fredag 22 april 2011

"Hmm...förlåt.....!"Långfredag idag.....skulle egentligen skojat lite om Jesus i detta inlägg, men jag hoppar det idag med respekt för de som verkligen tror på "Honom" och allt vad det innebär! Fast det är klart, den här grejen med att dö för "våra synder" gillar jag!

Jag har syndat ordentligt under 3 år, jag har nämligen varit "Husbyggare"! Självklart har jag inte medvetet "fuskat", men byggtakten gör att ingen hantverkare med full yrkesstolthet känner att de kan göra ett "fullgott" arbete!

Dessutom är det väl någon form av synd också att visa bilden i inlägget nedan...en skändad död kyckling är ju faktiskt inte okej, men får jag någon att tänka på hur de små liven har det så helgar ändamålet medlen! Nej är det Påsk då ska det vara färgglatt och gulligt, därför bjuder jag på en bild på mina tår........ja, jag vet att några känner igen bilden, den använde jag i ett inlägg för något år sedan! Så här skrev jag då:


"I fredags så slogs sista spiken i altanen som håller på att byggas och precis när den var klar så "bröt" solen igenom ifrån en klar himmel!
Det blev så underbart så det går inte med ord att beskriva! Det blev så skönt, varmt och härligt att jag gjorde en "Ernst" jag tog av mig mina varma byggskyddsskor och satt där och vickade på tårna och drack kaffe och åt kubb! (Tack mina norrländska byggjobbarkompisar för ni tog med färska mandelkubbar till mig)
Jag vet inte hur jag ska förklara mig och det som plötsligt hände!
Ni vet ju Kära Läsare att ni är inte bara inne på en Vikingablogg det är ju även en "konstblogg" av rang också! Själv är jag en "konstnär inklämd i ett par byggskor"!
Ja, till saken, solen sken och jag tog som sagt av mig både strumpor och skor. Brevid mig så stod de lasyrburkar som jag använt till ett av barnrummen i huset, Dottern gillar visst "regnbågar" så jag har laserat ett furugolv i olika färger!
Ja, som sagt, vet inte vad som tog åt mig, helt plötsligt så hade jag "laserat mina tår"!
Det kändes så "rätt" när jag satt där på altanen i solen och njöt, såg ut över havet, drack kaffe och käkade färsk mandelkubb!
Nu när jag sitter och bloggar och tittar ner ifrån Laptopen ner mellan mina ben så ser jag mina färgglada tår och undrar: "-Hur i helvete tänkte jag där?"
Sedan skriver jag en "kommentar" hos en bloggkompis om ett minne jag hade ifrån min tid då jag jobbade på ett av Stockholms Sjukhus Röntgen Avdelningar! Vi fick in en mycket "känd människa" som skadat sig vid "lek", han hade grönlackade tånaglar samt gröna frotétrosor på sig!
Tror ni han blev bemött med full respekt? Nej, knappast! Det är då jag får den där "isande känslan" av rädsla, hoppas verkligen inte jag hamnar på sjukhus akut nu och att någon ser mina färgglada tår, ingen kommer att ta mig på "allvar inte"!
Men ni Mina Underbara BloggVänner förstår mig "en inklämd och oförlöst konstnärsjäl" där skaparlusten tar sig lite annorlunda uttryck?
Ha det bara Bäst!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Färgglada tår kan du ju förklara
men ta inte på dig frottétrosor,
där går ju en gräns!
Maritha

Anonym sa...

Förresten får jag tacka för visad
respekt ang. Jesus och påsken,
jag är ju en av dom troende.
Mina synder är burna av Honom upp
på korsets trä.
När jag handlade mat o godis till
påsken tittade jag på min fulla
vagn och sa för mig själv "Är det
verkligen detta Gud vill att jag
ska hålla på med en helg som denna"!!!
Jaja det är som det är.
Hälsar
Maritha en gång till

Joanna sa...

Tänkte bara tipsa om att just nu pågår flera tävlingar med fina priser på min blogg så passa på att gå in och kolla:)
Du hittar tävlingarna högst upp i vänsterspalten:)
Finns även en dagens bloggtävling där du har chansen att bli länkad inför mina 400-600 unika besökare dagen:)
http://www.domkallarmighannes.com/2011/04/dagens-blogg_21.html

BP sa...

Konstigt vad många anonymer kommentarer du får. Fegisar å dom skriver ju inte ens nå't elakt. Som tjej hade jag nog kunnat både färga tårnaglar och bära frottétrosor, men hade definitivt avstått från trosorna;-)

Rödluvan Betty sa...

Det där är ju faktiskt en riktigt konstnärlig bild! Vart får du allt ifrån? Din hjärnbalk måste vara riktigt påhittig alltså!:)