tisdag 14 december 2010

"Lucka 14...............!"


Stora "Dopparedagen" närmar sig med stormsteg! Igår var jag inne på Drottninggatan här i Stockholm för att fotografera och se om det fanns något intressant att dokumentera efter självmordsprängningen här i Lördags!
Allvarligt en sekund nu..........Jag hade velat göra hundratals inlägg om denna händelse, men det är ingen idé och efter "Mordhoten" jag fick efter mitt inlägg förra året om att stoppa även "manlig omskärelse" så är jag lite försiktig! Jag är långt ifrån "rädd", men har man med galningar att göra så får man se upp! Eller som i mitt fall inte blanda in sin familj i sina egna åsikter! En sak är säker, även om denna "sprängning" är en isolerad händelse........så kommer den "trigga" andra att försöka.........var så säker!
Fast nu ska vi prata om något mycket trevligare........"stora draggar".........fast personligen så tycker jag inte det är direkt "upphetsande".........men det är himla kul att att se och registrera sin omgivning när det dyker upp något i "hästväg"!
Det hände igår............när jag står och tittar på platsen för sprängdådet så ser jag lite längre ner på Drottninggatan hur det bokstavligen flockas en massa tjejer i blandade åldrar........någon har skyltat med några kalendrar för 2011, motivet på framsidan är det jag idag visar som "lucka 14".......står en bit bort och iakttar hur roliga en del kvinnor är särskilt några äldre damer som går förbi, stannar till, för att sedan gå en bit och tvärt vända och komma tillbaka till skyltfönstret!
Några yngre tjejer är mer rakt på sak och fotografer skyltningen med sina mobiler!
Medans kvinnor ser lite "uppspelata" ut vid synen av denna kalender så är det raka motsatsen vad som händer hos oss grabbar.............sitter man i en bastu och det dyker upp en "brandman" då skruvar alla olustigt på sig och tar sina handukar ett extra varv runt kroppen!
Sedan de roliga kommentarerna från oss män till varandra............."-Det där kan ju inte fungera!"
Nu ska jag inte genera Er läsare och mig själv med några mera intima detaljer........beteéndevetenskap är kul...............gick helt enkelt in och köpte en till "Lilla frun"........men hon sa att en sådan kan vi ju inte ha hemma, tänk på barnen!
Hmmm.....tänkte inte på det så nu lottar jag ut den till hugade spekulanter.......maila till jernsaxen@live.se , vinner du den så skickar jag den i ett "diskret kuvert" hem! (ler)
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson "Din brandslangsleverantör i Cyberhettan"!

7 kommentarer:

Elle sa...

Rätt stora sockor, eller?

Caja: sa...

"Många kvinnor är inte fyr och flamma enbart bara för att de är gifta med en brandman!
//Senta Berger

Hahahahahahaha/caja

Lippe sa...

Och jag som tyckte att jag var lite fräck som hade en kalender med halvnakna brandmän hållandes katter!! Brandmän med klös hette dem! Tänker på barnen och deltar inte i utlottningen *suck*
Lippe

Lippe sa...

HA! Svinhugg går igen och ska du vara hos mej får du dras med mej som (för)följare :)
Har varit inne på jernsaxen flera gånger men aldrig skrivit något.
Jobbar inte inom landstinget utan beklagar mej för att jag tillhör det landsting jag gör! Vänder mig nu till privatvården.
Lippe

Agneta sa...

Hahaha! Du är ju för rolig! =)
Jag har också barn och avstår därför att delta i tävlingen...

Anonym sa...

Typiskt kvinnor. Har man inte stånd så har man en "liten penis" och har man stånd så har man plötsligt en "stor penis". Älskling, det kallas erektion.

Heidi sa...

Hoppas du inte redan har lottat klart... Jag vill vara med!!! Jag jobbar i manliga branschen och det finns fortvarande individer som hänger upp vid skrivbordet sina kalendrar med lättklädda tjejer. Vill inte vara sämre. I med att jag inte är intresserad av tjejer på det viset så kan jag ju alltid hänga upp en killkalender på jobbet:)
Heidi