fredag 23 juli 2010

"Carpe diem.........nu ska jag städa.....!"Ja, djävlar i min "lilla låda" vad här ser ut! Sitter som vanligt ett tag på morgonkvisten och bloggar runt på alla "välfriserade bloggar"! Hur står det egentligen till med alla "Carpe diem - fånga dagen bloggar"? Lever verkligen folk som dom lär när dom skriver att de "fångar dagen"?
Jag undrar jag?
Två som verkligen "fångat dagen" den sista tiden är jag och "Lilla Frun", efter en mardröms vinter och vår bl a pga "Lilla Fruns" häsotillstånd så har sista månaden toppenväder varit en lisa för våra själar och kroppar!
Jag har visserligen jobbat hårt fysiskt i hettan, men njutit av varje sekund, minnet av tre somrar med neuroborrelia ligger inte långt bort, underbart att känna sig stark och levande igen!
Vaknar för första gången på länge av att det känns lite svalt i sovrummet och jag sveper täcket om mig, minns faktiskt inte när jag använde det senast!
Åter till det här med att fånga dagen. I det Olofssonska hemmet har ingen städat på snart tre veckor.......helt riktigt, det ser ut som fan. Diskbänk, toalett och handfat är det enda som fått någon översyn av sanitära själ, annars har det inte gjorts ett dugg!
För några år sedan hade jag blivit tokig, vansinnig eller förbannad över röran, nu bekommer det mig inte alls.
Fast idag känns nog väderförsämringen som en liten "räddning", ska blogga ett tag sedan ska jag nog "röja" lite, städa ska jag göra efter att jag "röjt"! Räkningshögen ska jag också ta hand om, ser att det även "kostat" en del att "fånga dagen", men det har det varit värt så om det nu varit den varmaste sommaren hittills på hundra år så gör det ingenting om jag stöder banken med några räntespänn och betalar av några kvällars uteätande under vinternhalvåret istället!
Ja, några andra som "fångat dagen" förutom jag och "Lilla Frun" är våra tre barn, därför blir det bara Cola i min ölsejdel. Dagen blir lätt till sena natten med tre tonåringar i huset och då måste ju "någon" dvs jag "hämta". Fast det gör jag gärna, finns det något mer "livgivande" än att höra glada ungdomar i sommarnatten som "brölar" och "skrattar ut" sin livslust!
Stark kontrast till de medelålderspar som campar där vi har vår Husbil uppställd under sommaren. Verkar faktiskt som det finns människor i 40-50 års åldern som tar pensionsparande på allvar och bara har satt sig i "solstolen" och väntar in "ålderdomen"!
Det gör absolut inte jag, dvs Ulv Röde och "Kryckan"! Sommaren har bara börjat men som sagt, strumpor och kalsonger har tagit slut och det har dykt upp lite "lustiga flugor" i köket så nu ska jag städa, fast bara idag!
Seasick Steve och jag ska nu "röja" tillsammans i några timmar!
Var det någon som sa "Carpe Diem"?
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde!

6 kommentarer:

Bibban sa...

Jag tycker att du fångar dagen på ett utmärkt sätt, det heter ju som bekant "bättre lite skit i hörnen....Skönt att höra att allt är bättre med lilla frun
Krama henne från mig åxå och så får du en kram me;))

Cici sa...

Kan man inte fånga dagen fastän man städar? Jag vet egentligen inte vad som menas med dom där flotta orden, ska man bara sitta på sin rumpa och vänta på att något ska hända? Själv har jag tänkt fånga dagen med att snickra en valplåda, plantera om krukväxter och börja måla stugan.

tankar från mitt fönster sa...

Jag har också fångat dagen och använt några timmar till att köra runt med "snabeldraken". Så trots min värk (får ta 1 Tramadol o en Alvedon för att kunna städa) blev det bra till slut. Med vätskepauser mellan, fast det var abara 24 gr här idag. Jag läser både din o fruns blogg o blev glad att se att hon mår bättre.
Mitt bästa uttryck för att peppa är nog inte Carpe diem utan "man har inte roligare än man gör sig" eller "man har det som man tar det".
Trevligt veckoslut

BP sa...

Vi måste ha varit synkade idag. Vårt hem har gått samma öde till mötes som ditt. Känner igen min reaktion från då - och nu. Vi sket i det hela helt enkelt. Vi gjorde ett litet (mycket litet) ryck med dammsugaren i em.
Klart man kan fånga dagen. Går utmärkt under semestern, lite svårare när man jobbar.

anne sa...

Så härligt du skriver! Ungefär så har vi haft det i sommar! Eller vaddå, sommar, jag tror nog jag/vi strävar efter dagfångande på all ledig tid.

Och visst är tonåringar härliga!

imse sa...

Rysligt bra att det blir såna här städdagar då och då. Efter avslutad städning är det bara att släppa dagen fri igen.

Kram