söndag 24 juni 2012

"Slogs blodig på Skansen.......!"



Vilken djäkla "Gnällgubbe" jag är! Ja, faktiskt, jag gnäller en hel del, men jag "jobbar" med det, bloggandet är faktiskt en del i min sociala terapiverksamhet.
Till saken, det hände faktiskt en del efter det att jag gjort inlägget nedan. Det blev en riktigt fin Midsommar, trots nedstämdhet och feber. Vår Dotter, Embla (som också var förskyld) bestämde att nu kan vi inte sitta inne och uggla och tycka synd om oss själva, hon ville till Skansen, precis som vi ibland gjorde när barnen var små.
Tjejerna snyggade till sig och jag masade mig iväg till shoppen och köpte de fantasilösa klassikerna rostbiff, potatissallad och jordgubbar (fast de funkar). Sedan bar det iväg till Skansen här i Stockholm, helt knökfullt med folk och bilar, men ibland är det himla tur att Lilla Frun är krympling. Frågade i entrén om det fanns plats uppe på själva Solidenplan på Skansen för ett handikappfordon till, det gjorde det, snacka om tur. Bara att brumma upp och parkera helt gratis, som sagt inte alltid fel med handikapp inte......ser Ni vad som händer i texten....Oumberlige Peter är positiv....inte illa va?
Som sagt inte illa alls, sedan hittade vi en filtplats precis brevid Midsommarstången och scenen.

Små Grodorna var precis över och scenen intogs av ett Svenskt/Afrikanskt band......tänker inte klaga nu heller, mycket behaglig musik. Dragspel och fiol är det inget fel på, men i lagom mängd!

Att jag är i kris nu sedan alla barn i princip flyttad hemifrån har jag ju berättat om tidigare, även det löste sig, jag hittade nämligen en borttappad unge, som jag gick omkring och bar på i cirka en halvtimme innan vi hittade den panikslagna Mamman.

Fullt med trevliga människor var det kring oss, jag var tvungen att vila, inte riktigt återställd än ifrån min luftrörsinfektion, men Lilla Frun gjorde lite nya bekantskaper kring sig där hon satt i sin "specialstol"!

Sedan blev det "Safari", Lilla Frun och Söta Dottern tittade på djur och Männen de mötte tittade på dem, en mansperson stirrade så blint i urringning på Lilla frun att han missade ett lågt 1700-talstak och gick rätt in i det, blodvite uppstod. Stackarn sedan blev hans Fru arg på honom, inte lätt och vara Man alla gånger! En annan perverterad galning, en asiatiskt turist, smög runt med kameran när min Fru satt och fikade och smygfotograferade hennes fötter. Jag gick fram till honom och gav honom mitt kort, så han kan gå in på Oumberligabloggen och hämta bilden på Lilla Fruns fötter och skor i högupplösning alldeles gratis, inte ska han behöva "smyga om kring"bland Pick-Nick filtarna för att spana in lite kvinnofossingar inte! Han blev väldigt orolig när han blev avslöjad, trodde först att jag var en civilpolis, han blev lite lugnare när han fattade att jag också var en internationell fotfetischist.

Sedan bar det iväg hemåt, Lilla Dottern släpptes av vid en Kompisfest och Kryckan och jag åkte till ett par vänner och fikade...........en fin och lyckad Midsommarafton vill jag säga!
Midsommardagen gick även den i trivselns tecken, hela familjen samlades hemma hos ena sonen i hans och hans flickväns nya lägenhet.

Idag ska jag bara besöka Mina Bloggvänner, Lilla Frun och jag ska snart ut på Husbilsturne i Sverige och nu tänkte jag kolla av vilka som har schysta trädgårdar där vi kan Campa, grilla och dricka öl med nya Vänner! Vi är öppna för alla förslag!

Ha en fin fortsatt Sommar!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

17 kommentarer:

Västgötskan sa...

Haha! Gillar ditt sätt att "konfrontera" (i mina och många andras ögon) enerverande små turister och annat konstigt folk. ;-)

Kram

Renée sa...

