fredag 20 november 2009

"Oumberligating kanske ett sjunkande skepp?"


Lite funderingar så här sent på Fredagskvällen! Efter en veckas stenhårt arbetande både fysiskt och psykiskt, så sätter jag mig vid datorn för att hälsa på min käre "bundsförvant" sedan över ett år tillbaka, Oumberliga Bloggen! Jag är helnöjd med allt jag tidigare skrivit och står för varenda ord och inlägg som jag gjort under det gångna året! Glad är jag även över alla fina kommentarer och mail som jag fått både rörande den här bloggen och min andra blogg om sjukvårdsfrågor och dess problematik www.jernsaxen.blogspot.com .
Fast jämför jag bloggandet och bloggosfären i allmänhet sedan tiden för exakt ett år sedan så här det hänt "något". Att just "något" har hänt det märks, men det är svårt att riktigt peka på "det" exakt! Visserligen bloggas det på för fullt både i hem och stuga, men inte är det samma "tryck" som förr inte! Ganska uppgivet ser jag på många håll, "bloggtorkan" bereder ut sig och det kommenteras mindre totalt sett. Att jag själv i princip just nu är nere på "noll" kommentarer berör nog mer på mina lite "tråkiga" inlägg!
Fast i natt så ska jag vända på den nedåtgående trenden och blogga som fasiken, det blir visserligen inte fler inlägg ikväll, utan jag ska ägna mig åt "kommenterandets" ädla konst!
För Bloggen I Tiden!
Peter Olofsson Den Enda Tänkbara President Kandidaten!

6 kommentarer:

Uttan sa...

Ja Du...minns Du Tv programmet En röst i Natten? eller Du kanske är för ung ;o)

Tyckte om den serien och missade nog inte ett enda program.
När jag sitter uppe på nätterna brukar jag tänka på det programmet.
Men får nog döpa om det till.
Ett ord i natten!

Ditt skepp sjunker inte, Du har säkert många liksom jag som läser det Du skriver men inte kan hitta precis de rätta orden just då vad att skriva.
Alla som finns där ute,vänner man aldrig mött men som man fått och som betyder såååå mycket för en.

Nu Önskar jag Dej En God Natt!
Och en Trevlig Helg!

Ska gå och försöka sova en stund.

Kram!

Tantans sa...

Bra Peter att du skall blogga mera det ser jag fram mot...det går ju upp och ner i skrivandet men gillar man det så har man det i blodet och det kan ju bli skrivtorka för alla ...men det är bara att komma igen vet du...
Hoppas det blir en trevlig helg för dig och familjen...

Polargrevinnan sa...

Har nyss kommit hem från Stockholm, har varit på Cirkus och sett Cats - en förklaring till den sena timmen.
Du "klagar" på att du har få kommentarer. Peter, jag läser alltid din blogg men kommenterar sällan. Är det så viktigt, du ser ju på statistiken att bloggen läses.
Det är klart att det är trevligt med en dialog, men det kan man bara ha med några annars måste man vara parkerad vid datorn.
Är du ute med håven - dina inlägg är inte tråkiga men kan kanske vara svåra att kommentera.
Jag skulle vilja att alla som läser Peters blogg kommenterar - Hej jag har läst din blogg - det kan väl räcka.
Nu säger jag gonatt eller gomorron till dig.
Kram Viola

LillaFlisan sa...

Rara Peter! Visst är det väl lite så som du säger..... Fast jag tycker att det är märkligt för jag skriver färre och färre inlägg men ändå får jag fler och fler besökare. Eftersom jag inte hinner kommentera så mycket heller så finns min blogg inte med på så många länklistor. trots detta ökar som sagt min besöksstatistik.
Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Otacksam som jag är så vill jag inte heller ha en "stor" blogg med allt vad det innebär av press så jag har kategoriskt tackat nej till alla "hemmahos" förfrågningar från inredningstidningar och böcker. Galet tycker många men allt har ju en baksida. Man ska vara försiktigt med vad man önskar sig, sa alltid min morfar, för har man otur kan drömmen slå in!
Det ligger mycket sanning i detta.

själv känner jag att bloggen lever sitt eget liv just nu. Dagarna går och plötsligt har det gått en vecka utan att jag gjort ett inlägg men det får vara så nu för allt snurrar så ofantligt fort för mig just nu.

Det är därför jag (i vanliga fall, nattuggla) sitter här på morgonkvisten och kikar in till dig. Jag ska snart åka i väg och stå på julmarknad. Det är tredje helgen på rad som vigts åt mässor. Det är ju så lätt att tacka ja till sånt här mitt på sommarlovet när man är ledig, solen skiner och man är UTVILAD!
Det är som sagt en helt annan femma så här i novembermörkret.

Så roligt att du jobbar i alla fall. (även om du ju naturligtvis inte ska jobba FÖR hårt)

ang de ensamma flyktingbarne så är det säkert så att de flesta kommer från lite bättre bemedlade hem eller släkter. Det kostar nämligen ofantliga summor pengar att ta sig till sverige Illegalt. Ja, du läste rätt. Illegalt. Det fins nämligen inget annat sätt att ta sig till Sverige som utomeuropé.
Vi, precis som de flesta andra länder har stängt dörren för flyktingar. Det är ju lite av detta som är Sveriges och flyktingars problem. Att inga andra länder också tar emot dessa människor i nöd.
Sen tycker inte jag att det ska vara lättare för fattiga än för rika att komma till Sverige. Skyddsbehovet är det som ska styra inte huruvida man har pengar eller inte!

Nä, nu sitter jag här och glömmer bort tiden. dEt blir ju lätt så med dig Peter.

Fortsätt som vanligt med Oumberliga. Utveckling och förändring är bra. Då kan du ju alltid gå tillbaka till det som funkar/funkade bäst. Man har lite att jämföra med med andra ord.

Kram och hälsa frugan!

Flisan

Annika Christensen sa...

Hej hej!!
Alltid kul när du tittar in.
Jag har bott i Danderyd så jag vet lite vad du menar. Man blir inte lyckligare för att man kan köpa sig en färdig trägård det är alltid resan som är den bästa och givande.
När ni kommer till Skåne så får ni förvarna.
Själv blir det STockholm i samband med trädgårdsmässan så då kanske du kan komma och säga hej.

Glöm inte att gå in och rösta på min blogg som är nominerad.
Ha en bra lördag jag skall först ut i skogen och sedan på hockey!!!
kram på dig
Annika

Laila sa...

Saknar dig... Hoppas du och lilla frun kommer ut genom alla stormar. Att du efter det orkar komma tillbaks med din sjuka humor som jag älskar