lördag 16 juli 2011

"Orkar ni med mer.......fläckar jag minns......!"


Orkar Ni med mer elände? Jag lovar detta inlägg blir det sista "dysterinlägget" sedan vänder det här på Oumberliga och jag lovar att i fortsättning ska "livet och erotiken" hyllas på denna blogg!
Jag har ju en hel "drös" av underbara kvinnliga bloggare kring mig och ett stående ämne är ju "fläckborttagning", hittar det just nu på ett 10 tal olika bloggar, alltifrån glass, blod och vinfläckar som skall tas bort på allehanda olika sätt!

Jag är nog lite annorlunda, med tre barn och en Fru som opererats ett otal gånger så finns det ett litet antal "fläckar" i det Oumberliga hemmet som aldrig gått att utplåna ordentligt!
När jag får tid någon gång så ska jag nog ge ut en bok om fläckar som haft betydelse i mitt liv!

En av de största fläckar som "färgat mitt liv" är nog blodfläcken efter mordet på Olof Palme, jag var nämligen på plats när det hände. Polisen hade ingen nytta av mig, då jag var ung och höggradigt berusad vid tillfället! Men fläcken minns jag!

Några år senare så var det min grannes tur att vara ordentligt alkoholpåverkad, det slutade så illa att han föll bakåt i trappen och spräckte skallen. Han fick ligga ett tag efter som brott skulle uteslutas och sedan när det var städbolagets tur att komma och sanera så blev det något adress fel så blodpölen i trapphuset blev kvar i nästan ett dygn och det gjorde viss påverkan på den vita marmorn i vårat trapphus. Vi som bor kvar sedan dess ser ju färgskiftning tydligt, men det är inget vi talar om för nyinflyttade. När de klagar på städningen så säger vi bara....oj då, har de slarvat igen! Det är ju bara unga och lyckliga familjer som flyttar hit och inte ska vi "befläcka" deras illusion om det perfekta boendet inte!

Vi har dessutom en helt ny typ av fläckar i vårt hushåll numera, vår Dotter hade 17-års fest och det satte några små men tydliga märken i tapeterna på några ställen! Just nu är jag glad över dem, min Dotter är just nu för tillfället på Rhodos och jag saknar henne oerhört! Fläckarna gör mig glad och jag blir ödmjuk inför att jag faktiskt har en Dotter som älskar fest, sina vänner och sina syskon och föräldrar!
Sedan finns det en massa andra underbara fläckar här i livet, men jag är ju en seriöst bloggande 3-barns Far så jag skriver inte allt för mycket om dem!
I vilket fall som helst vad vore livet utan fläckar.......då hade det ju inte funnits något liv alls!
Som sagt Leve Fläcken, Livet och Sommaren!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Smackade mygga på cybertapeten!

1 kommentar:

Västgötskan sa...

Är vi inne på fläckar ska jag erkänna att det första jag kommer att tänka på är; Jag minns tydligt min första mens. Jag var 13 år, det var sommar och jag hade vita jeans... YEAY... :-P