fredag 3 september 2010

"Fredagsstock till alla.................!"


50 timmar trädfällning med enbart motorsåg på en vecka, undrar hur många som vet vad det egentligen innebär ur arbetssynpunkt. Funderar lite på om Nya Moderaterna, det Nya Arbetarparitet vet vad en arbetare egentligen är? Alla som arbetar är ju egentligen arbetare, fast några av oss arbetar fan så mycket hårdare än andra, men vad är egentligen "hårt arbete", jag kan knappt röra mig efter denna vecka, men psyket är i topptrim. Ingen stress, friskluft, rovfåglar i massor och doften av nyfälld ek, gran, tall, lön, asp, hassel och ask. Som vanligt många frågor och undringar, men inga svar ifrån Oumberlige Peter som idag funderar ifrån en stock!
Trevlig Helg!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Glömde en sak, klicka på fotot förstoring. Detta är ju en blogg om Oumberliga ting, det finns faktiskt en Kockums kaffepanna någonstans i bilden, om man tittar noga! Fast vad är mer Oumberligt en en rejäl stock!

12 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

*asgarv*
Vilket klientel var det du ville ha på den här bloggen nu igen???

Ha en trevlig helg!

Elle sa...

Kan tänka mig vilket arbete det är. Jag tycker det är jobbigt bara att bära in lite ved! *ler*

Du ser dock nöjd och belåten ut. Du har rätt, det finns olika sorters stress. Jag hör väl till dem som har mer "huvudstress". Fast idag har jag varit rätt flitig ute i trädgården. Räknas ogräsplockning som hårt kroppsligt arbete? Antagligen inte. Men det gör gott i själen!

Ha en skön helg och hälsa frun!
Kram Elle

Unknown sa...

Kan bara hålla med om att det är hårt arbete att "köra" motorsåg.
Köpte 10kubikmeter ohuggen ved förra året. Vet inte hur många timmar vi lade ner på att såga, klyva, och hugga. Vet bara att inte bara vedhögen växte, det gjorde även armmusklerna. Och ja, jag tycker det är skitkul att använda motorsåg:))

Måste dock erkänna att jag fick leta bra länge innan jag hittade den där kannan, men det är väl den som står lite till höger, det ser annars ut att vara någon gammal räv som råkat komma ivägen för stocken.
Ha en skön helg!!
Camilla
P.S. Du glömde väl inte att ropa "Tiiiimbeeeeer" innan furan föll?

BP sa...

Ja kaffemuggen har du väl gömd kan jag säga;-) Så du är skogsarbetare. Nu förstår jag att du är i så fin fysisk form jämfört med dina jämnåriga bröder som börjar utveckla rejäla kaggar vid den ålder. Dessutom är fysisk trötthet oerhört skönt - sagt av en f d fotbollspelare;-)

imse sa...

Snyggt jobbat! Fin stock...

conny sa...

Förstår precis vad du talar om. Jag har nämligen varit skogsarbetare.

Häxan sa...

Jag älskar lukten av timmer :)
Min pappa var timmerhuggare och körde skogsmaskin. Så jag har tillbringat många timmar i skogen både nu och då.
Ha en jätteskön helg!
Många kramar från Häxan.

Freedomtravel sa...

Denna fredag slår vi ett slag för kärleken och erotiken på bloggen Freedomtravel och länkar självklart till den eminenta bloggen Oumberligating och "The Loove Machine"
Trevlig helg!

Caja: sa...

Ja, minsann så satt den där på sné..
Trevlig helg önskar jag dig och lilla frum/caja

B i t t e sa...

Precis så är det, stressen försvinner lättare med fysisk ansträngning, speciellt utomhus. Jag ska försöka mota min sjuka kropp med vedtravande idag, min make ägnade nämligen också fredan åt stock :-). Ha en skön helg!!!

Elin Damberg sa...

Herre gud vad macho. :-)

tankar från mitt fönster sa...

Så fick jag reda på att du är "en skogens arbetande man". Stress försvinner alltid då man är i skogen och fysiskt arbete därtill: vilka muskler!
Ha en trevlig vecka!