måndag 11 juli 2011

"Annette är död..........!"


Mina fingrar brukar leka över tangenterna när jag ska skriva något, precis som min mun brukar flöda av ord, men idag har jag lite svårt för allt! Annette Axmacher är död. Hon var en av de sista "bloggkompisarna" jag har haft med en dödlig cancersjukdom.
För något år sedan så fick jag ett mail till Jernsaxen@live.se ifrån Annette! "Hej Peter! Kanske du och din blogg Jernsaxen kan hjälpa mig?" Det blev inledningsraderna till ännu ett intressant "bloggmöte"!
För några år sedan då jag själv var långtidssjukriven och neuroborrelian rasade i min kropp så kunde jag inte sova ordentligt på nätterna, dessutom var min Fru i mycket dåligt skick pga 14 års sjukdom. Det var då jag startade Patient och Smärtföreningen Jernsaxen, det blev ganska "tungt" med en gång. Eftersom Jernsaxen riktade in sig på fysisk smärta så dök det upp en grupp människor som jag inte räknat med, de med svår cancer. Med svår smärta så följer självklart ångest och annan problematik. 12 kvinnor hann jag lära känna via bloggen och många och långa mail, idag finns ingen kvar av dessa underbara tjejer! Fast Jorden snurrar lite "saktare" känns det som! Hade jag skrivit dessa rader för något år sedan hade jag idag "vecklat in mig" i tunga filosofiska tankar, men det känns inte längre som det är någon idé, varken här eller i verkliga livet!
Fast visst påverkade "bloggandet/mailandet" mig, jag lämnade byggbranchen och gav mig åter in i "Sjukvårdsträsket", visst egentligen har jag aldrig lämnat det. Eftersom jag är deltidsassistent till min Fru sedan många år!
Tänker inte "dra några växlar" här på Annettes alltför tidiga död, mina tankar går helt till hennes fantastiska Döttrar och hennes fina man Dragan. Han skulle jag velat lära känna närmare!
Vi andra då? Självklart så finns inget annat att göra än att "blogga vidare"........det är ju faktiskt ett sätt att "leva på" också! Har fått några arga mail sista tiden om mina inlägg, Vänner döm mig inte för hårt, jag lovar att varenda inlägg här på Oumberliga Bloggenen har en "djupare tanke" t o m de hemska skorna i inlägget nedan, "tanken, funderingen,livet" finns där för den som vill "se", precis som i "verkliga livet"!
Lev väl, ha en skön fortsatt sommar och framförallt hylla de "döda" genom att leva ordentligt på alla sett, de är deras "sista önskan", jag lovar!
Kram ifrån Ulv Rö........hm....Ulv Röde skiter vi idag.....Kram ifrån Peter Olofsson!
PS:Bilden på Annette har jag lånat ifrån Familjen Axmachers privata fotoalbum, togs förra sommaren då hon och Dragan gifte sig! Avslutningsvis så länkar jag till Marie Fredrikssons låt "Tro"!

3 kommentarer:

Wenche sa...

Känner med dig,och alla anhöriga.
kram från Wenche

Photo by Maria sa...

Livet är inte alltid rättvist, eller kanske det är så fast vi ser inte just det rättvisa i det hela..

Kram Mia

Lippe sa...

Lämnade min kommentar på Jernsaxen.
Kramar