tisdag 23 februari 2010

"Nu djävlar ska vi prata allvar!"


I ärlighetens namn visst har jag mina tvivel angående bloggandet som ett sett att skapa opinion och riktigt debatt. Men tänk om man kan få en endaste människa att just "tänka om" eller åtminstone fördjupa sig i ett viktigt ämne. Uppriktigt sagt så har jag nog inte lyckats alls med det via min blogg, varken den här eller den lite "seriösare" bloggen Jernsaxen. Vad jag än gör så gillar jag resultat och uppföljning, sådan är jag. Självklart så tittar jag på min besöksstatestik och följer upp de kommentarer jag får i ett visst ämne. Eftersom jag ofta ansluter min mail jernsaxen@live.se till mina inlägg så räknas även det in i min sk uppföljning!

Nu blir det långt och jobbigt igen, men jag vet att några av Er Kära Vänner orkar följa med till slutet av detta inlägg! Språkmässigt så blir inte mina inlägg perfekta det har jag aldrig påstått men innehållsmässig så är de helt suveräna och uppriktigt, människor som hänger upp sig på detaljer som gör att man tappar fokus på helheten och resultat har jag inte mycket övers för, sådana människor erbjuder jag gladeligen att de kan få "schamponera mig i skrevet"!
(De sista raderna är tillägnade Rana).

Låter jag irriterad i tonen, ja minst sagt det är jag! Uppriktigt sagt vad lever vi i för samhälle som inte gör upp med människor som utnyttjar barn sexuellt en gång för alla, ja jag vet, ut tjatat ämne för många, men fan lika aktuellt varje dag i våra liv så det går inte att blunda. Med att utnyttja barn så menar jag allt, jag är hård i min dom, inte ens sexskämt där barn är inblandade finns med i min värld vad som är okej, att skämta om.

Personligen så gör jag en hel del som jag inte kan skriva om på bloggen, men jag lovar att möter man på mig och har sysslat med saker som en frisk människa inte ska göra, då kommer man "få tugga tegel" som det så vackert heter.
Fast ibland så förvandlas jag till en seriös opionsbildare istället som nu t ex när jag ska berätta om ett litet bloggprojekt jag gjort under en månads tid.

Just nu är det mycket populärt att låna cirka 60 000 kronor (!?) och ta med sig familjen och flyga till Tahiland. I Tahiland försigår det en hel del saker som inte är som det ska, okej, det gör det i flera länder men min lilla kampanj handlar om just Thailand eftersom jag känner många därifrån, jag läser vad som händer politiskt osv. Med andra ord jag har "snöat in" på Thailand!

Min lilla egna bloggundersökning för att se hur och vad egentligen "gemene man" tycker frågan om barns utnyttjande sexuellt i turistländer och då företrädesvis i Thailand så har jag skickat ut 100 kommentarer till bloggare som reser till Thailand eller förespråkar resa till Thailand! Resultat är skrämmande (visar kommentaren som jag skickat nedan) de flesta som har kommentarsgranskning har tagit bort den, 76 stycken, 2 stycken lät den vara kvar, men ingen besvarade den eller vidare kommenterade den! Illa, tycker jag, men jag är inte dummare att jag försår och vet hur människor fungerar, men sorgligt är det och hur ska vi då få stopp på eländet i vårat egna land, då det många gånger är "samma lirare" som härjar utomlands som sedan gör det även i Sverige!
Ja, nu visar jag vad jag skrev och informerade om på 100 bloggar! (Alla stora bloggare med över 100 nya besökare per dag och med minst en länk i veckan till någon av de större dagstidningarna)

"Det är ju formellt sett olagligt med prostitution i Thailand, men det står snart klart för alla besökare att det är en lag som få eller ingen bryr sig om. http://www.bangkoktour.se/ hjälper till att stoppa övergrepp mot barn – dina iakttagelser kan göra skillnad! Tipsa polisen vid det nordiska sambandskontoret i Bangkok på e-postadress: nlobangkok@nordlo.in.th
Tipsa polisen! childabuse@rkp.police.se (www.polisen.se)
Ditt tips kan vara en viktig pusselbit för att förhindra att bilden av ett övergrepp på ett barn sprids vidare. Tipset kan leda till att förövare grips och ställs inför rätta både i Sverige och utomlands.
Ecpat Sverige är en ideell förening, religiöst, och politiskt obunden som arbetar med att förebygga och stoppa alla former av övergrepp mot barn. ECPAT grundades i Thailand 1990 i syftet att avskaffa barnsexhandel. ECPAT står för "End Child Prostitution, Child pronography and trafficking in Children for sexual purposes"
Ja, det var i stora drag vad jag skrev, texten modifierade jag lite beroende på om människorna ifråga redan vistades i Thailand eller skulle dit!
Det var vad jag hade på "hjärtat" denna Tisdagsmorgon.
Angående inlägget nedan om vad som gör/är en riktig man så har jag en egen definition, en riktig man är en man som ser till att en annan man som missbrukar sitt manliga organ för det avskuret, samt uppstoppat där bak! Ja, inte lät det där trevligt inte, men ursäkta mig har jag någonsin påstått att jag är trevlig?
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS:Normalt sett så brukar jag vilja skapa lite "effekt" med mitt bildval, väljer att inte göra det idag, Majgull Axelssons bok Rosario är död får illustrera det här inlägget, boken och fler där till i samma ämne hittar du på Bok.nu

2 kommentarer:

Elle sa...

Som mamma till fyra barn, har man väl alltid oron i nacken att barnen kan "hamna i fel händer". Det händer mycket mer än man tror och vet. Ibland hör man om olika fall i massmedierna.
Ett stort fall i de tyska massmedierna var Natascha i Österrike, som var bortförd och inspärrad i en mans källare i många år. Hon lyckades som "vuxen" att fly.
Ett annat, lite aktuellare fall här, är en man som spärrade in sin egen dotter i ett separat källarutrymme, med säkerhetsdörrar och hela köret. Modern till denna flicka levde "ovetandes" ovanför detta utrymme tillsammans med syskonen. Att hon inte märkte hur fadern byggde detta utrymme, eller att han "försvann" dit varje dag, kan man ställa ifråga. Hon födde även ett flertal barn (där hennes egen pappa var pappa till hennes egna barn, hon mamma till sina syskon...??!!)
Vid ett flertal tillfällen drog fadern iväg på semester med polarna. Naturligtvis till länder där man kan utnyttja barn sexuellt...
Inte bara situationen är sjuk, även tanken vad som hade hänt med dottern och barnen om han t ex hamnat på sjukhus eller rentutav hade dött. De hade antagligen hungrat ihjäl...ett par meter under mamman och syskonen.
Sjukt, sjukt, sjukt.
Det blev kanske lite rörigt i min förklaring, men kan man bli annat än förvirrad vid dessa ämnen?

Elle

annami sa...

Det var mycket bra och ett riktigt "statement". Men att välja bort att inte publicera din kommentar kan man ju fundera över. Varför? Är de på något sätt inblandade i något skumt, bli min första tanke!! Min väninna är just nu i Thailand. Tänker skriva en dag om vad hon har råkar ut för där, så om du skickar denna kommentar till mig så kan du räkna med att jag publicerar den! Ja, inte för att jag kanske har så många läsare då men, i alla fall!! Och jag är helt med på att skära av mannens "triumfkort" och stoppa upp den där bak. Du håller i och jag kan slå på släggan!! Tack!!