måndag 30 maj 2011

"Inte kan jag sluta blogga nu inte.......!"


Inte kan jag sluta blogga inte, det har äntligen börjat bli lite fart i mitt "kommentarsfält". Fick för någon dag sedan en i mitt tycke helt underbar kommentar. Eftersom ett inlägg med dess eventuella kommentarer inte är särskilt aktuella någon längre tid så lägger jag in denna kommentar som jag fick under det berörda inläggett nedan. De virkade mössen Tage och Tilda är med och examinerar utbudet av 1700-tals möbler i Stockholms Auktionshus. Då kan det gå så här, har man sedan också en annan åsikt...............

Anonym skrev: "Du borde också nämna att det var Lars Ljungström som stod där vid möbeln - Kungliga Husgerådskammarens förste intendent, tillika Sveriges största Georg Haupt-expert. Enligt honom råder det inga tvivel om att sekretären är en Haupt, och huruvida det är en löpande-bandet-Haupt eller inte, har ingen betydelse. De som handlar med den typen av möbler vet att så kan vara fallet. Så vad du tror får nog anses som perifert i sammanhanget.Att mössen följer dig på visningar har nog ingen någonting emot, du gör som du vill. Kanske kan man tycka att det är lite fånigt att du prompt ska ha dem med dig - för att göra ett spektakel kring dig själv och din person? Det blir både fåfängt och därmed fånigt, och det tror jag kanske att du förstår. Att manifestera sig (dig) själv på det sättet verkar onödigt men du har fria händer att göra det, såklart."

Jag ryser av välbehag när jag får en sådan kommentar, den innehåller allt jag tycker är viktigt i livet. Varenda ord är som en verbal smekning...faktiskt som poesi....sedan att det eventuellt är en "löpande-bandet-Haupt" gör även det ordvalet mig lite "lycklig"! Spektakel...underbart....visst är det ofta ett "spektakel" kring mig.....fast det du märkt av mig på Stockholms Auktionsverk är rena rama "Julafton", du skulle vara med när det är något som inte är "handikappanpassat" då Lilla Frun och jag är ute på "stan"! Ja, nog om det, alltid trevligt med kommentarer, anonyma eller inte spelar ingen roll, för i "cyberrymden" är ingen anonym, tar bara lite länge tid att få fram IP-numret bara! Har fått två underbart arga mail i ämnet Haupt också....fast de ska jag spara och njuta av alldeles själv! Tack alla underbara människor för ni finns och tar livet på allvar......det borde man kanske göra! Ska prova någon dag! Jag känner några "vuxenpoängsamlare" de skrämmer mig lite faktiskt....! Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt Spektakel i Cyberrymden!
PS: Inte rikast när det gäller pengar, men ett rikt "barnasinne" har jag kvar......hoppas jag!

2 kommentarer:

BP sa...

Alltså seriöst - är h*n korkad eller, men jag förstår att du njuter för fullt. Du gillar ju att provocera och med den (fega) pesonen har du ju tagit en 10-poängare.

Anonym sa...

Otroligt lustigt! Lite chockerad blev jag av att Spektaklet (jag anade att du skulle gilla ordvändningen och kanske rentav ta på dig epitetet) tog så illa vid av mina ytterst "anonyma" kommentarer. Trist - jag trodde du hade distans och humor Peter! Och att du ville ha ett levande kommentarfält...jag menar, varför har man annars en blogg. Alla kan ju inte stryka medhårs, vissa måste, och vill ju reagera. På Auktionsverket har de flesta (eventuellt undantaget vissa stroppiga visningsvärdinnor från Öfvre) plåtmage när det gäller spektakel, anything goes för att säga det minsta. Klart du ska fortsätta blogga och ta med dig dina virkade möss för tusan. Men sluta gärna säga att vi "Rövknullar" våra kunder och sluta gärna också att referera till oss som "auktions-sociteten". För några pengar har vi inget överflöd av, det brukar däremot våra kunder ha ibland och det är vi glada över. "Löpande bandet-Haupten" gick för 700.000 och det får nog därmed tolkas som att den kund som ropade in möbeln tyckte att den var värd det. Utbud, efterfrågan, proveniens, skick och emotionella värden styr prissättningar och slutpriser. Katalogtexter däremot ska redogöra för verkligheten - därav "osignerad". Kör hårt Peter - för det uppskattas i ärlighetens namn av oss med plåtmage på Verket!