söndag 21 februari 2010

"Större, kommersiellare och bättre.......!"


Säger bara Wow, ett musikinslag i Melodifestivalens deltävling igår vände faktiskt upp och ner på mig ordentligt! Deras musik, kanon men vilken scenografi och vilken idé dessutom! Helt Oumberligt!
Har läst in mig på allt om dem och googlat världen runt, säger bara en sak
"De Blå Männens Gäng" kommer ta över Sverige också, jag lovar! Om de inte redan är i princip kultförklarade så kommer de bli det, trots att de egentligen inte alls är någon direkt tradionell musikgrupp, det här är ren och skär affärsverksamhet, när den är som bäst! För det är ju duktiga och kreativa mäniskor som skapar bra affärsverksamhet!

"Blue Man Group är en kreativ organisation grundad 1988 av Phil Stanton, Chris Wink och Matt Goldman. Organisationen producerar och framför allt kreativa föreställningar med både musikaliska, akrobatiska, teatrala och komiska inslag. På scen uppträder organisationens medlemmar tre i taget och de är alltid klädda i svarta dräkter och blå masker, därav namnet på gruppen.
Under föreställningen spelar de uppträdande på ett flertal egentillverkade instrument och ackompanjeras oftast av ett professionellt band, sångnummer förekommer också, dock ej från någon av de blåa männen, de yttrar inte ett ord under hela föreställningen.
Förutom föreställningar har organisationen också spelat in ett flertal skivor, flera artister har medverkat i deras låtar, bland annat Dave Matthews, Peter Moore och Gavin Rossdale.
Den 20 februari 2010 uppträdde de i mellanakten i Melodifestivalen 2010s tredje deltävling i Göteborg.
Den 21 Februari 2010 så skrev Peter Olofsson om dem på sin blogg Oumberligating, resten är historia!"
Ljudet på Oumberliga Bloggen är sedan igår uppgraderat har du ett par finare hörlurar koppla in dem till din Dator och njut. I September så ses vi för att gå och lyssna på dem i Globen, bra att ha tränat upp trumhinnorna tills dess!
Vid datorns som vanligt Peter Olofsson!

5 kommentarer:

B i t t e sa...

De var verkligen.... ovanliga. *s* Ungarna tyckte de såg lite läskiga ut och det kan jag hålla med om. Visst var det nåt speciellt med deras arrangemang, det kan man inte säga annat. Hoppas du får en bra, snöfri dag. Något som redan brustit här.

blondiie sa...

dom var så jääääävla grymma så det finns inte!

Photo by Maria sa...

Gillade det mellanspelet starkt, men en hel "konsert" med dem på scenen...njaaeee...

Kram Mia

The Secret Garden sa...

Häftigt!!! :)

Laila sa...

I och för sig skulle det vara kul att se vad dom hittar på under en hel konsert. Fast risken finns väl att man tröttnar... Mne jag gillade dom! T.o.m. Fredrik som brukar tycka att mellanakten är låååångtråkig vaknade till liv.