onsdag 4 november 2009

"Uppriktigt, nu är jag djävligt sur...igen!"Ja, uppriktigt sagt, jag är sur! Över vad då? Kanske vän av ordning undrar? Jo, helt enkelt för jag inte får den uppskattning som jag är värd och särskilt inte för den här fantastiska bloggen som jag helt "djävla gratis" sitter och harvar på dagligen. Många skriver på sina bloggar att de skriver för sig själv och att det är någon slags trivseldagboksblogg de sysslar med. I något svagt ögonblick så har väl även jag kört med något liknande svammel, klart som "bara den" att man vill att någon läser det man skriver, vad annars! Vad är då att betrakta som en "läsare" av ens blogg då? Jo, uppriktigt sagt, det är väl faktiskt kommentarerna trots allt som räknas, som värmer, som man blir glad över?
Sagt och gjort igår så gjorde jag en "storsatsning" på min blogg, så jag gav mig iväg upp på "bloggarnas topplista" för att utröna om det fanns några knep för att locka in fler Oumberliga läsare till min blogg. När jag hade läst lite hos de 25 mest besökta bloggarna så började det klarna lite varför jag bara ligger på plats 2377 på bloggtoppen. Fast egentligen så förstår jag inte riktigt ändå, för alla dessa indigrienser som "elitbloggarna" har, har även jag, ska räkna upp några.
Kändisskap, har jag, är känd inom hela Södertörns bussystem som den mest pratglada resenären. Jag är även känd för mitt dåliga humör i Haninge Centrum samt Farsta Centrum.
(Djävligt mycket slö personal där som är väldigt ointresserade av att hjälpa min handikappade Lilla Fru)
Skriva gulligt tycker jag att jag gör, se senast inlägget!
Ha med "gulliga djur", har jag haft ett flertal gånger, se även där de senast inläggen, elefanter och katter.
Mode, finns hur många inlägg som helst om det, skjortor stringtrosor och min Frus Pradakängor som gjorde att vi i princip var utan mat i slutet av förra månaden.
Hälsa, visst fasiken skriver jag mer om hälsa en någon annan, kolla http://www.jernsaxen.blogspot.com/ där skriver jag och samlar hela den samlade medicinska vetenskapen på en enda sajt! Inte illa pinkat!
Kultur, svämmar det över i den här bloggen, allt ifrån 1700-tals Haupt byråer till Modern konst och Design.
Handarbete, finns en djäkla massa pyssel här om man vill hitta det, virkade möss exempelvis!
Ja, allt finns i den här bloggen för den som är intresserad!
Visst rannsakar jag mig själv, så på något sett så måste jag skriva om min personliga presentation på något sett, den måste vara lite "gulligare" och "snällare"!
Jag ger ett förslag här, kom gärna med kommentarer för nu djävlar i min "Lilla Låda" börjar klättringen emot Bloggtoppen!
"Hej och Puss! Peter heter jag, kallas för "Pesa" jag är en halvskånsk/Norrlänning på 45 vårar.
Skulle jag beskriva mig med en färg så blev det ljusblått! Jag tycker om att ta av mig strumporna och krypa upp i soffan med min laptop och blogga med dig min vän! Min favoritfrukt är Citron!
(Ja, jag vet det låter helt djävla galet, men nu har faktiskt tre bloggtoppare alla skrivit citron så det måste jag också göra). Jag tycker om kvinnonackar (?) (Hm...bäst att skriva min Frus nacke)
Nej, nu måste jag avsluta för idag, jag ska iväg och intervjua...hmm...igen blir det problem, vem ska jag intervjua idag då för att den här bloggen ska bli spännande...nu vet jag...ska försöka få göra en intervju med min Arbetsförmedlare, han ser lite "Hanky" ut"
Ja, nu skriver jag inte mer, ni får se min nya presentation när den tycker upp här i kolumnen bredvid!
Så en sak till föräldraskap skrivs det mycket om, det gör faktiskt jag med, bra Pappa har jag alltid varit och pedagogisk är jag med, se bilden ovan, min äldsta son tjatade jämt och undrade hur det skulle vara att sitta på bilen när man var ute och åkte när han var mindre, sagt och gjort, killen fick pröva, så var det sluttjatat om den frågan, han är faktiskt väldigt tyst sedan dess!
Puss och Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Någon kom med det dumma förslaget att jag skulle göra kortare inlägg! Aldrig i livet!

7 kommentarer:

Monique sa...

Puss på dig Peter och förändra ingenting, du är perfekt!

Susanne sa...

undrar vilken plats jag ligger på=/
Vi är vi och så får det vara här är du populär i alla fall,,lite knasig i bland men utan knasiga människor skulle livet bli väldans trist..Kram

Häxan sa...

Nej, Nej, Du får inte skriva korta inlägg och jag älskar dig just som du är. Du gör mig så glad!!!
Puss och kram från Häxan.

Alfahannen sa...

Bah, vem behöver figurera i bloggtoppen? Där är det säkert tråkigt.....och trist......och tråkigt....och....och....alldeles underbart!

Jaha, jag förstår din infallsvinkel, du ska vinna bloggläsare med hjälp av gullighet. Gott så.

En Oumberlig drakdräpare i Armanikostym och glasögon är precis vad denna stereotypa bloggvärld behöver!

Själv ska jag försöka bli populär med hjälp av sex. Funkar inte det kan jag tänka mig sju.

Kram på dig, och hör av dig om det blir onsdagsröj!
//Joacim

Viveka i Bläckhornet sa...

Hahahaha...älskade Petergubben. Nu känns det som om jag försummat dig. Förlåt!!!

Inte behöver du förändra din blogg. Det här ÄR ju du! Jag har sagt det förut, men antal kommentarer betyder inte antal besökare. Fast jag vet ju vad du menar. Det är klart man vill och blir glad att få cred för det man skriver. Annars är det ju ingen vits. Då kan man ju lika gärna skriva i en dagbok hemma som man kan stoppa ner i skrivbordslådan. Det är ungefär lika intressant.
Och sen är det ju roligt att få andras synpunkter, beröm och intresse förstås.
Tyvärr har ju den här roliga bloggvärlden baksidor också. Den STJÄL tid. Ju mer besökare och kommentarer desto mer tid behövs vid datorn. Och den tiden ser ju olika ut för alla familjer. Men jag tycker ju att man bör besvara de komentarer man fått och visa omtanke för andra.
När det gäller vår kommunikation Peter så tror jag att du vet var du har mig. Du är ett guldkorn bland bloggarna :) Och vår vänskap betyder mycket. Du är en varm,omtänksam familjefar, rolig, intelligent och otroligt kreativ vid datorn. Som jag sagt förut - att du är arbetslös är obegripligt! Men det är deras förlust....
Nu min bäste vän ska jag ner till lagårn och måla diverse grejer som mannen byggt.Måste passa på. Har ju varit barnvakt mycket sista dagarna då sonens flickvän har fått svininfluensan. Skulle behövt en av alla dina munskydd nu :O

Så mysigt det hördes när du gjorde din beskrivning av dig själv i slutet av inlägget (ler)

Varmkram

Viveka

Design i tid och rum sa...

Hej!
du ska inte förendra varken dig eller bloggen.
kram Dada

annami sa...

Ja, jag tycker i alla fall du är bra!! Jag har ju tom.bevisat det genom att lägga dig i min sidokolumn så att jag lätt och ledigt kan kika in. När jag känner mig lässugen, Ha Ha HA. Allvarligt, du kan ju inte korta ned för då tappar du poängen med all underbar läsning!!