fredag 3 augusti 2012

"Idag blir det ingen erotik......!"

Vissa dagar är bättre än andra, idag är det en sådan dag. Jag blir väckt av min Chef som ringer och undrar lite över gårdagen, han behöver göra ett förtydligande för en kund. Yrvaken hämtar jag min Älskade Morgontidning, Svenska Dagbladet, hela första sidan upptas av bilden ovan, med stora bokstäver står det SKYTTEKUNGEN. Jag blir varm inombords och jag ler med hela min själ......sådant här gillar jag. Helt djävla galen "vardagshumor" när den är som bäst. Den Goda Glada Tjockisen i mitten är Håkan Dahlby, helt överraskande så råkar han i finalskyttet träffa alla "duvor" utom en och vinner påsåvis OS-silver i dubbeltrap, eller missar en duva så han förlorar ett guld. Skyttekung är han i vilket fall som helst inte eftersom han inte vann. Han här skjutit 100 000-tals övningskott i sitt liv så det vore ju själva f-n om han inte lyckades någon gång.

Nu är det inte Håkan Dahlby själv som är "vardagshumorn", duktig skytt, verkar vara en trevlig kille och en god familjefar. Utan vardagshumorn är just det "uppblåsta" i det hela, fast den riktiga humorn står Prinspellejönsarna för. Två säkerligen trevliga och harmlösa lirare de med, ingen rår riktigt för den situation de hamnat i, Carl-Philip föddes ju mitt i smeten och är ju helt oskyldig och man kan ju inte riktigt lasta Prins Daniel heller att han blev kär i Viktoria, tro det eller ej, men jag var på bröllopet, på första parket var jag och Kryckan och såg deras kärlek spira, så inget ont om den killen.

Några av Er läsare kommer inte förstå ett skit vad jag menar med vardaghumor kring denna bild och vad den symboliserar, några ler kanske inombors tillsammans med mig. Världen rasar, en kille lyckas skjuta ner två lerklumpar med rosa stoft i så det dammar, han gör det lite bättre än några andra, ner på planen springer två pojkar...hm...prinsar och jublar....."-Nu djävlar, tog vi dom!" "-Fy fan va vi i bra!"

Håkan Dahlby strålar och är glad, vilken underbar idrottslig prestation jag gjort. Fast jag tror att han egentligen också ler och tänker för sig själv att det här är helt djävla galet, så mycket ståhej, det här är ju mitt levebröd.

Fast egentligen är det ju kanske bara jag som är lite bitter, för det hade ju varit helt fantastiskt att få vara på plats i OS-London, dricka en massa öl och sjunga ihop med Engelsmän på någon härlig och mysig klubb. Ja, vad vore väl en kväll på slottet!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt skott i Cyberråttan!
PS: Bilden har jag "lånat" ifrån Svenska Dagbladet och den är tagen av Tomas Oneborg, grattis Tomas, helt klart årets sportbild.
Håkan Dahlbys hemsida hittar du här, han säljer bl a helt Oumberliga Perazzibössor, kanske man skulle köpa en sådan, panga på utav bara attan och kanske håva in ett OS-Guld om några år!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va? Nu blir jag besviken Peter! Inga nakna män här idag, vad ska jag då förgylla min vardag med? Får väl skriva lite i min blomsterblogg istället.
Förstår precis vad du menar med att visa denna bild, "vardagshumor" kallar du det. Fast vi behöver nog lite sådant till mans/kvinns, OS är ju fest så det är helt okej för mig, men visst är det en intressant tanke att i vissa länder som skickat deltagare råder det ingen som helst demokrati, se på Kina exempelvis. Hur många är säkerligen dopade, fast han den glade runde och fryntlige skytten han dopar sig säkert också, med bullar eller något liknande!
Ha en fin fortsatt sommar!
Mvh och Kram ifrån Catrin!

BP sa...

Nja, humorsidan av inlägget förstår jag inte, men jag är impad att du såg brölloppet live!