onsdag 15 februari 2012

"Har du varit på Lyssnakliniken....!"

Som sagt har du varit på Lyssnakliniken, troligen inte för Lyssnakliniken finns ännu bara i min fantasi. Fast snart ska jag nog göra verklighet av min idé att starta en mindre privat vårdmottagning som ska få just namnet Lyssnakliniken. För den största problematiken inom svensk sjukvård är just att ingen lyssnar ordentligt på vad patienten har att säga. Jag och Lilla Frun trodde att vi äntligen efter 18 år i vårdsvängen nu hade hittat en Läkare som verkligen lyssnade. Det visade sig att hon är en mästare på att se ut som hon lyssnar, men egentligen inte gör det. Lilla Frun har just nu ett överdjävligt smärtskov, det är återkommande sedan 18 år tillbaka efter en felbehandlad förlossnigsskada/problematik. Några gånger per år slår detta "helvete" till, tidigare år så har det alltid blivit ambulans och inläggning med dropp och sprutbehandling med stora mängder morfin och muskelavslappnande preparat i någon månad, sedan fortsatt misshandel på någon klatschig rehabklinik avsedd för folk som vill komma tillbaka till golfspelande efter någon bagatellartad skada. Nu är vi nästan där igen, men vi håller det i schack och kör "egenvård" i hemmet, det är jag en djävul på, Oumberlige Peter kan smärtlindring och jag kan min Fru.........men det är nu Lyssnakliniken behövs, vi behöver mer smärtlindring, tabletter, Morfin alltså, Ni får mer säger Läkaren men då måste Ni ta er till sjukhuset.......men för i helvete, det går inte, Lilla Frun tål inte ens beröring under dessa skov, allra minst en sjuktransport, inte ens liggande bårtransport! Kära Läsare bli nu inte oroliga för oss, jag fixar som vanligt det här på mitt sätt som jag alltid gjort under de 18 år min Fru varit sjuk, fast det kan jag inte berätta om här, men än sak är säker Lyssnakliniken föddes inatt, nu är det nog dax att även ordna pengar och lokal till denna verksamhet! Undrar du över bildvalet, en liten hummer som skall kokas levande eller kanske aborteras, skulle även vilja att Lyssnakliniken hjälper unga Mammor som vill behålla sina barn istället för att uppmuntras till abort. För ingen lyssnar och tar unga Mammor på allvar, har pratat med några unga kvinnor om det.....Oumberlige Peter har alltid sagt ja till Livet, religös? Nej, men Humanist! Jag har en absurd hobby, att läsa Socialstyrelsens Lex Maria anmälningar. En kostgjord befruktning förra året på en fertilitetsklinik här i Stockholm gick bokstavligen åt fanders. Precis när embryot skulle återföras in i kvinnans livmoder efter konstgjord befruktning råkade embryologen stöta till patientens protokollpapper, vilket i sintur stötte till den lilla rondskålen där det befruktade embryot låg! Embryot flög ur skålen och trots att två personer ur personalstaben letade länge så gick inte embryot att finna. Händelsen är som sagt anmäld till Socialstyrelsen helt enligt lex Maria.
Kanske ska jag sluta nu innan fantasin skenar iväg helt......man undrar helt sonika vad personalen sa till kvinnan vars embryo man tappade bort? "-Ursäkta Fru Karlsson, vi fick just ett litet problem!"
Eller i fikarummet på rasten: "-Karin du har något konstigt under skon!" Ja, jag vet, jag har sjuk humor, mitt sätt att överleva, Ni får ursäkta mig, sådan är jag......eller blivit, för att överleva mentalt i ett helt absurt sjukvårdsystem! Mina tårar och mitt hjärta är med kvinnan vars embryo man klantade bort, du kan få ett av min tre barn, de har redan flyttat hemifrån och vållar inga nattliga skrik eller inget kolikvak, eller ännu värre du slipper att oroa dig för att ditt barn ska bli handikappad efter massvaccineringar och du slipper även den helt galna barnhälsovården! Dax för att nu starta Lyssnakliniken, som även kommer att lyssna på barnen, vad de har att säga, antingen de är 4 år gamla eller kanske ännu ej födda! Vill betona att jag inte är någon generell abortmotstånadare utan bara vill mana till lite eftertanke, 36 000 medmänniskor gick ned i slasken förra året bara i Sverige, så många borde det inte vara!
Vill du plåga dig med lite amerikanskt abortmotstånd så klickar du här...varning för tårar!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din ännu ej aborterade Bloggare i Cyberrondskålen!

