onsdag 4 maj 2011

"Hjälp....vad är det här....går det att röka.....!"


Hmm...ska för en gång skull vara lite seriös och idag vänder jag mig till alla trädgårdsbloggare! Vad är det här? En 2-3 meter lång taggig pinne med en mastodont knopp högst upp, nu stor som en knytnäve? Den växer runt ett varmlufts utlopp i marken så kanske det är något "tropiskt", helt klart är det "självsått" växer som en "alien" upp ur en annan vanlig buske!
Spännande!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Knopp i Cyberjorden!
PS: Visst är "den vacker" min knopp, blir faktiskt lite poetisk också, Oumberlige Peter är faktiskt en känslig kille, tro det eller ej! En "Karin Boye" är på sin plats tycker jag!
"Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka? Höljet var ju knoppen hela vintern. Vad är det för nytt, som tär och spränger? Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det som växer och det som stänger. Ja nog är det svårt när droppar faller. Skälvande av ängslan tungt de hänger, klamrar sig vid kvisten, sväller, glider - tyngden drar dem neråt, hur de klänger. Svårt att vara oviss, rädd och delad, svårt att känna djupet dra och kalla, ändå sitta kvar och bara darra - svårt att vilja stanna och vilja falla. Då, när det är värst och inget hjälper, brister som i jubel trädets knoppar.Då, när ingen rädsla längre håller,faller i ett glitter kvistens dropparglömmer att de skrämdes av det nya glömmer att de ängslades för färden -känner en sekund sin största trygghet,vilar i den tillit som skapar världen."

3 kommentarer:

Lippe sa...

Du, den ser inte helt ofarlig ut! Den där skulle inte jag vända ryggen åt! Ser ut som en terroristpinne, en sådan där "U Som Taré Med Bladen"
Akta!!
Kan du hypnos?
Kramar!!

Annika Christensen sa...

Oj då vad kan det vara? Det finns en rabarb som har taggar men den borde inte övervintra uppe hos er.
Särskilt inte när den inte vill hos mig. Mysko växt måste jag säga.
Du får meddela när du vet vad det är.
Kul att du kommer ihåg mig.
i julas hade de tryckt 4,5 miljon av mitt märke så jag förstår att du har skickat många brev
Ha det gott
Annika

BP sa...

Gud vad den är vacker. Underar var du har hittat den - jag menar var i 08 alltså. Älskar den.
En ros är inblandat - taggarna - rabarber också - knoppen. Följ upp den och se hur den utvecklas.
Den är helt fantastisk. Undrar om man kan gräva upp den och plantera hos sig.