onsdag 15 december 2010

"Lucka 15...............!"
Tänk så olika vi är och hur vi uppfattar saker eller rättare sagt väljer att uppfatta saker! Igår hände det igen..........ett mail och en person som tog bort sig som följare med orden
"-Det räcker nu Peter, det är inte roligt............!" Hmm...vem fan har sagt att allt ska vara roligt?
Okej, kalendern med "tubsockskillar" kanske inte faller alla i smaken........men 8 härligt lystna kvinnor har skickat mail och adress och vill vara med om utlottningen av kalendern!
Dessutom ångrade sig min Fru och ville behålla kalendern, men Oumberlige Peter är hård men rättvis, vill hon ha kalendern då får hon maila och vara med i utlottningen. Någon djävla ordning måste det vara även i bloggsammanhang!
Fick ett annat mail ifrån en kvinna som ofta skrev på min blogg för ett år sedan....hon undrade var min "gullighet" tagit vägen? Helt rätt analys.......jag kanske inte är så "gullig" längre på bloggen, kanske inte i verkliga livet heller!
Fast så här till Jul så kan det hända att jag blir lite blödig, känslig, gullig och konstnärlig!
Träffade en Japansk turist för ett tag sedan som frågade om man verkligen någon gång haft någon isbjörn på Stockholms gator? Han var inte dum, han förstod självklart att det inte hörde till vanligheten, men ingen rök utan eld, tänkte han. Kanske det någongång simmat en björn hit och entrat huvudstadens stränder?
Pratade med en intendent på Naturhistoriska om det hela och han sa att det aldrig finns dokumenterat, men isbjörnar har tagit sig iland i Nordnorge och en frisk unghanne skulle ju kunna fortsätta vandra, så visst skulle det i teorin kunna vara en möjlighet!
Så här om dagen när jag var inne i en leksakaffär för att köpa Julklappar till syskonbarnen så hittade jag dessa små naturtrogna isbjörnar!
Så den gråaste och tristaste vinterdagen förra veckan åkte jag till Skeppsbron och gjorde ett försök att få till ett Julkort att skicka till mina utländska Vänner!
"Visst finns det isbjörnar i Stockholm!"
Personligen så tyckte jag idén var bättre än bilderna blev.............och helt plötsligt så upptäckte jag något mycket obehagligt.......tänk om jag håller på att förvandlas till en "fotonörd"?
Jag skulle verkligen vilja ha dessa bilder fototekniskt perfekta! Ska genast ringa "Oumberligatings Hovfotograf Ronny"........antingen fixar han bilderna i något fotoshop program eller annars så lånar jag ut isbjörnarna till honom så får han hitta på något annat med dem!
Vem sa att inte Oumberlige Peter var gullig?
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson "Din björnfäll" i den Arktiska Bloggkylan!

9 kommentarer:

Caja: sa...

Vet du....i M.I.N "sinneskittlarlista" passar du alldeles utmärkt in. Jag har diverse blandade småhopp i den och så dig då....

Men du...lilla frun vill jag knäppa på näsan (lite vänligt då) och just på näsan för det är nog ett ställe hon inte har smärtor i....

Fru PocketHexa: Du hade din chans, nu är det VÅR tur att få ut nåt av din oumberlige björnfäll!! Så det så! Piiiuuuwww...så var det sagt...jobbigt, jag tycker inte om att skälla...kan vi vara väner ändå...

Snälla...det är ju snart jul...
..och det var inte så illa menat ;-D

Må väl önskar hon som allra, allra mest önskar sig denna oumberliga almanacka!!! Trots en välhängd karl finns i sängen bredvid..../caja

Caja: sa...

oj vad konstigt det blev hahahaha det var bara för att jag skrev www. mohahahahahaha

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan, det var roligt och höra av dig. Har du gått och blivit o-gullig, isbjörnarna har du gjort väldigt gulliga foton med i alla fall. Mycket naket, en ragúsked skulle vara mycket kuligare och titta på.
Ha det bra i vinterkylan
Kramar
AnnaMaria

caja sa...

Klart jag har vad du efterfrågade...så fort jag hinner denna afton ska jag sända dig ett mail på jernsaxen min käre vän!

Sen får du ju själv avgjöra om du får något matnyttigt eller ej...du får vad jag hittar...

Ha en redigt goer kväll/caja

Vit som snö sa...

Tänk...den där kronan skulle te sej alldeles perfekt som vit och shabbad;) Fast bilderna var fina ändå, det var ju iallafall vita isbjörnar:)
Joo jag vet att 1700-talsmöbler ligger dej varmt om hjärtat, fast jag minns att du fick en tanke en gång om ett gammalt vackert bord som kanske kunde bli snyggt shabbat och vitt!!! Fast jag tror det stannade vid en tanke;)
Som jag och Manolo Blahnik-skor.. det stannar nog vid tanke det också:( OM jag inte går o vinner storkovan....
Men kalendern...den är ju en uppnåelig dröm;) Vem vet, jag kanske provar min lycka o mailar dej:)Tycker den skulle passa perfekt på min något "strikta" kvinnliga arb.plats;) Hihi
Ha det gott o hoppas att det råder julefrid hos er! Kram Cilla

Freedomtravel sa...

Ett jättegulligt inlägg tycker jag! :)

Photo by Maria sa...

Fotonörd gillar jag ;-) Bli det :-D Alla är vi olika och alla kan inte gilla samma saker så fortsätt som DU vill och inte som andra vill :-)

Ha en fin kväll/natt och torsdag..

Kram Mia

Vit som snö sa...

Måste bara tillägga att jag visat lite inlägg här för mannen, kvällens skrattande har vi fått åt några roliga inlägg:)) Tack för det:) Vickande julrumpehälsningen gillade jag. Söt!
Lucka 9... trevlig:))
Ha det gott!
Kram Cilla

BP sa...

Jag gillar dina luckar - ja inte alla då... men lite optimi´sm i samband med snoppar skadar ju inte, det är ju bra för självfötroendet - hos killar iaf. Å den mörkhyade hunken - gimmee - gimmee, gimmee. Jo en och annan söt björn tar jag också medan jag ändå håller på;-)