måndag 30 januari 2012

"Måndagsmorgon.....inredningsporr och min Fru förstår mig inte....!"

Äntligen Måndag brukar jag ju utbrista på min blogg, fast idag är det inte riktigt samma klämtjäcka hyllning till denna veckodag. En av orsakerna är min relation till människan jag lever tillsammans med, alltså min Kära Hustru eller Huskors som man sagt om jag levt på 1800-talet. Faktiskt så passar det ordvalet väldigt bra i detta sammanhang. Ska berätta, som en del trogna läsare vet så är egentligen Oumberligabloggen en konst, inredning, antik och designblogg av rang, ja alla har inte riktigt fattat detta, men för den som har "känslan" så finns det där att läsa. Riktigt internationellt har jag ju inte riktigt slagit igenom som antikdesigner och här i Sverige är ju inte mina inredningsuppdrag så många, fast för några veckor sedan så skulle jag hjälpa till med att inreda ett vardagsrum åt en man med ett liknande handikapp som Fru. Temat på rummet skulle vara växtlighet med antika inslag, det viktiga med detta rum var också att det harmoniserade med det angränsade uterummet som jag faktiskt också inrett. Oftast har ju folk/kunden en begränsad ekonomi, tack och lov inte i detta fall. Ja, till saken, inget annat en William Morris tapeter fungerar i detta fall och nu till det mest fantastiska av allt, killen jag beställer tapeter ifrån har ett tiotal William Morris tapeter på lager, men han har även lyckats att få tag på 10 rullar provtryck av tapeten på bild ovan. Rullarna trycktes på 1970-talet, men kom aldrig i "storskalig produktion", nu är de i min ägo, beredda att pryda våran hall. Tvärnit bokstavligen........Lilla Frun vägrar.......min Fråga blir enkel, finns det någon kvinna i blogglandia som kan tänkas flytta hit och bo med mig och varje morgon pussa mig på näsan och säga: "-Puss på dig min Oumberlige Man, tänk vilken fantastisk smak du har när det gäller tapeter, jag blir alldeles pirrig, kan vi inte älska i vår vackra William Morris hall?" Det skulle kännas lite bättre än det min nuvarande Hustru säger: "-Aldrig Peter, kanske i friggeboden på landet!" Jag är ledsen.....tröst ifrån någon?
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Tapetromantiker i Cyberrummet!
PS: För dig som eventuellt inte hört talas om William Morris, engelsk 1800-tals arkitekt, författare och formgivare är det bara att gratulera, Oumberliga bloggen har nu öppnat en ny värld för dig och med hjälp av google blir den ännu större nu!

10 kommentarer:

Dehäreja sa...

Sorry Peter, ingen tröst härifrån. Jag förstår din Fru :D

Västgötskan sa...

Nej, jag får nog också hålla med din fru där, Peter! Sorry...

moster mallas blogg sa...

Det jag ser av tapeten är att den är .....underbar........
Men om den passar er hall är jag inte rätt person att ha en synpunkt om... Helheten....
Och nog älskar du väl frugan mer än tapeten.......

Kärlek......Malla

Disa E sa...

Nää..jag håller med frugan jag...friggebodan nästa. :o))

Baronessan sa...

Tyvärr, samma svar här. Men jag gillar färgerna. Alltid något va? :)

conny sa...

Tapeterna skulle passa i ett jättestort rum, eller varför inte i ett ute-skithus?

Marina sa...

Lite "Jack och bönstjälken-känsla" över den, va!? Fast som fondtapet någonstans, men ett helt rum - nix!

margareta wårenius sa...

Härliga härliga; Då måste jag först byta kåk, typ jugendvåning med serveringsgång!

margareta

BP sa...

Även om jag riskerar att bli ovän med dig så tycker jag att tapeten är absolut gräslig. Ledsen;-)

desperat hemmafru sa...

Och jag tycker att tapeten är jätteball! Absolut en halltapet, där man kan "kula" till det lite. Vad fasen, med en man som gillar tapeter kan man ju byta lite oftare. Eller?!

Vore väl dumt att försöka ta din frus plats, man jag önskar att min man hade varit lite mer intresserad av inredning och konst. Jag älskar både och, men det blir sällan något märkvärdigt, eftersom vi prioriterar lite olika jag och min man.

PS. Tapetsera när hon sover. Det ska väl ganska mycket till innan hon river ner den... ;-) DS