fredag 6 november 2009

"Min Våta Dröm eller 3-barns Pappor gör det i tvättstugan!


Är "hon" inte vacker så säg? Min nya Bosch WAS327B2SN, bara namnet är ju en "våt dröm" för den som älskar Oumberliga ting och vad är just inte mer Oumberligt en just en tvättmaskin.
"Hon" är beställningsvara, så om en till två veckor så levereras hon till Olofssonska hemmet. För visst är "hon" en "hon"! Redan nu är jag orolig, visst vet jag att "hon" finns på ett centrallager i mellan Sverige någonstans, väntandes på att levereras till mig. Fast det är egentligen det jag är mest orolig för, just själva leveransen. Hur illa kommer "leveranssluskarna" behandla henne innan hon står och glänser i all sin prakt i mitt badrum! Mitt framför toaletten ska hon stå, så man kan sitta och njuta och titta riktigt länge på "Henne" när hon nästan ljudlöst "vässer och tickar" sig igenom sina specialprogram. Någon gång kanske jag t o m på kul lägger in en röd strumpa i vittvätten för att få se en rosa skiftning i "hennes" svarta inre! Visst kommer jag sakna min gamla "trotjänare" som flitigt hjälpt mig i snart 10- år med all tvätt. Pålitligt och troget i princip två gånger om dagen har vi umgåtts, visst fungerar hon fortfarande "Eletroluskan", men hon har börjat bli lite slapp i packningarna med åren och läcker på golvet, blir obehagligt när man blir blöt om stumporna.
Läser idag på morgonen i en artikel på Svenska Dagbladets Nätsida om just tvättstugor!
Har många års erfarenhet av det, men alla sanningar som jag skulle berätta ifrån min egen erfarenhets värld, skulle göra att någon moderator skulle "släcka ner" min blogg. För sanningen är alltid obehaglig, så jag struntar i det, jag vill och förhoppningsvis du med Käre Läsare att Oumberliga Bloggen ska få finns kvar. Läs artikel, det finns mycket vardagshumor i den, bäst blir den på slutet i artikel då någon "beteéndevetare" kommer med det mycket kloka förslaget att om du har problem med dina "kamrater" i tvättstugan, ring på hos dem och prata med dem om problemet, det är säkert något missförstånd. Undrar vilken "planet" hon kommer ifrån!
I en förort till Stockholm har man stängt alla enskilda tvättstugor och byggt en jätte stor central tvättstuga med inhyrd vakt för att allt ska fungera. Det gjordes faktiskt ett TV-program om den som visats några gånger. Fast just nu är allt sådant oväsentligt, nu ska jag gå och polera upp kakelfogarna som blivit lite grå kring den gamla tvättmaskinen, för visst måste även de glänsa innan min Bosch WAS327B2SN anländer!
Vid datorn " I de icke rengjorda luftfiltrernas tid" Peter Olofsson!
PS: Delar av artikel nedan samt länk:
"Tvättstugan kan bli ett rent helvete! OMTUMLANDE Fulla luddfilter, snodda trosor och överträdda tvättider; någon ruttnar ihop, en arg lapp och kriget är igång. Men tvättstugan är också djupt uppskattad, ett välsignat välfärdsprojekt och en plats för kärleksmöten. Idag öppnar Nordiska museets utställning Boka tvättstugan, om den goda tvättstugan – och den onda."
Resten av artikeln på SvD .

2 kommentarer:

Häxan sa...

Kul att läsa att det finns fler som älskar "döda" ting. Visst älskar jag min tvättmaskin men min BIL...den kan jag gå i döden för....haha. Nu skall Jeepen och jag åka till Falun. Den har stått still för länge nu(3 dagar)och vi har snö och is på vägen. Tur man har 4wd. Ha en jätteskön helg! Kramar/ Häxan

Alfahannen sa...

Nog för att det finns sköna och oumberliga ting här i världen. Din tilltänkta är mycket vacker, Peter!

Du har ett störtskönt sätt att sätta ord på vad du känner om saker och ting, det är i sanning en Oumberlig gåva, min vän *ler*.

Själv har jag en strumptuggande tumlare som inte förtjänar annat än ett barmhärtighetsskott i nacken (eller motsvarande).

Dock är jag mycket förtjust i min hatt, glad i hatten skulle man kunna säga *skrattar okontrollerat tills katten sparkar till mig*

Krama din tvättvikande "lilla fru" ifrån mig, hälsa henne att hon har en bra man.

Kram på dig!