fredag 17 april 2009

Äntligen Fredag!


Ja, jag vet, jag brukar ju skriva Äntligen Måndag! Fast idag så blir det Äntligen Fredag istället!
Varför det då, kanske vän av ordning undrar? Ja, jag vet faktiskt inte riktigt själv, kanske för det varit en "tuff" vecka på alla sett för mig och min Familj, allt ska ge ske samtidigt så här på vårkanten. "Lilla Frun" som haft det extra besvärligt ett tag nu ska ut på "promenad" idag, bara det tar några dagars planering och förberedelse. För den som är frisk låter det kanske konstigt, men eftersom "Lilla Frun" är sk kronisk Smärtpatient så blir allt lite extra viktigt i planeringen.
Igår var det egentligen tänkt att hon dessutom skulle legat inne på sjukhus i några dagar för en planerad nervblokad i ryggen, i skrivandets stund så här ännu inte samordnade läkare hört av sig, då ska ni veta att vi inte bara sitter här och väntar på att det ska ringa i telefonen.
Smärtförening Jernsaxens kontaktnät har arbetat för fullt http://www.jernsaxen.blogspot.com/ plus en hel del hjälpsam administrativ personal på Sjukhuset där min Kära Hustru vårdas några gånger om året.
Som sagt slutplaneringen igår inför dagens "utflykt" består bl a i att jag lagar speciell mat så att "Lilla Fruns" mage tål den extra belastningen av Morfin som behövs för att överhuvudtaget kunna gå ordentligt ute med sitt "gåbord". Rätt kläder ska vara framtagna, utan skavande sömmar, nya lindor för underarmen osv. Klockan är nu halv sex på morgonen så snart är det dags för lite medicin, extra förbyggande Morfin bl a, sedan får vi se vad som händer, enligt planerna så ska det "lilla livet" vakna till vid 12 tiden för att lastas in i en av våra bilar, även där finns en problematik, vi har en förlängd Volkswagen buss och en Husbil och beroende på dagsform så väljer vi bil, i bästa fall så blir det Folkabussen för då kan vi lättare hitta en parkeringsplats och min Fru kan exempelvis ta sig in i någon butik eller på något fik, dessutom så är det en del saker som jag måste bära på, bl a en specialstol och några stödkuddar. (Säg nu inte ens Färdtjänst, det fungerar inte för den typ av handikapp som min Fru har, skulle bara i och omkring den frågan kunna skriva ett hundratal långa inlägg, färdtjänst systemet är för oss ett "skämt" på alla fronter, eller rättare sagt en "kränkning"!) Det här är drömscenariot i en av de bästa dagarna. Är dagsformen sämre så blir det Husbilen, då kan hon i princip vara "nedbäddad" precis som hemma, fast skillnaden är att hon kan komma "ut" och se världen, samtidigt som jag öppnar alla tre takluckorna så det blåser ordentligt, bara vind och kyla är en härlig känsla när man tvingas vara inomhus i princip en hel vinter. Vi brukar parkera utanför någon restaurang och jag går då in och lånar tallrikar och bestick och dukar upp inne i Husbilen, så hämtar jag maten, ska fotografera nästa gång så får ni se hur kul det ser ut. Även i Storstaden Stockholm så lyfts det på ögonbrynen när folk tittar in i det stora panoramafönstret i bilen och där sitter två och äter med tända ljus. Idag så hoppas jag på Folkbussen då jag vet att "Lilla Frun" vill titta in på i den idag öppnade visningen av Stockholms Auktionsverks Moderna vårauktionsvisning! Ja, detta gick fort att skriva så nu har jag några timmar på mig att arbeta med mina Platsansökningar, att börja med ett blogginlägg har blivit standard för mig, ett skönt sett att starta upp hjärnan och dagen på!
Ha nu en fin Fredag och en härligt skön vårhelg mvh från Peter Olofsson!PS: Nu var det tänk att jag skulle visa en bild ifrån Stockholms Auktionsverks Moderna Vårsalong, ett foto på Iggy Pop som är till salu. Nu får du nöja dig som läsare av Oumberligating med en annan bild som jag lånat ifrån, se länk nedan:
http://artobserved.com/miami-art-basel-containers-featuring-iggy-pop/
Ännu mera PS: Klicka på Youtube länken nedan och väck familjen till sköna toner med Iggy Pop i duett med David Bowie, men glöm inte att skruva upp ljudet, dansa i köket, med pyjamasklädda barn, ge ungarna extra mycket O´boy, sockerkicka dem ordentligt, få fart på din man/kvinna/partner och vill denne person inte dansa med dig, byt ut människan!
Peter Olofsson sjunger lalalalala.....la...La!!!
http://www.youtube.com/watch?v=SESbd8Fm2JE&feature=related

