fredag 26 november 2010

"Visst är det Juligt på Oumberliga...........!"Fasiken också, jag glömde bort mig! Jag hade ju utlyst Julefrid på Oumberligabloggon så går jag och gör ett politiskt inlägg nedan, fyan Peter.......är det Julefrid så är det Julefrid, men med detta inlägg så vill jag botgöra mig!
Att påstå att det blivit en tradition att göra Julkorv i det Olofssonska hemmet vore att överdriva, är inne på fjärde året nu som jag håller på med denna syssla och varje år har jag hittat ett nytt recept på nätet, men ännu har jag inte funnit det optimala julkorvsmetsreceptet.
Har du som läsare något förslag så skriv det gärna här eller skicka till min mailadress Jernsaxen@live.se
Lilla Frun var med de två första åren som jag gjorde korv, men nu är hon bannlyst ifrån denna jul och stämningskapande process, det var hela tiden klagomål på att korvarna är antingen var för korta eller för smala eller helt enkelt för små.
Fast i år kommer hon få en chock! Jag använder ju alltid spädgristarm när jag gör korv men i år har jag fått tag i sjuhelsikes grov galttarm så nu kommer jag göra Julkorv som heter "duga".........det kommer vattnas i munnen på henne när hon ser denna isterspända skapelse!
Vid datorn som vanligt Oumberlige Peter Din Julkorv rätt i istersmeten!
PS: Bilderna är från två julars tidigare korvtillvekning..........tycker verkligen inte storleken spelar nog roll! Det är ju antal meter som räknas!

5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Dagens första asgarv! Gud vad kul du är!!! Lycka till med julkorven. Jag tycker att det är antalet som räknas...

Caja: sa...

hahahaha du är för rolig du Peter, Hoppade ju över politikinlägget på direkten vet du...korv är myyycket bättre. Som vi säger i skåne....Go mad, möed mad å mad i rättan tid! Mat är gott och absolut julkorv, recept har jag däremot inget till dig, det får någon annan oumberlig läsare bidra med.

Julefrid/caja

Elle sa...

Nej Peter, det är inte storleken som räknas. Det är tekniken som räknas....
vid korvtillverkningen...

Pennelina sa...

Julkorv har jag inte hunnit med än i år, men gör det varje år så det är bara en tidsfråga... något du måste testa är detta: Jag köper aldrig en grillkorv igen!

Kram från mig!

Elin Damberg sa...

Å herre gud. Å herre gud. Å herre gud.