onsdag 25 maj 2011

"Det här är Tilda och Tage...."!




Det här Tilda och Tage, två virkade möss som jag köpt av Ulliga och Gulliga Saker Blogg! De är sedan några år mina ständiga följeslagare då jag examinerar 1700-tals möbler som är till salu! I antikbranchen väcker de "obehagskänslor", för de flesta i min "bransch" är "savanter" eller "nördar", då blir de "ogripbart" när jag Sveriges största Georg Haupt expert sätter upp två virkade möss på en 1700-tals möbel i miljonklassen. Bilden betyder att här har Oumberliga Tings Tilda och Tage varit ute och "granskat" möbeln ifråga, precis som riktiga möss så har de genomsökt alla vinklar och vrår! Rullar du ner i inläggen så ser du mitt inlägg om denna Georg Haupt Möbel. Utropet ligger på 600 000-800 000, fast nu har en av Finlands största Antikexperter "examinerat" möbeln samtidigt med mig och vi har mycket "skilda" åsikter. Han tjatar mest om att möbeln är ombyggd. Ja, helt klart är den det, men det är inte det intressanta, är den verkligen ifrån Georg Haupts hand.....icke sa Nicke, säger Oumberlige Peter! Jag anser att den är gjord något år efter hans död, högst 4 år kanske sedan ändrade möblerna lite stil. Änkan Haupt körde vidare med verkstaden i några år! Finns inga signaturer någonstans, kan ha försvunnit under ombyggnaden eller annars har man helt medvetet "trollat bort" signaturerna, kan finnas en medvetenhet i det också. T ex sitter de nu i en "Hauptbyrå" (Byråer säljs i 4-5 miljoners klassen) istället, ingenting är omöjligt som den Gode Gunde brukar säga! I antiksvängen är just "allt möjligt" och lite till, det handlar ju om stålar och inte lite heller!

Vid datorn som vanligt Ulv Röde Din Antikrunda i Cyberrymden!

3 kommentarer:

BP sa...

Älskar Tilde och Tage - total cultural clash mellan möbeln och de söta figurerna. Bra jobbat!!!

Lovisa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Du borde också nämna att det var Lars Ljungström som stod där vid möbeln - Kungliga Husgerådskammarens förste intendent, tillika Sveriges största Georg Haupt-expert. Enligt honom råder det inga tvivel om att sekretären är en Haupt, och huruvida det är en löpande-bandet-Haupt eller inte, har ingen betydelse. De som handlar med den typen av möbler vet att så kan vara fallet. Så vad du tror får nog anses som perifert i sammanhanget.

Att mössen följer dig på visningar har nog ingen någonting emot, du gör som du vill. Kanske kan man tycka att det är lite fånigt att du prompt ska ha dem med dig - för att göra ett spektakel kring dig själv och din person? Det blir både fåfängt och därmed fånigt, och det tror jag kanske att du förstår. Att manifestera sig (dig) själv på det sättet verkar onödigt men du har fria händer att göra det, såklart.