tisdag 26 juli 2011

"Amy Winehouse....ondskan har många ansikten.....!"


Vet inte hur många bloggar jag läst inatt som behandlat de katastrofala händelserna i Norge! Absolut inget fel i det, men jag slås ofta av vid "liknande händelser" vilka rubriker det blir, även det är ju naturligt, chock och sorg framkallar sådant! Fast mina "tankar" finns alltid på ett annat plan........"Den långsamma döden" som faktiskt också leder till ett hundratal unga människors förtidiga död varje år både i Sverige och Norge, "missbruksdöden"! Arbetade extra på 80-talet med att röntga missbrukare här i Stockholm, inte många ville ta i dem pga av AIDS-vågen som härjade då! De flesta av dem "konstnärssjälar" där vardagen och livet farit fram för hårt! När samlas vi hundratusentals människor för att säga "stopp"? Allvarligt, inte gör "vi" mycket för att stoppa "missbruksproblematiken" inte! Knarket flödar i Sommar Sverige, sist när jag tex skulle ringa om "pågående gatulangning" som jag bevittnande hamnade jag hos en telefonsvarare!
En av mina "idoler" sedan några år tillbaka är/var Amy Winehouse som tragiskt nog dog i helgen endast 27 år gammal, säkerligen pga sitt stora heroinmissbruk. Har du inte hört henne sjunga så "YouTuba" och njut! Nu hamnade hon ofrivilligt i "27-årsklubben"! För alla som vill bli "missbrukare" räcker upp en hand?
En fundering, en tanke av Oumberlige Peter som faktiskt suttit vid datorn läst och skrivit om vartannat under denna lite regniga sommarnatt i nådens år 2011!
Självklart så går mina tankar till alla de Föräldrar som aldrig nu får se sina barn växa upp! Vet ju hur mycket mina 3 underbara "Odågor" betyder för mig.......min 17-åriga Dotter kom hem för bara någon timme sedan.....glad i hågen och full av livslust undrade hon varför jag satt vaken och väntade på henne? Undrar om inte barn är "sötast" när de sover.....i sina egna sängar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo du missbruket kan komma som en
tjuv om natten. Som 20-åring sökte
jag läkare för min fruktansvärt
jobbiga migrän, jag ville ju klara
jobbet.Fick barbituratpreparat som
istället höll på att långsamt ta
livet av mig. Det är så lätt att
säga "men du kan väl sluta bara"
oj vad livet blev rörigt efter detta.
Din Bibeltroende medvandrare