onsdag 17 december 2008

Vad är ett "oumbärligt ting"
Ja, det kan faktiskt vara vad som helst och eftersom den här bloggen handlar om just det "vad som helst" så vill jag presentera ett "Oumbärligt ting" som alla i familjen Olofsson gillar i sin enkelhet, att det dessutom har en historia som vi får fantisera ihop själva gör det ännu trevligare. Självklart så ska det så småningom bli ett magiskt "julsagoskrin" som bara får öppnas en gång varje år och det är på Julafton när barnbarnen sitter runt sin Farfar dvs jag. Ett problem, jag har inga barnbarn men med tre tonårsbarn som är ständigt förälskade så vore det "själva den" om det inte lyckades bli ett endaste litet barnbarn i framtiden(ler). Skrinet är ett sk spelskrin, med marker i färgad bakelit och fyra sk "pottor"(visade skrinet när det var nyinköpt förra året för en äldre dam, hon blev lyrisk och berättade om de sk "pottorna). Insidan är klädd med tunt lackat trä, stämplat Svenskt Tenn 1936. Inköpt för 80 kronor i Statsmissionens specialbutik i Gamla Stan Stockholm. Ett besök där kan jag rekomendera. Ja, vad är det som gör det till ett "Magsisk Julsagoskrin" då? Det börjar väl med gravyren tycker jag! Till "Farbror Johan" Julen 1937 från "Ungarna",. Vem var "Farbror Johan" och vilka var "ungarna"? Ja, säg det men visst blir det lite "magiskt" så säg? Vid datorn som vanlig Peter!


6 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Det där skrinet var verkligen värt pengarna!!

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Peter!

Och tack för din kommentar hos mig.
En man i sina bästa år. Det är precis vad jag brukar säga om mig själv men då som kvinna :)(Även jag 44 år.)

När det gäller min blogg var det faktiskt min äldsta dotter som tjatade att jag borde starta en blogg om inredning. Det är mitt största intresse förutom familj och vänner.
Har varit tillsammans med min man sedan vi var 15 år och har fyra fantastiska barn tillsammans och har nu förärats med två barnbarn. Det sista föddes den 3 december. Så just nu är jag inne i en "förälskelse" som infinner sig det första stadiet när babyn är fött ;)

Bläckhornet är namnetpå vårt torp från 1870. Vi har haft det som sommarrtälle i 16 år men flyttade hit permanent i oktober i år.
Vår äldsta son köpte grannhust för 1 år sen och det är även de som har barnen.

Jernsaxen, är det en blogg dit människor med loka skador skriver eller? Arbetar du själv inom friskvård?
Skrinet var en läcker sak. alltid kul att fynda lite ovanliga saker.

Hälsningar Viveka

oumberligating sa...

Hej Fru Pusselbit! Vad skuklle min blogg vara utan dig(ler) Jo, som en blogg utan kommentarer! Varit ute och fotograferat idag då? Har inte det själv, hoppas på mer sol, ha en trevlig kväll mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej "Bläckhorns Viveka" låter som någon ur Wilhelm Mobergs romaner. Trevligt med par som hållit ihop i så många år vi träffades jag och "Lilla Frun" (Hon kallas så i bloggvärlden, vill vara eller är mer blygsam än sin make) för över 20 år sedan och har tre tonårsbarn, hade min fru varit frisk så hade vi haft fler.
Nu när barnen blivit så stora att de i princip är "självgående" och min fru bättre efter ett antal operationer så hade jag tänkt mig att börja jobba med någon form av handikappfrågor, särskilt det som berört min fru och som jag kan bäst, men i den förening som jag tyckete skulle fungera bäst SSF Svenska Smärtföreningen var det problem på ledningsnivå, den är nu i princip upplöst och lämnat efter sig ett stort "tomrum" och det är där jag kommer in, håller just nu på att starta upp en ny Smärtförening med det lite annorlunda namnet Jernsaxen, ska bli en lite tuffare och mer drivande förening än många andra patientföreningar, men nu är det inte jag som ska bestämma allt utan de blir de medlemmar som vill vara aktiva, har fått ihop ett hundratla intresserade, men vi skyndar långsamt, den här gången får inget gå fel, har mött mycket mostånd inom många kontaktområden pga att den andra stora smärtföreningen har fått dåligt rykte i vissa kretsar. Baktaleri är inte min sak, så nu är det dax att ta nya tag och slå ett slag för "Smärtan" på alla fronter information, kontakt med andra patientföreningar, kontakt med vårdföreningar, nätbaserad information och forumsverksamhet osv men även myckt kul ska det bli resor och träffar mm.
Arbetar inte inom friskvård eller inte ens sjukvård, är tråkigt nog sk arbetslös för första gången i mitt liv, hade svår neuroborrelia från fästing under några år nu helt frisk. Det och min frus sjukdom gjorde att jag i princip blev tvingad att säga upp mig, moment 22, med försäkringskassan som motpol, blir också en sak för en nybildad patientförening att arbeta med. Är helt frisk nu och min fru klarar sig med egen assistans så nu vill jag inget hellre än att hitta ett trevligt arbete, söker för fullt och att göra det är i princip ett heltids arbete(ler). Ja, det går ingen nöd på oss vi har blivit duktiga på att fixa och trixa jag och "Lilla Frun". Ha det så bra mvh från Peter Olofsson

Charlotte sa...

Ett magiskt sagoskrin lät bara såååå underbart!!!! Måste genast kolla in en sån till nästa Jul!!!
Här blir det "Mommo" som får stå för det magiska;o)

Ha det gott!
Kramar!

jernsaxen sa...

Hej Charlotte! En magisk "Mommo" går säkert lika bra som ett magiskt skrin, man vet aldrig vad en Mormor kan förvandla sig till(ler) Ha det så bra som det bara går mvh från Peter!