onsdag 6 april 2011

"Sperma åt folket......Del III........!


Artikel serien "Om kvinnor som skaffar barn på egen hand" fortsätter i Svenska Dagbladet!

Djäkligt intressant och bra artikelserie som kräver fördjupning, självklart så sker alltid viktiga och livsnödvändiga debatter här på Oumberliga Bloggen, var annars?

I artikeln kan man läsa att Sociologiprofessern Rosanna Hertz oroar sig för att om utvecklingen fortsätter på detta sett, alltså att välutbildade och självständiga kvinnor skaffar barn på egen hand och en stor andel av männen förblir barnlösa är risken att vi män "utvecklas till "bråkmakare" eller bara satsar på jobbet för att sedan slösa bort alla pengarna på fritidsaktiviteter -samtidigt som kvinnorna tar både ekonomiskt och socialt ansvar för barnen.

Kvinnor och män skulle då leva ännu mer separata liv och det vore negativt för hela samhällsutvecklingen enligt denna Rosanna Hertz!

Fast som helt utsliten trebarnsfarsa, låter det inte helt underbart! Tänk Er alla grabbar....bara fiska, jaga, dricka öl, se på sport, köra bil, motorcykel, båt och snöskoter fort, leka med datorn mm och sedan låta Kärringarna göra jobbet med barn och samhälle, är det inte det som de egentligen vill? Tillbaka till Vikingatiden alltså! Sedan får man väl dra sitt strå till stacken och sprida lite "vildhavre" här och där.......vi måste ju ha ny caddies till Golfen också eller de kanske Kärringarna kan göra också?

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Den sista Riktiga Vikingahövdingen........hm....måste sluta skriva nu, min Fru ropar att jag måste börja putsa fönster........hm...Kärringar!

8 kommentarer:

Lena sa...

"Vad en lite gumma kan gno"...I övrigt inga kommentarer! (Gapskratt!!!)

Anonym sa...

Underbart Peter, jag ser hur du "beartbetar" dina traumatiska upplevelser!
/Kramis Ann-Christin

oumberligating sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

HaHa...Blev så till mig av skratt då jag läste ditt inlägg så jag stavade fel, bearbeta ska det självklart stavas!
/A-C

Anonym sa...

Visst skall kvinnor ha rätt att skaffa barn på egen hand.
Dessutom tycker jag vi kan föregå med att ge de kvinnor som önskar ett eget landskap i någon utflyttningsområde som har behov av kreativitet och föryngring.

Förstående pappa

Mollamaja sa...

Hahha Oj....det där ser ju föga upphetsande ut.

Anonym sa...

Ja Hahha
Men Mollamaja
Men var det inte så att upphetsningen kunde uteslutas...

BP sa...

Nu har jag sträckläst dina spermie-inlägg och bara gapskrattat åt del II. Måste säga att jag har viss erfarenhet av vasectomy - ja alltså inte jag personligen då den heter nå't annat för oss kvinnor - men svågern gjorde ingreppet efter två barn. Ja han hade lite svårt att sitta i några veckor och gick lite dubbelvikt...men jag undra om han har haft lika roligt som du;-)

PS. Har inte läst serien i SvD och är itne så värst intresserat heller (läser din blogg i ämnet iställlet), men ärligt talat: om kvinnorna är så korkade att längta efter att vara ensamföräldrar så varsågod - be my guest liksom, men kom inte å gnäll efteråt. Är kvinnorna gay är det en annan sak - då har barnet ju två föräldrar.