tisdag 9 december 2008

Lite kontrast så här i julstöket....


Lägger in ett litet "pausinlägg" här från "julstöket" och det rent antika. Antik och design möbler kommer inte alltid till sin rätt om de tas ut från sitt sammanhang, som en bild i en auktionskatalog exempelvis. Håller på och bygger upp en "bildbank" där möblerna ska katalogiseras utifrån sitt sammanhang, helt på hobbybasis såklart, så allt får ta sin tid. Innan sedan de enskilda möblerna med eventuella designers identifieras så kan man bara titta på bilderna och njuta eller förfäras, det fina med det är att betraktaren väljer själv. Översta bilden känns nästan som om den kunde vara tagen idag, bilden heter också Carlifornia Modern, Spencerresidence in Santa Monica 1960, den undre Play Pavilion 1959.
Upphovsrätten till bilderna gäller fortfarande, de här två kommer ifrån www.shorpy.com ett helt fantastikt bildgalleri med fotografier från 1860-talet och framåt. Se bara till att du har en ledig kväll när du länkar dit en otrolig bildskatt. Ha en bra vecka mvh från Peter!

2 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Jag personligen skulle nog ha svårt att bo som på den översta bilden, men det verkar så luftigt och ljust på den understa bilden!

Ha det så gott idag! =)

oumberligating sa...

Hej! Håller med luftig och ljust om man får önska! Mvh från Peter