fredag 20 maj 2011

"Jag samlar på möten....om jag kommer ihåg dem förstås....!"




Igår kväll var jag och Pockethexan på realeaseparty för Ann Rosmans nya och tredje bok Porto Francos väktare! Ja, uppriktigt sagt, jag var inte bjuden, det är ju Lilla Frun med bloggen Pockethexorna som var bjuden. Jag är ju min Frus "personlige assistent". Har man en sådan blogg som jag så blir man inte inbjuden någonstans (ler) Fast sådant är inga problem för Oumberlige Peter, alla kan vi inte älska alla här i Världen. Minglade runt som vanligt och helt plötsligt så tittar en människa på mig och ler igenkännande och frågar om jag är PocketHexans Man? Obehagligt nu händer det igen, en människa som är helt bekant till utseendet..men varifrån...tack och lov så hjälpte hon mig till svaret....Kulturhuset! Hade ingen penna med mig och pratade med flera personer som jag idag skulle kommit ihåg vilka bloggar de hade.....som bortblåst...tragiskt! Jag frågade Emma Lou flera gånger vad hennes blogg hette och till slut fastnade det....dessutom är hon en känd bloggare upptäckte jag vid en sökning, så det var bara att göra om hon sa...skriv mitt namn! Skulle visat lite egna bilder ifrån "partyt" igår, men Familjen Olofsson har det lite rörigt hemma, så kamerasladden är på "rymmen" så det får vänta. Jag har helt sonika "lånat" en bild ifrån Emma Lous blogg...i bakgrunden ser man en ovanligt stilig man i sina bästa år...ja, det är inte killen till höger, det är den där historiekillen från TV men han är jag lite sur på, han har ännu inte svarat på mina mail om att arrangera statsvandringar i Gamla Staden för bloggare!

Tjejerna på bilden är Emma Lou själv och Linda Skugge, det är hon som fixar de här "bokfesterna"! Hoppas inte Emma Lou blir arg över "bildstölden", men som tack för "lånet" så lägger jag självklart in en länk. Lite reklam på Oumberlige Peters blogg är ju inte "kattskit" inte...det är få som får, bara om man har en fin och läsvärd blogg. Klicka här här och du befinner dig i Emma Lous värld!

En annan sak, det här med bildstölder/upphovsrätt, det är lite kul tycker jag, jag vill ju personligen ha ett så fritt "nät" som möjligt, så jag bråkar aldrig om mina egna bilder, tre sådana som jag tagit är nu ute på olika "bildsajter", himla kul, tråkigt nog beskrivs ju inte ursprunget, kanske tur det på en av bilderna badar nämnligen min svärmor!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Bildrövare på Sajberhavet!

4 kommentarer:

Emma-Lou sa...

Hej svejs!

Tack för din "mördarlånga" kommentar, sådant gillas. Det var jättetrevligt att stöta på dig igår, hann dock inte snacka med frugan din, var tvungen att ta mig snabbt till pendeltåget för att hinna hem till "Criminal Minds".

Helt OK med bildstöld, bara man säger varifrån de kommer och lite utav ursprunget.

Det var ett bra event igår, hon Ann Rosman kändes oerhört jordnära som person, dessutom väldigt trevlig att språka med.

Jag tycker att det är skitkul att springa runt på event, tycker så mycket om att prata med olika människor, för alla är vi ju olika på något vis. Jag kan umgås med 17-åringar, 45-åringar såväl som 73-åringar - alla har någon historia att dela med sig utav.

Höhö, jag är också rätt duktig på att skriva kommentarer i novellform ;-)

Ha det så fint och hälsa frugan! Kram kram från Emma-Lou ute i Huddinge.

BP sa...

Nu vet jag vem Ann Rosman är. Har t o m läst hennes bok Själakistan som var utmärkt.
Åsså var ni på Story - världens coolaste innergård/-takterass. Bra tt din fru inte klarar sig utan en personlig assistent - tänk vad du annars hade gått miste om;-)

Synnøve. sa...

Jag förstår inte alls varför du inte blir bjuden. Du har en bra och rolig blogg. Tar upp mycket speciella ämnen mellan varven, men so what! Så pass måste väl folk tåla.

Den historiesnubben du, vad heter han? En annan som bott i utlandet i 15 år har ju tappat allt sånt där med namn nu.

Bilder ja, jo jag brukar sätta mitt namn på bilderna. Vet inte om det hjälper. Men det är ju skoj om de som "lånar" kan sätta vart dem fått bilden ifrån tycker jag.

Du får hälsa frugan. Nu ska jag vinka av gubben. Han ska på jobb. Vet ju inte om jag får se honom mera eftersom någon påstår att jorden ska gå under idag....
Vilket öde att gå under i en postbil....

Ha det gott och hoppas vi ses efter dagen idag igen :))
Klems från nabolandet.
Synnöve.

ullrika sa...

Det är inte stöld när du talar om varit från den är lånad :)