16 kommentarer:

Maria i Sennan sa...

Varje morgon har sin visa...bra eller dålig...beronde på vad min kropp vill....men att blogga e som du säger en form av hjärngympa...man kommer så sakteliga igång...Camillas bilder tittar jag på dagligen..njuter...nu ska jag ta en titt i Karins blogg..henne har jag missat...Må sått...Maria...

Skimrande kristaller sa...

Det verkar inte lätt det där.Att behöva planera "bara" för en promenad, som du säger, svårt att tänka sig allt detta när man är frisk. Tur att ni har varandra.
Då ska jag ta o gå tillbaka o skruva upp ljudet och hoppas på att någon här hemma vill dansa, ler. Ha en bra helg. O tack för din gulliga kommentar på min blogg! Ha det gott. Kram Lenita

Veronica Tingvall sa...

Oj vad det låter besvärligt. Det kan verkligen inte vara lätt att jämt ha ont, Blä! Själv har jag lite problem med ångest och sådant så jag känner igen mig lite i planerandet även om det i mitt fall inte är lika extremt.

Hoppas ni får en nfin dag tillsammans i alla fall.
/Veronica

Hemmalycka sa...

Stackars frun som har så ont måste vara jättejobbigt.
Trevlig helg
Åsa

Polargrevinnan sa...

Jag förstår att du och lilla frun har det besvärligt - men det är fel att säga att man förstår - det gör ingen, som inte varit i samma eller liknande situation.
Ni ska ha det så bra det nu går.Ni kan inte ha så värst med pengar över, när du är arbetslös så jag skulle vilja bjuda er på "restaurangmiddag" i sommar då vi besöker Sthlm, vi vill också sitta hos er och äta, och bli beskådade som apor. Jag gillar nya upplevelser.
Jag satte på din vidio,bjöd upp herrn, och kan du tänka dej, han vickade lite på höfterna. Om du byter ut musiken, sa han, kan vi dansa. I alla fall byter jag inte ut herrn, han är jättegullig.
Kram Viola

Patricia sa...

Åh jag hoppas ni får en så bra dag ni kan och att "lilla frun" kan njuta på det sätt hon får njuta.

Mina biverkningar har klingat av och jag mår mycket bättre (tack o lov) och även om *skutta runt* vore härligt att göra så låter jag det stanna till att vara i textform... =)

Ha en underbar helg!
/Patricia

Viveka i Bläckhornet sa...

............det där var tystnaden efter jag läst ditt inlägg. Jag skämdes nästan för att jag beklagar mig i min situation. Vad är en bruten fot i jämförelse...
Jag beundrar er båda för det tålamod och viljestyrka ni uppbär. Den måste vara unik. Och sen din önskan att få ge henne lite glädje i vardagen trots allt arbete som ligger bakom. Du är en fantastisk människa Peter. Hoppas att möjligheten någongång kommer att jag får träffa er. Det skulle vara roligt. Och vilken härlig ide´. Att sitta på tu man hand med tända ljus i en bil med lite go mat...

Det är nog knappast någon ide´att sätta på musiken här hemma och tro att det blir dans. För det första är det inget som roar min man (men jag älskar det). Dessutom skulle han vara tvungen att bära mig runt i sina armar eftersom jag fortfarande är gipsad, och DÅ faller iden´direkt..(ler). Fast det lät ju onekligen romantiskt, eller hur...haha?

Nu önskar jag er en alldeles underbar dag med mycket skratt och kärlek

trevlig helg min vän

Kramar Viveka

Uttan sa...

