måndag 23 maj 2011

"Jag....en världsmästare i att oroa mig......!"


Sällan jag känner mig att jag måste vara värst/bäst i någonting, men om det fanns världsmästerkap i "oro" så skulle jag nog vilja vara med och tävla i den grenen! Nu pratar vi inte bara sådan där allmän oro som krig, att man ska bli arbetslös, sjuk eller att pengarna inte ska räcka! Nej, det kallar jag bara för lite vanlig "Måndagsångest", ja, inte fan är det någon trevlig oro alls det heller, kan vara nog så besvärlig och ångestframkallande. Nej, det jag är ute efter idag är den "vansinniga" "övertänkta oron"! Låt mig ge ett exempel, min 17 åriga Dotter ska till Rhodos, bara det är ju orsak till panik, ja ni fattar, vem vill att ens tonåriga Dotter ska åka till Rhodos med ett tjejgäng...klart det blir "party" och det räcker som sagt för att vara sömnlös i några veckor innan avresan.

Ja, till saken, igår läste jag en artikel om att man inventerat Medelhavet och upptäckt att det finns över 900 nya arter som etablerat sig i princip permanent! Gissa vilken fisk som etablerat sig utanför Rhodos kuster då? Jo, världen giftigaste fisk...Blåsfisken! Min kompis Andreas sa då: "-Peter, det behöver du inte vara orolig för, det händer ingenting om man trampar på den under vattnet!" Typiskt Andreas, han tror att allt är så enkelt, ja han är faktiskt lite korkad killen, inte alla hästar i spiltorna om man säger så, inte den vassaste kniven i lådan helt enkelt! Klart som fan att jag inte oroar mig för att Min Dotter trampar på någon Blåsfisk inte, påsåvis är den helt ofarlig! Nej, det som oroar mig är att min Dotter älskar fiskrestauranger och pratar hela tiden om hur kul och gott det ska bli att äta nyfångad och nytillagad fisk på restaurang på Rhodos!

Mina läsare är ett klokt gäng, det har jag alltid sagt, det är bara idioter som inte "förstår sig på Oumberliga Bloggen"! Som sagt, Ni fattar min oro! Hur vet man att Rhodosianerna vet skillnaden på fisk och fisk och inte lagar till Blåsfisk i tron att det är någon annan art! Nu är jag riktig orolig på riktigt........ingen bra start på veckan!
Vid Datorn som vanligt Ulv Röde Din Ångestsvett i Cyberarmvecket!
PS: Va det någon som sa ha en trevlig Måndag?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja tävla i oro skulle jag lätt
kunna ställa upp i.
Min dotter for som 18-åring till
Kos med en kompis i en vecka.
Kunde jag koppla av nej, det fanns
inga blåsfiskar vad jag vet, men
alla bartender-killar alla andra
"blåsfiskar" på land trasade sönder
mina nerver. Nu hände inget farligt
inte som jag fick vet och hon kom
hem i bra skick, det kommer din
dotter också att göra men att inte
oroa sig för henne skulle bevisa
att du lider av svår känslokyla
eller nåt annat som vi vet att du
inte gör!
Lycka till med nerverna.
Maritha

oumberligating sa...

Svar till Maritha! Hej jag har "tagit hand om dig" dålig Maritha, min trogna "anonyma" följare!
Uppskattar dina kommentarer ska du veta och kommer i fortsättningen svara dig på samma inlägg som du skriver under!
Tack och kram ifrån Oumberlige Peter!
Tack för din fina kommentar idag...den värmde!

B i t t e sa...

Men Peteeeeeer! Nu måste jag gripa in :-) Jag ska till Rhodos för elfte gången i sommar och jag har överlevt varenda gång! Jag ska ha MED mig mina sjuttonåriga döttrar och kommer att vara orolig trots att jag är på plats så den oron har jag full förståelse för, den är helt klart befogad. Är å andra sidan lite orolig för den 20-årige sonen som också ska med, bargatan är inte att leka med. Vet jag av egen erfarenhet ;-) Du ska se att det löser sig för oss alla. Ha det bra!

Lippe sa...

Syrran säger att hon valde medvetet att inte skaffa barn för att hon insåg att hon aldrig skulle klara av oron!? Nu skaffade ju jag två telingar och hon fick bli gudmor! Moahahah!!! Så nu får hon oroa sig lik förbannat och det har jag fått höra oxå!
Vi slutar nog aldrig att oroa oss och som sagt var så visar det på omtanke. Man är kanske inte så rädd för att de ska göra dumma saker som för att de ska råka illa ut. Men vi vill ju att de ska ut och se sig om, uppleva en massa och bara inte sitta hemma i tryggheten.
De som ojar sig för att det gör ont när knoppar brister skulle känna hur det känns när barnen skaffar ett liv, aj!
Min ynggste ska till Uppsala första helgen i juni och har ingenstans att bo. Sover väl i någon bil säger han...ORO!!!
Är det möjligt att överhuvudtaget få in blåsfisk på resturang?
Tråkigt att höra att Frun får betala för sin utflykt nu! Krama henne lite försiktigt från mej och kram till dej själv, du Oumbärlige ♥

Viktkamp sa...

Det kommer gå jättebra för din dotter =) Men kan helt klart förstå din oro!

Elle sa...

Nu kan man ju inte börja veckan med att oroa sig för allt som skulle kunna hända ungarna. Då hade jag inte haft en lugn minut. Men en viss måndagsångest har jag ändå. Skitdag helt enkelt.

Blev inte bättre av att jag körde till läkaren med dottern och hade med mig ett utgånget patientkort!
Jag skulle komma tillbaka en annan dag tyckte sköterskan!!!

Ok, kära lilla dotter. Jag vet att det gör ont i knävecken och att du kliar dig blodig under natten, men vi kör hem igen och kommer en annan dag....kanske nästa vecka, är det ok?

Naturligtvis sade jag inte det till dottern!! Jag tycker att det alltid finns en lösning och det fanns det till slut.
Men imorgon måste jag tillbaka till läkaren, ensam - med det nya kortet
Det var min måndagsmorgon.

Kul att du besökte min blogg ingen. Naturligtvis har jag inte glömt dig. Men ärligt talat har jag varit rädd för att min man ska undra vad det är för blogg jag söker. Med tanke på vissa bilder *ler*

Som vanligt försöker jag hålla mig och min blogg vid liv.
Med mer eller mindre...eller mindre mer...lyckat resultat.

Jag är säker på att även du kan komma med ett bidrag till min utmaning också?

Ha en bra....vecka! Imorgon är det ju redan tisdag, nästan helg ju!
Kram Elle

4U2 sa...

Det verkar som någon smugit i mina buskar och tagit mig på bar gärning ... eller ja, rätt lik är den!
Barn, ungdomar ... ens egna, nu får man veta varför ens föräldrar var så oroliga även om de litade på en!
Ha det gott!

BP sa...

Alltså jag kan stilla din oro - och troligen göra din dotter besviken: om hon hittar en enda fiskrestaurang på den ön som serverar nåt annat än den grekiska varianten av Findus Calamari så vill jag veta det.
Säg inte till dottern men souvlaki, spaghetti bolognese och - japp grekisk sallad med feta ost är det enda vi lyckades äta under två veckor där för några år sedan.
Nu kan jag önska dig en trevlig måndag!!!