fredag 19 februari 2010

"Hmmmm....intressant!"


Va fan, jag "kör på" med ett inlägg till, alltid retar det någon! Ska med det här inlägget försöka "knyta ihop" säcken! Ett av dagen första inlägg jag gjorde handlade ju om en bok som ger pysseltips hur man gör sina egna sexprylar, se inlägg nedan. Det intressanta med min blogg är att jag får en hel del kommentarer men även en hel del mail om det jag skriver, fick faktiskt ett sådant idag, efter det att jag "visat" boken!
Mailet var ifrån en kvinna i Göteborg som funderade på att ge ut en bok om hur man syr enkla sexiga kläder, bl a sjuksköterskeuniformer med lite äldre "snitt" och "fason" som hon skrev!
Vill börja och tacka för mailet, verkligen trevligt och fint på alla sett, men nu kommer det ett men och det blir ett stort men!

Var i helsike kommer villfarelsen att sjukskötersker skulle vara sexiga, håll i Er för nu kommer "bomben" på Oumberliga Bloggen, människorna ifråga är ju inte ens trevliga som grupp!
Ja, nu var det sagt! Min största dröm vore att få sitta ensam i en panel med hundra sjuk skötersker som åhörare och fråga rätt ut, varför är ni så "sura" och "korta"?
Du som läser det här är kanske själv sjuksköterska, gift med en eller bästa kompisen med en!
Då är du jävig säger jag bara! Kanske blir du sur och arg nu och funderar på hur jag kan "spola" en hel yrkeskår på det viset! Ska berätta men först så ska jag självklart säga att det finns undantag, men de är djäkligt få! Jag är inte heller betéende vetenskaplig analfabet så jag förstår varför jag i min tur inte är omtyckt av sjuksköterskor! Jag lägger mig t ex aldrig ner och jag tar aldrig av mig kläderna förrän doktorn kommer in. Inte en djävel säger åt mig hur jag ska göra och det tar exakt 4 sekunder för mig att stå helt näck om det så krävs!
Min Fru har bokstavligen "torterats" av bittra sjuksköterskor inom vården i 16 års tid, listan och anmälningarna skulle bli meter långa om jag tog upp dem här!

Har själv jobbat på en röntgen avdelning i några år och just på det syniska sett man ser på människor inom denna kår gjorde att jag inte pluggade vidare. Min klinikföreståndare Elaka Kerstin hade inte fått sitt smeknamn för inte!
Jag driver ju en annan blogg också http://www.jernsaxen.blogspot.com/ , en blogg om sjukvård och dess problematik, allt ur patientsynpunkt! Jernsaxen fungerar också som ett slags Patientförening och det har gjort att jag träffat olika typer av "samarbetsavtal" med olika yrkeskårer inom vård och omsorg läkare, professorer, underskötersker, sjukgymnaster osv.
Ja, du läste rätt sjuksköterskorna fanns inte med på den listan, inte ens specialistförbunden för sju skötersker fanns med där, ingen har velat ha någon form av samarbete. De flesta sjuksköterskefalanger har gett fan i att svara trots totalt sett ett 100 mail och telefonsamtal!
Att berätta om min egen sjukdomstid med borrelia (3 år) är ingen idé, ingen skulle tro mig!

Sedan kommer vi till bloggen, jag brukar ju skriva "Hej" hos ganska många för att på såvis bredda min blogg, de flesta svarar glatt, utom sjuksköterska Maffian, har nu totalt räknat till 31 sjuksköterskebloggar, inte en djävel har svarat på "tilltal! Minst sagt underligt!
Som sagt jag ställer upp i en paneldebatt när som helst! Mina favoritsjuksköterskor, vet ni vilka det är, de heter Maria och Anna-Lena och har pluggat vidare till läkare, när de praktiserar ute på två av Sveriges största sjukhus så händer det att före detta kollegor inte säger "hej"!
Snacka nu inte om hårt och slitit jobb, de är de flesta arbeten på "golvet" nu förtiden, men om man verkligen tycker om människor då tror jag inte man upplever jobbet som så hemskt heller!
Kalla inte en sjuksköterska för sexig bara, gärna människan, men fan inte "rollen"!

