söndag 11 juli 2010

"Ensamt.....eller berättelsen om en bild.......eller hur man hånglar en gris...!"
Kan endast 10 år gamla bilder betraktas som bilder ifrån en svunnen tid? Det känns så i allafall!
Bilden på våra 3 barn nedan togs på Gålö Havsbad för 10 år sedan, igår var jag och "Lilla Frun" där igen. Eftersom det är vårt "hemmabad" så slutar och börjar alltid våra semestrar där.
Igår kan man säga att min semester började så sakteliga, lite finjustering på en tomt bara, 2 eller tre dagar högst sedan är det semester.
Jag och "Lilla Frun åkte alltså ut till Gålö Havsbad för att känna lite "semesterpuls".........men inte, känslan uteblev......inga barn! Ja, visserligen fullt av härliga skrikiga och kladdiga ungar på stranden, men inte mina....inga barn...inget kaos...alltså ingen riktigt semesterkänsla. Helt klart så skulle man matat barnen med "krumelurpiller" när de var små. Har jag tur så kanske någon av mina "fragglar" "ställer till det" så man kan bli Farfar/Morfar inom några år, under tiden så leker jag med andras barn.
Igår hamnade en härlig familj brevid oss på stranden och deras äldsta flicka i 5 års åldern och jag pratade och grävde lite i sanden tillsammans.
Jag frågade henne var man hamnade om man grävde en jättedjupt.........när jag var liten så hamnade man i Kina och även på mina barns tid......vet ni vad flickan svarade efter en stunds funderande........"-Man hamnar i helvetet....!" Visst är det underbart med barn!
Sommaren för 10 år sedan blev också inledningen på vårat Husbilsliv.
Klicka på bilden på vår husbil.......ser du något konstigt? Bilden är tagen under värsta semestersäsong på en camping vid havet på Öland!
Uppriktigt, vi tyckte också det var lite konstigt att vi fick en sådan fin plats utan bokning och att det var högst 3-4 husbilar/husvagnar på campingen.
På kvällen kom svaret....cirka 1000 motorcykelmänniskor av det lite "vildare slaget".....men vi trivdes perfekt, barnen fick lära sig lite nya lekar....hur man häller vatten på Mammor så de kan vara med i Wet T-shirt tävlingar bla...sedan lärde de sig också min favoritlek sedan dess.
"Hångla Grisen"....min Dotter skrev sedan om den i en sommaruppsats, hennes Fröken blev milt sagt lite chockad!
Enkelt går det till så att man smörjer in en lång plastbana på cirka 10 meter med grisfett, i slutet av banan så har man ett avhugget grishuvud, man är i lag om två, ställer sig i "skottkärra", dvs men går på händer och den andra håller i benen, målet är att på snabbast tid ta sig fram till grishuvudet och kyssa trynet..........Uppriktigt, jag blev lite sur eftersom Lilla Frun vägrade ställa upp, vi hade kunnat vinna, hon kan ju inte gå ordentligt, men armarna var friska då så det hade ju varit perfekt om jag "kört henne" fram till grisen och hon har ju kysst mig i över 20 år så en "snabbis" med ett avhugget grishuvud hade varit en baggis.....hon är lite "känslig" min Fru!
Avslutningsvis så kan jag berätta att ensamheten blev för stor så jag ringde vår äldsta son så han tog sin bil och kom ut och käkade med oss på restaurangen på kvällen.
Taskig bildkvalitet? Visst är det det.....en av de första digitalkamerorna!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

7 kommentarer:

imse sa...

Tack för lektipset! Känns ju som den ultimata leken på årets sommarfester. NOT!

Kram

Cici sa...

Tänk så många lekar man inte lekt!
Som styrelsemedlem i byanämnden kanske jag ska föreslå grislekan till nästa midsommar. Hm, jag ska fundera över saken.

Ni ska njuta nu av friheten då barnen klarar sig på egen hand. Tids nog kommer barnbarnen.

Västgötskan sa...

I helvetet?! Ja, där ser man. Mycket ska man lära sig med åldern. Du borde ju egentligen vara ****** och vis vid det här laget, men du kanske träffade din överman/kvinna/flicka? ;-)

Trevlig sommar i värmen!
//Västgötskan

Anonym sa...

itressant läsning. Makalöst vad tio års gamla bilder är långt bort dessa tider. I mitt liv har det hänt massor på tio år. Ungarna är det som märks mest! Fina blder trots gammal kamera. Super. Hälsningar Ronny

Elle sa...

Ja på barnen ser man hur tiden springer iväg, för vi själva blir ju inte en dag äldre, eller? *ler*

Häromdagen hittade jag bilder från äldste sonens första skoldag. Förra veckan slutade han i skolan!! Men yngste sonen är en liten kopia av honom, så nu tar vi allt i repris!!

De där lekarna skulle mina barn säkerligen ha uppskattat...och svin har man väl kysst innan, inte bara grodor!

Önskar dig en skön vecka!
Kram Elle

Tantaluran sa...

Tack för trevlig och kul läsning!

Maria sa...

Mysig bilder:)

Då är man tillbaka i Belgien igen. Har en vecka semester kvar med det är allt gött att komma hem lite innans så att man hinner fixa iordning allting.
Ville bara önska dig en riktigt bra dag!
Kram Maria