lördag 30 april 2011

"Ikväll blir det en rejäl brasa.........Ha en fin Valborg...!"

Okej, okej......jag vet att den här bloggen har "spårat ut" sedan en tid tillbaka....men ta i beaktan att det är en Man som skriver den och alla vet ju hur vi "är" och om vi inte "är" "så", så blir vi ju alltid dömda på förväg att vara "så"! Så varför inte helt enkelt vara "så"! Hmm......blev lite komplicerat det hela, men Ni fattar vad jag menar! Jag var helt övertygad om att om jag "googlade" ordet "brasa" så skulle det krylla av "kvinnliga brasor" på en massa bilder, men helt otroligt inte en enda, bara riktiga "brasor" sida för sida! Fast vad säger det egentligen....? Antingen är det bra eller dåligt.....tror faktiskt att det "djävligt dåligt".......nu ska jag i allafall se till att det finns en "brasa" bland "brasorna" om man googlar, hur fasiken ska ungdomarna annars lära sig riktigt fina och gamla hederliga "slanguttryck"! Nu vill jag poängtera att jag är en "snuskhummer" med stil, så "brasan" du ser på bild är faktiskt en "perukbrasa", (Du befinner dig ju på bloggen Oumberliga Ting) kostar 44 dollar och du kan beställa din egen här om du "lekt med elden" och ångrat dig! Funderar på om det här inlägget dessutom skulle platsa på min "medicinblogg" Jernsaxen.........lösmuffar säljs också till kvinnor som drabbats av "håravfallssjukdomar"!
Som sagt ha en fin Valborg antingen du firar med eller utan brasa!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Värmekälla i Bloggvårkvällen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant, intressant! Sitter och tittar i min hustrus blogg just när ditt inlägg dyker upp!
Som språkvetare är just ordet "brasa" intressant, i olika delar av Sverige har ordet lite olika betydelse, men slår man ut det på hela landet så är egentligen "brasområdet" hela regionen ifrån navelen och ner och runt till ryggslutet både på kvinnor och män! Finns många språkliga teorier över detta ords ursprung, det kunde säkerligen "svida och klia" rejält i ändalykten för i tiden pga dålig hygien eller annars var "lusten" stor och det "glödde i brasan"! Som sagt intressant ord och en kul vändning du gjort! Fast "ta dig i brasan" symboliserar ur ett modernt språkperspektiv sett att någon borde ta sig i "baken/häcken"!
Ha en trevlig helg!
Mvh Tobias Carlstedt
PS: Tack för ett gott skratt!

Rödluvan Betty sa...

HAHA du är rolig du Peter,ta dig i brasan vad kul resonerat!
I detta sammanhang betyder det typ fy fan vad kul. Det beror helt och hållet på hur man väljer att använda det tror jag. Och "ta dig i brasan" tycker jag ibland kan antyda att man ska dra åt helvete, om man bråkar. Inte för att många kanske säger så, men iaf dom som föddes på vikingatiden. Ha en trevlig helg nu vid brasan*skratt!:p //Betty*

Nattmia sa...

Önskar dig med en bra Valborg nu med eller utan brasa..

Kram Mia