lördag 24 juli 2010

"Om Gud finns är han cyniker eller har bara en mycket bisarr humor......!"

Innan Du läser vidare i detta inlägg så vill jag poängtera att detta inlägg är inget som helst "amerikansk freakshow inlägg" och det är Gud som jag kallar bisarr och inte Abigail och Brittany Hensel.
Jag tror att fler än jag känner igen tjejerna på bilderna ovan, Abigail och Brittany Hensel.
Personligen så har jag följt deras uppväxt i snart hela deras liv sedan de föddes 1990, de är ungefär lika gamla som mina tre barn.
Fick jag önska så skulle jag ha dem här hos oss boende som utbytestudenter, vi får ett stort rum snart ledigt eftersom vår äldsta son är pågång att flytta hemifrån.
Vad är det då som är så speciellt med dessa tjejer? Ja, sedan de första reportagefilmerna jag såg för cirka 15 år sedan så är det väl deras fantastiska livsglädje som smittar av sig och även deras underbara sätt att lösa problem. Min favorit är när de är ute och kör bil och hur de beskriver vilka funktioner de har, fast de har en gemensam kropp så styr den ena tjejen och den andra bromsar och gasar! Fast med samma kropp och två "hjärnor"!
Det man också slås av i filmerna är familjens "vanlighet" och inställning till "problematiken".
Fast att skriva "problematik" är ju kanske lite fel det med, tjejerna är ju skapade på detta sätt och vet ju inget annat, missförstå mig rätt. Allt i livet utgår ju bara ifrån ens egna erfarenheter, andras känslor och reaktioner kan man bara gissa också det utifrån sitt eget perspektiv!
Reportagen ger självklart inte svar på alla frågor och det ska de inte göra heller, även de här flickorna har rätt till integritet och privatliv. Fast det jag är mest nyfiken på är om den ena bestämmer sig för att inte gå kan den andra stoppa "gåprocessen" då? Tjejerna kan inte svara på hur deras gemensamma kropp riktigt styrs och inte forskarna heller, men det fungerar och det är väl det som är det fantastiska med det hela!
Som sagt Herrens vägar äro outgrundliga, men meningen (om det finns någon mening) måste ju vara att vi ska lära oss av tjejerna att leva och respektera varandra tillsammans! Fast Gud säger ju också att människan skapades till Hans avbild, hemska tanke, tänk om Gud är som en del människor som jag jobbar med? Då blir jag riktigt orolig!
Googla lite på Abigail and Brittany Hensel, njut av deras livsglädje och spontanitet!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

6 kommentarer:

Jess sa...

Jag har också följt med lite om dessa fantastiska flickor! Jag kan bara hålla med, deras livsglädje är fantastisk, den borde alla människor ha! Vi kan verkligen lära någonting av dem!
Visst undrar man hur de löser vissa praktiska saker, men kanske är det vi som har en egen kropp som oroar sig för dessa saker medan flickorna inte lägger så stor vikt vid det!
/Jess

Jess sa...

Alltid roligt när man hittar nya bloggar! Har lagt till mig hos dig också!
Nu ska jag in och kolla din frus blogg, för jag gillar verkligen deckare!/Jess

Photo by Maria sa...

Ja dessa tjejer är fantastiska och så mycket de kan lära oss andra med deras livsglädje..

Kram Mia

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja när det gäller dessa tjejer så kan man lugnt säga att dom är fantastiska, inspirerande och vilken livsglädje.
Själv håller jag som bäst på att livsnjuta så mycket det bara går.
Kramar:)
Fortsatt trevlig helg.

anne sa...

Jag såg dem hos Oprah för länge sedan och som du säger, man kan inte annat än förundras över tjejrna och deras föräldrar.

Cici sa...

Det finns mycket man kan börja grubbla över när man ser dessa flickor. Om en är trött och vill gå och lägga sig men den andra vill vara uppe, vem är det som bestämmer. Måste dom bli kär i samma kille? Dör båda om en får en svår hjärntumör?

Antagligen har dom haft tid att tillsammans prata igenom allt det där för länge sedan, men nog måste livet bli bra mycket mer komplicerat än för oss enkla människor.