torsdag 23 februari 2012

"Återkomsten.....när ska vi sluta diskutera storleken....!"

Är det inte just en sådan här dag som man ska börja blogga igen, Sverige har fått en ny Tronföljare och Monarkin är säkrad, alltså dårskapen fortsätter en bra bit in i 2000-talet! Allt är som vanligt alltså! Nej, det är inte det här med Monarkin som är den stora grejen idag, utan det här gamla fascistoida storlekstänkandet då det gäller barn, en kvarleva från förr där barns vikt och längd var så väsentligt att BB-avdelningarna utnämnde sk A-barn till Mödrar som lyckats föda fram den perfekt avkomman, då ofta så stor och tung som möjligt. Siffror som idag med ny Läkarvetenskap talar sitt tydliga språk, det är verkligen inget att komma med och berätta att man fött en klump tung som en normalstor bensindunk. Så jag blir faktiskt lite irriterad när jag ser att vikt och längd uppgifter dominerar de flesta nyhetsflöden, särskilt att min favorittidningen Svenska Dagbladet tycker det är viktig information. De flesta av oss skiter hur lång ungen är........ge oss en bild istället, är hon söt? Vi vill ha en söt Babyprinsessa, fula Prinsar och Prinsessor gör oss ledsna, vikten skiter vi i!
Vid datorn återigen till mångas förskräckelse Ulv Röde alias Peter Olofsson Din 12-tummare rätt upp i Cyberträsket!

5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

<3 Kam på dig Peter! Blev så glad när du satte på dig ringarna igen! :-)

Disa E sa...

Åh va härligt att du är tillbaka.
Fast det här med kungahusets nytillskott kan man vara utan..tycker dom kostar alldeles för mycket som det är för att dom ska ha lov att yngla av sig. Sen ska man måsta scrolla en å en halv mil i AB innan man kommer förbi dessa totalt ointressanta fakta om eländet också!
Kram på dig och hälsa frugan. :o)

Anonym sa...

ja eller hur man vill ju se en bild på flickebarnet. Tydligen ska kungen få ta den första bilden, media har ju spekulerat länge om hur den första bilden kommer att se ut, vad som ska finnas i bakgrunden, vad barnet ska ha för kläder på sig, om mamma o pappa ska vara med på bilden.. det krävs många timmars arbete innan man ger ut en bild på en nyfödd prinsessa. Lite töntigt.. Det var ju vaginal förlossning, inte alla bebisar ser perfekta ut när dem har klämts ut så dem väntar nog en dag med att ta en bild tills hudfärgen har lagt sig till rätta. Roligt dock att Aftonbladet har lagt ut den första bilden på barnet, dock ser man ingenting av ungen. Det finns alltid en tanke med allt.

Rapport till Vänfors sa...

JAAAA, du är tillbaka. Trycker på gillaknappen:))
Kram Annika

Anonym sa...

Hurra! You're back:) Den här världen är alldeles för slätstruken och välling-aktig utan dig.

Carina