I dag är det sista dagen här i Tandådalen i morgon bitti far vi hemåt.Mannen har gått till backen för att åka.Jag har en liten tår i öga när han går för jag vet att han av hela sitt hjärta önskar att jag kunde åka tills. med honom.Och jag önskar ju detsamma.Men,men....Solen lyser.Jag ska ta mej ut och njuta av den.Vi har grannar från våran gata hemma som också är här och de hjälper mej när mannen är ute en sväng.Tur e väl det!Vad gjorde man utan vänner?
Och jag blev Så glad när jag såg att var på min Intresselista och för kommentaren:)
Jag hoppas verkligen att Ni i dag kan få komma ut på en tur och kanske få lite sol och att"Lilla Frun" får njuta lite trots allt.

Kramar Anette

Camillas Foto sa...

Hej!
Hoppas att dagen går enligt planerna och att ni får det mysigt tillsammans. Härligt för lilla frun att komma ut ur huset och härligt av dig att du är en sådan underbar make som tar väl hand om din kvinna, det borde du vinna pris för!
Iggy Pop är en kär gammal favorit men jag dansar sittande så att jag slipper alltför svåra smärtor i ryggen
Ha en underbar helg
Kram

Annmi's blogg sa...

*Mjauuhihi*..Jaa du har vart fall tassat in i min blogg,vet att du & denna Pockethexans är samma :)
Du är så välkommen!

Ha det så gott denna Freda' me "Lilla Frun" & ge henne *Kramar* från mig!

Psst..Så Länge man inte har gett upp hoppet..
Har man Inte förlorat ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tycker verkligen synd om din fru, men du verkar ha upp-piggnings-ideer. Så smart med Husbil.
Ska lyssna på duetten, ljudet har lagt av i den här datorn.
Önskar er trevlig helg
AnnaMaria

Susanne sa...

Hej..Kikar in en snabb.Tack för kommentaren hos mig.Ja självklart får du följa min blogg,det är ju det som är kul.Nu ligger du på min oxå..Jag kikar kanske in lite senare..Ha en härlig Fredag och helg..Susanne

Frida sa...

Hej Peter!

Jag lyssnade på ett radioprogram i går,karlavagnen vet inte om du hörde det men där pratade dem med personer som har kroniska sjukdommar,om jag inte minns fel.

Så jag har förstått att det kan variera från dag till dag hur den drabbade känner sig och att det krävs mycket planering om man ska i väg på något.

Hoppas ni kommer i väg och att ni får en härlig promenad!
Håller helt med dig om det där med hälsningsfraserna.

Hoppas du får en trevlig helg!
Bloggkram från Frida

LillaFlisan sa...

Skönt att höra att jag inte är ensam i min köpfeber!
Undrar om det är något som går här i blogglandia..... Vi är ju ett helt gäng med mer eller mindre nersmittade individer......

Fy så vidrigt det måste vara för "lilla frun" att vara så beroende av sjukvården. Där kan man verkligen prata om koloss på lerfötter....! Det gäller att vara frisk och alert för att orka tampas med landstingen......

Hur som haver så hoppas jag att du och familjen får en härlig helg och att ni lyckas hitta en lämplig parkering (utanför restaurangen) i stan för jösses, det är verkligen inte det lättaste!

Kram

Flisan

Bloggullet sa...

Det låter ju jobbigt för dig och din fru,jag hoppas att det ordnar sig. Du får hälsa frun och krama om henne.
Kramar

Gullillan sa...

Var såg du kistan? Jag har glömt det inlägget och kan inte hitta det?
Tack för att du ledde mig hit till din blogg!
Hälsa sååå mycket till "lilla frun" från mig som åxå lider av kronisk smärta! Att färdtjänsten inte funkar när man som vi har smärta kan jag till 100% hålla med om. Jag använder den endast dom få dagar på året när jag villl åka till affärscentrumet med min handikappmoppe. dom där "bästa-dagarna"
Hon får gärna skriva till mig om hon vill utbyta erfarenheter/tankar omkring smärtan. Adressen finner ni på min blogg under presentationen......