lördag 25 februari 2012

"Mäklarporr....det var då själva fan........!"

Ännu en gång har jag drabbats av vilkorslös kärlek......till ett hus! Femtiotal och Medelhavskänsla i en underbar kombination. Darrig går jag ut i badrummet och tvättar av mitt ansikte, ha begäret bubblar i mitt blod........jag torkar mig och ser djupt in i spegeln......fan att man föddes vacker och inte rik! Denna kåk skulle passa mig perfekt som sommarbostad, cykelavstånd ifrån där jag nu bor, fast inuti är det en katastrof, så det skulle krävas mycket tid och pengar innan detta arkitektoniska mästerverk fick åter sin forna 50-tals glans!
Det här med "Mäklarporr" är intressant ur fler aspekter, fast mina tankar går på ett helt annat plan, jag blir alltid nyfiken, varför säljer man ett sådant mästerverk som detta hus? Skilsmässa, bygger nytt, dödsfall eller konkurs....eller Gud förbjude.....ägarna som ärvde huset har bott i det flera år och aldrig gillat det och skrattar hela vägen till banken när någon dåre som jag köper detta "renoveringsobjekt", för det är precis vad det är "ett renoveringsobjekt", det finns hur många hus som helst som är renoveringsobjekt, trots att de är just nyrenoverade! Fler bilder hittar du här!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Känsla för skönhet i Cybermörkret!

13 kommentarer:

Lippe sa...

*dreglar*

desperat hemmafru sa...

Ja, 50-tals arkitekturen är fantastiskt läcker tycker jag. Min farmor och farfar hade ett ascoolt hus i Linköping när jag växte upp. Smart planerat, öppet och ljust och en arkitektur som var något utöver det vanliga. Jag hade gärna haft det huset idag!

Elle sa...

Tänk att en liten prinsessas födelse även får din blogg att födas på nytt... ;)
Välkommen tillbaka.
Ungefär samma tankar har jag som du, när jag jag ser ett hus som är till salu. Varför?
Ibland kanske man inte vill veta varför. För vem vet vad de har gömt i källaren....
Trist att lilla hustrun inte mår bra. Ge henne en extra kram från mig!
Jaja, en till dig med:
Kram!

moster mallas blogg sa...

Älskar "verandan", kul grillstuga, men moderniseringen av huset ..... är.........tråkig som.... hoppas jag inte trampar på några små tassar nu haha...
Men en härlig tomt och utsikt har dom

Kärlek......Malla

Anonym sa...

Erkänn, det är poolen du vill åt!

BP sa...

Eller så har ägarna bott där i flera år, ha blivit gamla och vill bo på lyxhem i stan;-)

PS. Plaststolarna drar ner betyget;-) DS

Mångmamma sa...

Även om jag bor i ett "drömhus med renoveringsbehov", porrsurfar jag gärna runt efter andra hus också, emellanåt.
Hoppas att frun snart blir piggare igen efter det senaste skovet!

Marina sa...

mysigt ja, men det där med "renoveringsobjekt" eller "hus för den händige" eller "hus med potential" gör mig alltid lite fundersam...

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, OK, kan tänka mig huset, men vad har dom gjort inuti????? Klegg. Hade bosatt mig på dom där renskinnen tills vidare. Kramar

Baronessan sa...

Men slå till vet ja!

anise sa...

Förstår ditt HABEGÄR fullkomligt.. kanske ska skrapa fram några Triss miljoner.."plötsligt händer det" renovera det "renoverade" underbara huset med det fantastiska läget..så kan du och lilla frun komma på grillaftnar hos oss...Ler..stannar nog vid en dröm,bara fortsätta att vara fattig och vacker då!!
Kram på dej och välkommen tillbaka du oumbärliga

Tankar vid midnatt sa...

Dreglar i kapp med Lippe!

tantans.blogg.se sa...

Jamen Peter har du vaknat upp är det vårkänslor kanske som orsakar mäklarporrkänslan...helt underbart hus skulle passa mig perfekt ... både med grillstuga och pool...och så kan man åka till Thailand på vintern när det är kallt :-)))

Hoppas allt är bra med dig och pyssla om lilla hustrun oxå...kram på er båda...