tisdag 3 januari 2012

"Lucka 1......Nu kör vi.......stoppad kärlek......!"

Ännu ett "oskrivet bloggår" framför mig, känns faktiskt lite spännande. Få se hur många gånger jag stänger och raderar min blogg under det kommande året. Trogna läsare vet ju att det händer då och då, men sådan är jag, reser mig alltid på "nio" och börjar om igen. En man med ett "sjuhelvetes humör" många gånger. Ett av mina tidigare nyårslöften faktiskt, att inte vara så djävla arg på allt och alla ständigt.....och faktiskt 2011 var jag riktig lugn, t o m mina barn har undrat några gånger om jag inte varit riktigt frisk eftersom jag inte brusat upp ibland på flera veckor. Kanske är det så som den "gamla Galt" jag är att det faktiskt börjat lugna ner sig lite inombords. Men en sak är säker får jag fler mordhot under detta år som jag fått tidigare, så kommer jag finkamma "internet" med hjälp av mina "Hackersvänner" och jag kommer hitta det jag söker, var så säker. Du som fick besök av mig efter att ha "Mordhotat" mig när jag skrev om att stoppa manlig omskärelse, tycker du ska skriva en rad nedan i mitt kommentarfält nedan och berätta om när jag ringde på hemma hos dig och presenterade mig med orden:
"-Hej, här har du Oumberlige Peter i egen hög person, du ville visst ta livet av mig, jag är lite nyfiken på hur?" Hmmmm........skriver inte mer, jag fick skuldkänslor efteråt, vilken sorglig figur det var!
Fast nu släpper vi det gamla och riktar in oss på det nya! Hade en läsare som tyckte att jag hänvisade till tidningsartiklar för ofta i min blogg, vill tala om apropå det "nya" att det kommer bli ännu mera "hänvisningar" i framtiden. Ett intressant ämne blir ju ännu bättre och bredare på så sätt!
Låt oss börja det nya året här på Oumberliga bloggen, med något mjukt och gulligt.....nämligen "gosedjur", Svenska Dagbladet har en pågående alldeles förträfflig artikserie om just "gosedjur" och våra känslor och tankar kring dem.
Själv hade/har jag tre mjukiskamrater som följt mig i princip hela livet, den första fick heta DojDoj, en klassisk nallebjörn, helt naturligt namn när han kom i min famn innan jag ens kunde prata, sedan fick jag Snobben, en leopardhund och Kajsa en blandning mellan får och kanin, bägge skapelser av min fantastiska Mormor, som faktiskt är värd ett alldeles eget inlägg.
Dessa varelser, (dock inte min avlidna Mormor) slitna, nötta och lagade förvaras numera i lufttäta plastpåsar så "tidens tand" inte ska nöta mer på dem. Har bestämt att sluta med det efter det att jag läst denna artikelserie, min mellanson håller på att flytta och hans rum ska nu tas över av DojDoj, Kajsa och Snobben, självklart får de ett hörn i gästsängen som inte nås av den blekande solen.
Gott Nytt Bloggår både Gamla och Nya Vänner!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Mjukisnallle i Cybersoffan.......schyyy......är det inte någon som sjunger? Björnen sover, Björnen sover i sitt lugna bo, han är inte farlig, bara man är varlig...........!?

7 kommentarer:

Marina sa...

Låter jättemysigt! Tyvärr har mina små mjuka vänner fått gå till dom sälla jaktmarkerna, och det kanske till viss del kan bero på att de inte förvarades i lufttäta plastpåsar...

Fru Gårman sa...

Det skulle jag också vilja göra, hälsa på personligen hos nån sån som hotat mig. Men jag får inga hot, inte ens en endaste liten elak kommentar. Eller så är jag så du så att jag inte fattar när nån är elak. hahaha.
Sv. Han bloggar ju, fast utan ord! ;) photobyash.com

Lippe sa...

Jag skulle också bli skitarg om någon mordhotade mig! Jag blir det när jag läser att du blivit det. Jag hade ett gosedjur som jag ääälskade men när mor tyckte att jag vuxit ifrån det, och det hade jag väl, så gav hon det till grannungen!!? Samma unge som hon gav min gamla trampmoped till! Hon är förlåten men jag tycker det var dumt gjort!! Härifrån kommer inga hot, bara kramar!!!

Lippe sa...

Jag skulle också bli skitarg om någon mordhotade mig! Jag blir det när jag läser att du blivit det. Jag hade ett gosedjur som jag ääälskade men när mor tyckte att jag vuxit ifrån det, och det hade jag väl, så gav hon det till grannungen!!? Samma unge som hon gav min gamla trampmoped till! Hon är förlåten men jag tycker det var dumt gjort!! Härifrån kommer inga hot, bara kramar!!!

anise sa...

Följer gärna dej i cybern..om det är ok..Kul att hitta en Bloggande man..jaja.. förutom dom som bloggar om sport, hockey å annat ointressant...
Kram på dej
Anita

conny sa...

Mycket bra att du inte accepterar att bli mordhotad. Imponerande att du sökte upp den som hotat dig, och inte ska du ha skuldkänslor för det. Tänk på att mindre modiga människor lider i det tysta med mordhot hängande över sig. Mordhot är allvarliga saker och är det nån som ska ha skuldkänslor så är det den som hotat!

BP sa...

God fortsättning! Nallarna på bilden är ju sååååå söta. Kan berätta för dig att mina två nötta nallar också ligger i platspåsar, visserligen i vanliga sådana men ändå.
Att bli mordhotad är inte rolig alls. Blev det du själv på bussen alldeles nyligen. Det känns obehagligt och urtrist. Trots det orkar man inte ens polisanmäla...