lördag 19 februari 2011

"Vem vill se en sådandär slakpryl......!"


Precis dom orden sa just Lilla Frun då hon passerade mig sittandes vid datorn författande ännu ett inlägg om Geoducken! (Se nedan) Fick göra en paus i mitt skrivande och tala om för min Älskade Hustru att det här handlar inte om sådana detaljer, det handlar om större saker än så.
Det handlar om "livet", det handlar om "utvecklingsläran", kanske t o m att det handlar om Gud och universum. Eller enkelt sett, ett "liv" kan se ut på många olika sätt..........tänker på det varje gång jag tvingas åka buss och se på mina medmänniskor!
Visst, jag erkänner...jag är "såld" eller rent ut sagt har "snöat in" på Geoducken och alla dess "yttringar" och vilka ideér och tankar den väcker!
Fast nu är jag mest nyfiken på hur skiten smakar...ska vara en smaksensation rätt tillagad!

Vad göra? Jo, jag hasade mig iväg till min lokale hökare i morse (Ica-handlare) och pratade med tjejen i Delikatessdisken, hon var så där halvsnorkig och hade dessutom aldrig hört talas om någon Geoduck! Helt klart så var det så att det hon inte visste fanns det var inget värt!
Jag visste ju inte själv inte att Geoducken fanns förra veckan! Nu vet jag verkligen allt, har ägnat minst 3 timmar och läst allt om denna blandning mellan växt och djur, molusksläktet som den tillhör!

Åter till saken, jag beskrev för tjejen i
delikatessdisken hur en Geoduck såg ut, då bad hon mig gå därifrån? Va fan........den ser ju ut som en halvslak hästballe med musselskal på sidorna, med ett litet hål i nosen! Eller har jag fel! Hoppas verkligen att hon får reda på vad en Geoduck är och inte tror att jag är någon perverterad typ! Kanske tur att jag inte berättade för henne att detta musseldjur ligger djupt i sanden och vid lågvatten när man går förbi så sprutar den ibland upp en kraftig vattenstråle för att bli av med "skräpprodukter" i sin "snabel"!

Ska bege mig till Östermalmshallen någon dag, där kan jag nog få hjälp, bra recept har jag redan hittat på nätet!
Kalla mig "snuskhummer", det var fan det värsta! Biolog och gourmé om jag får be!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson Din Biologilärare i Cyberrymden!

2 kommentarer:

Lippe sa...

Jag tror inte att dom är goda!! Dom är nog så där att man måste krydda på dom utav bara den för att ha ihjäl deras egen smak som jag föreställer mej är sunk! Så där som det luktar när man kokar ihjäl kräftor. Men jag äter inte musslor och ostron och sådant glöp heller. Jag vill att min mat ska kunna blöda...mollusk sa du? Ja, det låter ju gott! NOT!!
Skulle ju vara roligt om du fick tag på det så du kunde stilla din nyfikenhet! Jag bryr mig nog inte om att smaka!
Kramen :)

BP sa...

Gå till Hötorgshallen istället, mindre fiiiiiiint där - men avsevärt mera äventyrligt. Hav beställer nog hem geoducken åt dig.
Ta en åt mig med;-)