onsdag 29 april 2009

Klart tjejen ska ha en helikopter! En slags Award!


Det var länge sedan jag gjorde ett sådant här inlägg. Fast egentligen så är det en slags Award till Heidi och hennes fina och viktiga blogg. http://denpositivasidan.blogspot.com/ Heidi, nu får du denna helikopter av mig, nu föddes jag vacker och inte rik, så precis som i mina tidigare "Awarder" så överlämnas den symboliskt sett bara i bild och text. Läs nu noga in alla härliga tekniska fakta om denna Oumberliga tingest, glöm inte heller att klicka på bilderna för förstoring:
Helikopter Enstrom 280C SharkSÄNKT PRIS2-3 sitsig kolvmotor driven ( Lycoming HIO-360 ) helikopter byggd 1978 med låg gångtid. Enstrom har en trebladig rotor med en stor massa, vilket ger helikoptern extremt goda autorotationsegenskaper och en mycket stabil och vibrationsfri flygning. Väl intrimmad flyger du den "hands-off" Enstrom 280 anses vara den mest stabila helikoptern i sin klass, och den är inte särskilt bullrig. Miljöcertifikatet anger 80,1 db vilket är motsvarande för dom flesta enmotoriga flygplan. Normal marschfart är ca 85 knop och drar då mellan 45-60 liter/h beroende last och flygregister. Aktionstid blir 2,5-3 timmar/210-250 Nm. Den här helikoptern har mycket tid kvar på dom tyngsta delarna. Den enda kalenderbundna delen är Lamiflexerna i rotorhuvudet som har 5 års intervall.Helikoptern har ett stort separat baggageutrymme som med lätthet sväljer två resväskor.Tillsatsvikt 311 kg(med full tank 209kg)Totaltid 1710hMotor: HIO-360 E1AD 205hp med turbo 95h efter nollning. TBO 1500hMagneter: 46 månader kvar . TBO 5 årVäxellådan: 660h kvar. TBO 1200hStjärtrotorväxellåda: 1100h kvar. TBO 1200hNämnda Lamiflexer: utbytt 1 Juli 2008VFR mörker panel med VOR/ADF, transponder, radio. Horisontgyro, kursgyro.Svarta skinnsäten, svart golvmatta.Lackerad helt vit. Med följer ett komplett kappell från Bruces Aircraft cover, som täcker hela helikoptern i tre delar plus rotorer.Begärt pris är 79 000 EURBud är varmt välkommna. Helikoptern finns i Stockholm.Har du inte helikoptercert kan du med din egen Enstrom helikopter ta ditt cert hos Proflight i Norrtälje. www.proflight.se
Helikoptern är till salu i Pilotmagazinet där delar av text och bild kommer ifrån!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

3 kommentarer:

Heidi sa...

ÅÅÅH!!! Tack Peter:) Den är JÄTTE FIN!!! Jag hade en vit piano förut, älskar vita saker. Och så himlans dyr är den väl inte heller;) Nuvarande regeringen kommer nog se till att jag som inget har får ännu mer, eller hur var det nu?!?!
Vad glad jag blev, nu ska jag ta hem detta, tralalaa!!!!
KRAM KRAM:)

strömmas sida sa...

En fin helikopter var det här.
Men jag håller mig nog på jorden. Kroppsligt i alla fall *ler*.

Nu var det ett tag sedan jag hälsade på dig här. Om du inte har allt för mycket emot det så lägger jag din blogg i min blogglista.

Jag såg i din andra blogg att ni håller på att få Telias fiber indraget hos er. Det håller dom på med här i husen också. Jag känner mig ändå lite bunden vid Com Hem. Husen här har 3 hål i väggen och nyss höjdes våran hyra genom Com Hem höjt den allmänna anslutningen.

Med önskan om en fin sista april.

strömma

Fru Pusselbit sa...

En helikopter skulle man ha lite till mans, då skulle det vara lite lättare att jobba över hela Sverige! ;)

Ha det så gott! =)