tisdag 7 september 2010

"Välkommen att bli medlem i Hörnsoffans Vänner.....!"


Nu börjar jag bli riktigt orolig, en bit av 80-talets möbelhistoria håller att gå om intet!
Var på en sk källsorteringsstation, alltså "soptipp" här om dagen och såg till min förskräckelse att hörnsoffa på hörnsoffa låg slängda bland möbelsoporna, de flesta i riktigt fint skick!
När det gäller mysfaktor och sittkomfort så finns det inget som slår en hederlig gammal 80-tals hörnsoffa. Provsitt alla dessa nya modeller, i många fall så djupa att benen står rätt ut, visserligen ser det djävligt festligt ut, men skönt är det inte.
80-talet härliga tyger, helt fantastiska, inte ens en barnspya syntes, man fick helt enkelt antingen lukta sig fram eller känna sig fram var den hamnade!
Vi har faktiskt kvar våran, 23 år gammal nu och den börjar faktiskt "sjunga på sista versen", vi har skumtvättat den några gånger så den är helt fräsch. Självklart så hamnar den på landet och inte i soporna nu när det börjar bli dax att byta ut den! Flamskyddsmedlena är sedan länge aborberade av våra barns kroppar och håller så sakteliga på att "störa den genetiska koden".
Fast sådant trams verkar inte gemene man bry sig om, köp nytt bara. Debatten om
bromerade flamskyddsmedel verkar som om den dött ut!
Man kanske skulle tjacka en lite nyare modell, denna på bilden som är till salu i Örnsköldsvik kanske skulle passa, den var visst bara 21 år gammal så lite standardhöjning skulle det bli i alla fall! Pris: 1.500:- bagare, som hittat, ringde min son och berättade, han har just köpt en lägenhet, aldrig i livet, han har beställt två Barcelona fåtöljer med fotpallar! Hmm...undrar vem han ärvt sådan god smak ifrån!
Som sagt Välkommen Du med att bli Medlem i HSV (Hörnsoffans Vänner)!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson, Din Soffbevarare i Soffdjungeln!
PS: Jag höll på att skriva något om det fantastiska med hörnsoffor och forplantingsakrobatik....men jag hoppar det.....världen verkar inte riktigt mogen för min uppriktighet. Fick sedan förra inlägget ett mail med frågan om jag har alkoholproblem?
Nix...allt går ner!

7 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

I'm in! Har förbrukat ett antal soffor, däribland en hörnsoffa. Kan sakna den ibland. Alla fick plats och några till. Soffan hamnade på återbruket när vi flyttade utomlands. Det var bara vi som tycket det var inte gulligt med alla de hål som våra tamråttor gnagt överallt genom åren...

Elle sa...

Vi är på soffjakt just nu. Sedan vi köpte sofforna (2:a och 3:a) har familjen utökats med två familjemedlemmer, vilket idag leder till en viss platsbrist. Den som reser sig upp i reklampausen för att hämta något i kylen får allt se sig om efter en plats när han kommer tillbaka. Kanske är det en tröst att vi iallafall har golvvärme...
(nä så illa är det inte, vi har två barnfåtöljer!)
Men soffsökandet är inte lätt. Dagens morderna varianter är visserligen trevliga att se på, men inte tusan sitter man bekvämt där om man inte köper minst 20 stora kuddar till den! Att slänga sig i dem går jättebra, men hur tusan kommer man ur dem? De har en viss dragningskraft.
Nä, vi sliter vidare på de gamla ett tag till och fortsätter att slåss om platserna!

The Secret Garden sa...

JAg gillar hörnsoffor! vi köpte vår begagnad på Blocket för några år sedan. I Stockholm stod den, något flådigt område... med otroliga våningar. där kunde man snacka om takhöjd och otroligt vacker stuckatur. Det är en Chesterfield, i hörnsoffamodell, väldigt ovanlig och har kostat skjortan när den var ny. Nu var den oförskämt billig, men fräsch, som ny. Ett riktigt fynd! Vad den kostade som ny vågar jag nog inte skriva ens, att folk köper så dyra soffor.. fast det var ju tur för mig!

Ha det gott!

H sa...

Jag är ju lite yngre än vad du är Peter (vad det nu har med saken att göra)och är väl kanske lite mindre nostalgisk än du,men aldrig i livet att det kommer en hörnsoffa innanför dessa dörrar här nere.

conny sa...

Jag har sedan länge en hörnsoffa, men nu börjar benen att ramla av. Ett ben har redan gett upp och ligger på golvet under soffan, (har inte orkat ta rätt på det än) men soffan står lika stadigt i alla fall.
Du får väl ta upp det där med fortplantningsakrobatik så småningom. Alltid kan man väl lära sig nåt..ha ha ha ...

Elin Damberg sa...

Otroligt ful, otroligt skön.

Marie//Tekla Maräng sa...

Jodå det står allt en hörnsoffa i mitt vardagsrum som är inköpt någon gång i slutet av 80-talet.
Den är fortfarande väldigt skön att sitta i, men kanske inte det snyggast att se på.
Men jag gör ju oftast någonting när man sitter i soffan så man behöver ju inte titta på den.
Ha det bäst:)