Vilken vacker liten fru du har! Hon ser ut som en blomma på översta bilden. Inte konstigt att folk vill fota hennes kroppsdelar ;-)))
Tar ni er ner till Småland så finns det MASSOR av skog att campa i kan jag lova! Ni är så välkomna så!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vad du skräms, jag trodde först det var din fru som råkat illa ut. Det blev ju en jättebra midsommar, gullig dotter du har som ryckte med er ut på roligheter.
Kramar
AnnaMaria

Milla sa...

Det låter som ett angenämt och upplevelserikt midsommarfirande :)
Så fina de är. Mor & dotter.
Ha en fin dag.

Anonym sa...

Väldigt snygga skor och fötter! Och vem vet, den där fotograferande turisten kanske skulle lägga ut bilden på ordlös lördag eller någon liknande sajt. Eller kanske är han skodesigner och samlar idéer, eller har en tävling ihop med sina kompisar som går ut på att fotografera t.ex. kroppsdelar (jag har konstiga tävlingar med mina kompisar, en gång skulle vi fota nummerplåtar på bilar och bilda en mening av det. Det kunde vara ganska pinsamt att bli påkommen!)

Och vad roligt att midsommar blev så fin! Ha en fortsatt bra sommar!

Anonym sa...

Roligt att ni fick en bra midsommar
lilla fruns urringning kan nog få
flera gubbar att missa färdriktning
och smälla in i stolpar, hon kan
gå i så fett snygga skor. Jag har
ett handikapp, överrörliga leder
skulle inte klara ens några meter
med de skorna.
Synd att jag inte har en trädgård
att bjuda in er till!!
M

BP sa...

Säg som så: både din vackra fru och lika vackra dotter ber ju om att stackars killar går rakt in i tak. Man (och då menar jag män) är väl inte mera än människa;-)
Ha en fin husbilssemester nu gärna med mycket sol!

desperat hemmafru sa...

Snygga kläder din fru har! Vi har just fått en hel butik med Desiguals kläder i vårt köpcentrum. Har en nyinköpt därifrån på mig just nu. Har inte vågat köpa toppar/klänningar med djup urringning, men det ser ju hur snyggt ut som helst! På din fru i alla fall! :-)

Hej hopp!

desperat hemmafru sa...

"nyinköpt TOPP därifrån", ska det stå. Fast så jäkla intressant är det kanske inte...

moster mallas blogg sa...

Du har en vacker familj och snygga skor!! Tyvärr så räcker inte min trädgård på ca 10kvm för husvagn men vi har flera fina campingplatser i Skånes mitt där jag bor..

Kärlek

Ps. läs gärna mitt svar till dig på min sida

Veronica sa...

Jaa du Peter! Hur vädret kommer att bli är det svårt att sia om. Det känns som om denna sommar kommer gå till historien som en av de regnigaste någonsin..... Jag kan redovisa varje dag under semestern hur vädergubben har det ställt med manligheten :)

Hur kul det är att åka till Upplands Väsby på semester vet jag inte ;)

Må gott!

Veronica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lippe sa...

Jag har trädgård och eluttag! Välkomna ♥
lippes@live.se

Marina sa...

Summa summarum alltså en kanonmidsommar - så härligt! Hoppas fortsättningen av helgen också blev bra!

Anonym sa...

Snälla rara svar på rebusen önskas
av en med lite tvångssyndrom ang
detta!!!
M

Karins fotoblogg sa...

Hej Peter! Ja, nu var det längesen! Roligt att du hojtar till :D
Så nu kan man springa på herrn i Uppsala?! Ja, det vore skoj :)Jag kan tänka mig att det måste bli en ny märklig tillvaro när barnen flyttar hemmifrån. Hua. Gossarna har just fyllt 8 o 6. Krummelurpiller sa du... var köper man det ;)

Ha en skön sommar i husbilen! Och hör av dig när det är dags för fotografering ;)

Kram!

Eva Sk sa...

Varit norr över om inte så välkommen "upp"Här finns fina platser som inte kostar nått ! Tex Jävre vid havet toa vatten o vid havet samt många fler !
Jävre ligger ca 6mil norr om Skellefteå o ca 2,5 mil söder om Piteå