fredag 19 februari 2010

"Mer röd plast!"




Känner ni igen bilderna? Tror inte det, visade faktiskt dem för snart ett år sedan, men faktiskt så är det bara två eller tre kvar "läsare" kvar ifrån den bloggperioden. I allafall som fortfarande kommenterar. Nu är det 2010 och Oumberliga bloggar vidare. Vet inte riktigt vad det är med mig och röd plast, det verkar vara genetiskt min äldsta son var nyligen och tittade på en röd Lincoln ifrån 1974, bilens inredning gick helt i rött, som sagt arv eller miljö, väl själv!
CD-spelaren på bilden en Philips CD-207 fungerar fortfarande efter 23 år, ja "read my lips", tjugotreår och ser ut att högst hålla i ett år, tillverkad i någon röd slagtålig plast, kvalité i ordets rätta bemärkelse. Precis som kameran nedan så köptes den bara pga sitt "egna" utseende, ärligt talat den såg "säregen" ut redan på den tiden. Att sedan ljudåtergivningen är på topp är självklart en bonus! Alla mina 3 barn har haft den här i några år på sina rum så den är verkligen "hållbarhetstestad"! Ett helt klart Oumberligt Ting!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

1 kommentar:

Elle sa...

Det är nästan skrämmande ibland hur snabbt tekniken utvecklas. Det var ju inte länge sen man själv var "ungdom" (jag är det fortfarande, men tala inte om det för mina barn...) och lyssnade på LP-plattor. Gud vad cool man var när man stod i skivaffärerna och bläddrade. Tekniken och musiken blir allt mindre för var dag som går och idag avslöjar bara ett par tunna sladdar som hänger ur öronen, att man lyssnar på musik.

Jag har själv "gammal" teknik. Köpte nyligen en äldre Golf, som har KASSETTRADIO!!! Ingen CD där inte och USB betyder i min bil "utan-såna-bekvämligheter". Som tur är har jag radion iallafall, men har faktiskt funderat på att ta ner lådan från vinden och damma av ett par gamla 80-talskassetter. *ler nostalgiskt*
Ungarna kommer säkert att skratta ihjäl sig, men det är inget att bry sig om...
Kram Elle