söndag 28 november 2010

"Stora Kulturbloggarpriset............!"


Igår var jag med om något intressant........jag är ju egentligen en sådan där åskådare som överanalyserar allt som händer och sker i min omgivning!
Igår vad jag med som "ledsagare" åt min Kära Hustru, hon var inbjuden att bevittana
"Stora Kulturbloggarpriset" på Södermalm här i Stockholm.
Det var en trevlig tillställning inte mycket att säga om det, jag lägger in en länk dit så även du som läsare kan se vilka som vann och varför!
Så fort jag kom in i lokalen så hände det som oftast händer.......det var någon där som hade kraftig eftersatt kroppshygien...........sådant undgår aldrig min känsliga näsa.......jag "luktade runt" för att finna denna person och det gick tämligen snabbt. Mycket riktigt......en riktig lurvig "fläggbrännare" var det! Djävligt trist att så fort ordet "kultur" finns med så finns det folk som nödvändigtvis inbillar sig att är man "kulturmänniska" då djävlar använder man inte tvål och vatten.......tvålen kan ju komma ifrån något multinationellt bolag........hemska tanke!
För att slippa lukten så har jag näsan i min coca-cola burk...........men helt plötsligt så händer det, in sveper en människa i lokalen och sprider väldoft..........det är Unni Drougge.........hon går upp på scenen och kör sitt race.............djävlar vilken vältalig människa, ibland inbillar jag mig att jag "äger ordet"...........men här har jag min överkvinna.......inte bara i det hon säger utan hur hon säger det och hur väl hon artikulerar det hela...........blev faktiskt sporrad att fortsätta mitt tämligen meningslösa bloggande.
Sedan när Unni sätter sig bland oss i publiken så bereder jag en plats till henne och viskar i hennes öra om hur gott hon luktar och vilken djävla tur att hon dök upp och dränkte stanken av mannen som inte tvättat sina gentilaier sedan hendenhös tid!
Hm........det gick inget bra, hade hoppats att det var en öppning på det vidare "goda samtalet", sedan hade jag velat fota henne ihop med min Fru Pockthexan eftersom hon gillar hennes böcker!
Det som hände var att Unni sedan klädde sig i sin läckra pälsmössa och lämnade lokalen, men hennes doft låg kvar..........tack för det!
Hoppas jag inte skrämde henne, det var aldrig min mening!
Skulle nu visat lite bilder ifrån Stora Kulturbloggarpriset bl a på Unni Drougge men batterierna tog slut så jag googlar och hittar en annan bild på henne.
Jag "lånar" den ifrån Marathonbloggen...........Att prata om marathon fungerar kanske bättre i en öppningsreplik när vi ses förhoppningsvis någongång i framtiden...........jag har ju också sprungit en hel del marathon i mitt liv!
Vid datorn Peter Olofsson Din Doftranka i Bloggdjungeln!

2 kommentarer:

Elin Damberg sa...

Man hade inte trott att hon skulle vara så lättskrämd?

Photo by Maria sa...

Illa av dig att skräma iväg henne ;-)

Kram Mia