torsdag 1 juli 2010

"Äntligen klar.....!"
En Oumberlig blogg måste ju helt klart ha ett "pysseltips" så här i sommartider! Idag börjar jag med att visa på ett litet "projekt" som jag började med för några år sedan när varken jag eller min Fru kunde dricka något med alkohol i under några år. Vi hade bägge "turen" att medicineras för olika åkommor där alkohol och medicin inte direkt var nyttiga tillsammans. Jag hade nämligen lyckats få Neuroborrelia bl a, men det skiter vi i nu! Många pavor blev det över efter alla Frankrike resor, vad göra när den vanliga Electrolux vinkylen inte längre räckte till och någon egentlig vinkällare inte skulle fungera under vårt lilla fritidshus!
Ja som handlingarnas Man och Vikingahövding som jag är så slet jag bort dörren på den fjolliga vinkylen, sågade upp golvhelvetet och in med en spiraltrappa av trä ifrån en rivningskåk och bulleribus så hade jag gjort mig ett eget vinhus...hm...källare!
Om du gör som jag och använder dörren till en gammal vinkyl se då för allt i världen till att dörren är av förstärkt laminatglas i värsta fall kan din Svärmor, trampa igenom glaset när hon lufsar runt i huset och det vore ju tragiskt om Tanten föll och skadade några fina årgångsviner!
Peter Olofsson Din Pysselfarbror i SommarSverige!

6 kommentarer:

Karin Wijk sa...

Är det sant!!! Wow! Det kan man verkligen kalla "pysselfabror" upphöjt i 100. Vilken fantastisk idé! Spiraltrappa är ju snyggt också. Bra att glaset är kollat så det inte händer nära o kära någon olycka bland goda viner. Ha en härlig dag! Spännande med tatueringar förresten, gjorde själv en för x antal år sedan, efter egen design av en praotatuerare. Resultatet blev väl sisådär ;-)/ Kram

Cici sa...

Vinkällaren, eller vintrappen, vilken strålande ide. Ska genast visa min gubbe.

Wenche sa...

Strålande ide,jag som har så trångt.Vet bara inte vad grannarna i våningen under tycker om detta.

Photo by Maria sa...

Vinkällare är ju ingen idé hemma med tanke på att köps det vin så är det i box.. Ha ha.. Men häftigt var det..

Kram Mia

Mattias sa...

Otroligt coolt! Hamnar lätt på önskelistan.

imse sa...

Dessa bilder har jag fått i mailen tidigare. Kunde ju inte tro att det var din vinkällare! Jag har dock ännu inte börjat göra min. Dricker också mest i box och då får det nog bli en annan konstruktion. Du kanske kan tillverka nåt och visa upp på bild? ;-)