Skulle också kunna berätta om hur jag blir bemött när jag är ute på mässor och företräder Patient och Smärtföreningen Jernsaxen, ibland så sker en liten miss så de som jag träffar tror att jag är Doktor Olofsson, gissa om jag blir väl bemött då! Jag ljuger aldrig, så självklart så berättar jag att jag är fd röntenundersköterska och numera anhörig till en svårt sjuk kvinna!
Då blir jag genast ombedd att lämna tillbaka lappen med telefonnummer och snabbt slutar man att lyssna på det jag har att komma med! En sak är säker Patient och Smärtföreningen Jernsaxen återkommer snart med full kraft. Nya lagar träder i kraft och advokat är numera ansluten till föreningen, så tillhör du gruppen bittra och sura sjuksköterskor, sök nytt jobb, annars kommer du snart tvingas till det!

Tillhör du gruppen bloggande sjuksköterskor och inte säger "hej" till alla som vänligt skriver en rad, sluta blogga och börja skriv dagbok istället varför du är så sur, va gick fel i livet, blev du aldrig gift med en Doktor eller vad hände? Oumberlige Peter är visserligen bitter men har ett hjärta som rymmer de flesta!
"Alea iacta est" (Tärningen är kastad!)
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!PS: Vad tror du hände när några medlemmar av Jernsaxen ringde till en instans som utbildar sjuksköterskor, som patientförening ville vi tala om "patient perspektiv", vi var inte välkomna det fanns inte tidsutrymme! Vad tror du Rektorn sedan svarade på min fråga om hennes vårderfarenhet? Jag är faktiskt Sjuksköterksa, jag kan det här med patienter! (ler)
Hemlis oss emellan, hon kändes inte heller sexig!

1 kommentar:

Elle sa...

Tack för din värmande kommentar! Ja, vad vore en blogg utan kommentarer...? Som att prata med en vägg?

Tur att jag inte är sjuksköterska... men som du beskriver denna yrkeskår är jag nog helt enkelt för trevlig för att bli en! *blink*

Även fast "sjuksköterska" s a s är ett av mina "yrken" som mamma och hemmafru (eller som vi moderna kvinnor kallar det: familjmanager). Jag har läst att man som kvinna utför ett stort antal yrken, tyvärr utan passande betalning.
Stämmer nog lite, för man känner sig ofta som: Kock, städerska, sjuksköterska, taxiförare, sekreterare, trädgårdsmästare, fönsterputsare, målare, rörmokare, skolfröken, psykolog...you name it!
För att återkomma till sjuksköterskorna, hade jag själv en negativ erfarenhet av en tysk sjuksköterska, senast igår. Jag var hos "min" läkare som jag haft turen att inte behövt uppsöka de senaste tre åren. Detta gjorde jag dock igår för att jag "mådde skit". Problemet var att jag inte hade beställt tid utan kom oanmäld. Läkaren själv var jättegullig och tog sig tid för mig och lyssnade. Plötsligt kommer sköterskan in och säger lite halvspydigt att "Det kanske vore bättre om Fru R. kom tillbaka en annan dag - med förbokning - för de andra patienterna - som hade beställt tid - besvärade sig över att de fick vänta så länge."
Där sitter man som patient och mår skit, medan hon störtar in och inte alls funderar på om hon kanske avbröt ett viktigt samtal mellan läkare och patient. Och eftersom man tillhör den sortens människor som inte gärna blir otrevlig, ler man bara snällt och ursäktar sig för att man tagit andras tid. Skiter vi i hur jag mår! Huvudsaken är att de andra inte måste vänta!
Oroa dig inte, jag mår bättre idag, är ju byggd av stark virke. Allt skit löser sig, sade han som sket i vasken.

Nu ska vi inte dra alla sjuksköterskor över en kam, det finns säkerligen ett eller annat undantag - iallafall hos mina barns läkare. De är ok.

Kanske ska tillägga att det här i Tyskland inte finns vårdcentraler. Man har sin egen "husläkare" som man besöker. Varje läkare har sin egen mottagning, t ex mitt i byn eller i sitt eget bostadshus (naturligtvis separat lokal)Fördelen är att läkaren känner dig och att du kan välja en läkare som du har förtroende för. Barnläkaren har jag t ex haft de senaste 16 åren och kör ett par extra kilometer till dem för att jag känner dem väl och litar på dem mer än barnläkaren i nästa by.

Fy på mig, nu blev jag långrandig igen *ler*
Finns det överhuvudtaget en gräns för hur långt en kommentar kan bli...kanske man skulle testa en dag när man har mycket tid...*gapskratt*
Önskar dig en skön kväll...lovar inte att det var sista kommentaren, man vet ju aldrig hur många inlägg du hinner med ikväll?
;D
Kram Elle