.
Sitt nu inte uppe halva natten du ska sova så blir du fortare feberfr.
Ha det så bra du kan och hälsa öviga familjemedlemmar.
Kram

Caja: sa...

och många funderingar blev det......

Fy dig , vad du skriver sanningar...man blir ju alldeles sjuk av att vara tvungen att fronta sin egen egoism....

och alla andra saker man var tvungen att ta sig en funderare över....

Bilden gjorde mig ledsen och samtidigt tacksam för vad jag själv har...och ändå gnäller man...

Ja du Peter, glad tredje advent då...

Kramar till dig och din fototrissare till fru/caja