9 kommentarer:

Marina sa...

Kanske ett tillägg till läkarutbildningen, 30 poäng i lyssnandets konst...

moster mallas blogg sa...

Jag ställer upp på lyssnarkliniken den behövs, jag är en besvärlig anhörig som ställer krav på hur en avd ska fungera, (har en när och kär på en)....
Jag har de senaste åren talat om för personal(från läk-usk) att de ska vara tacksamma har som mig så de kan få kostnadsfri utbildning genom mig.

.Jag vet att jag tillför dom erfarenhet.....


Kärlek till dig och din hustru......Malla

anise sa...

Fan vad du har RÄTT!!!En lyssnaklinik är en så bra ide..öppna en så kommer du att bli Mer än fullbokad i rödaste rappet..Vi är nog många som upplevt att man träffar en Läkare som ser ut som att man är en pina som kommer och stör..helst ska man ut genom dörren på 2 sekunder.Jag kan bara säga att det är tur för din fru att du verkar ha skinn på näsan och kämpar och strider för henne..Men många har inte någon som står upp för en,det stämmer nog att man ska vara frisk för att klara av att vara sjuk,hur sjukt är inte det?Jag bara hoppas att ni får den hjälp ni behöver med smärtlindring och att frun blir bättre snabbt..
Varma kramar till er båda två

Znogge sa...

Tyvärr är det samma sak inom många yrkesgrupper. De följer en princip och glömmer bort människan bakom. Människan som sitter inne med uuplysningarna och är expert inom området.

Tankar vid midnatt sa...

Lyssnar klinik - bra idé!
Motståndare till abort är jag inte. Hoppas lilla frun snart blir bättre ♥ ♥ ♥

BP sa...

Till en början hoppas jag att din fru snart blir bättre, mycket bättre!
Lyssnaklinik - ja, why not! Den behövs säkert.
Nu har jag inte råkat ut för läkare som inte lyssnar, men åt andra sidan är jag tämligen frisk (än så länge).
Tyvärr kommer det alltid att hända olyckor på alla arbetsplatser där den mänskilga faktorn är med i bilden. Tragiskt och sorgligt, men inte så mycket att göra åt... tror jag.

CamillaL sa...

En Lyssnaklinik med helhetssyn på patienten, ja tack!

Maria sa...

Bästa förslag jag sett på länge!!

Nu har jag och min familj turen att ha en jättebra husläkare som lyssnar på oss men jag vet så väl att alla läkare inte gått i samma skola som han.

Hoppas lilla frun mår bättre snart!

Ha det bäst!

Anonym sa...

Låter som att lilla frun blir behandlad som att hon vore en narkoman vilket iof inte är så ovanligt för smärtpatienter.Men även om hon skulle vara en missbrukare så fungerar det inte som det ska iaf, hon har rätt till ett värdigt liv oavsett vad hon än har för problematik. Funkar inte smärtlindringen och kan hon inte ta sig till sjukhuset så får dem fan lösa det, inte ska ni ta deras jobb. Ni har nog testat allt men kanske är det bra att ringa ett samtal till patientnämnden eller någonannan, det brukar få fart på dem sovande vårdgivarna..Det är absolut inte patienten eller anhörig som ska samordna så att alla vårdbitar ska falla på plats. Fint för mig att skriva alla vackra ord, tänk om det man läser skulle också fungera i verkligheten. Jag blir bara så förbannad det räcker med att ni har bett om hjälp och berättat problematiken mer ska inte ni behöva tänka på, tydligen fungerar inte deras plan, om dem ens har en, fungerar inte smärtlindringen så får dem göra en ny plan, sen om den är en kortvarig eller en långvarig plan är en annan femma. Ush det ända du kan göra är att bli förbannad, som vanligt damma av den slitna krigarmössan.