torsdag 9 september 2010

"Igår öppnade.....idag öppnade.......!"


Höll på att skriva igår öppnade Galleri Jernsaxen och idag öppnar Nordens första Hospice för barn och ungdomar i Nacka utanför Stockholm.
Är det kanske inte att sätta sig på "höga hästar" att skriva så, inte alls för Galleri Jernsaxen är en konstblogg som först startades upp för att hitta fin och trevlig konst att titta på för dem som inte kan ta sig till den "riktiga Galleri och Konstutställningsvärlden". Datorskärmens sarg får bli "ram" för den "vackra konsten" (Vad som är vackert, skönt eller tilltalande får man självklart välja själv)
Självklart så hoppas jag i framtiden också få Galleri Jernsaxen att fungera som en slags riktigt konstförmedling till olika typer av vårdinrättningar, det är ont om pengar och behovet är stort!
En "Vän" till vår familj avled nyligen på ett Hospice i Uppsala och det mest fantastiska tyckte hon var att de hade en pärm med bilder på tavlor som man kunde titta i, sedan hämtade de tavlan i ett förråd och hängde upp den. Det gav henne många stunder där de svåra tankarna och smärtorna en stund kunde komma lite i skymundan!
Orkar du med lite till om livets "svårigheter" gå då in på Svenska Dagbladets Nätsidor idag och läs om Barn och ungdoms Hospicet i Nacka som idag öppnar. Tung, svår men fin artikel om en liten flicka, hennes Mamma och om livet i "slutskedet"!
Bilden ovan kommer ifrån USA:s motsvarighet till Svenska Barncancerfonden!

Inga kommentarer: