måndag 16 maj 2011

"Jag gillar fötter.......ibland inte...!"




Antingen man vill eller inte så närmar sig sommaren med stormsteg, förra Måndagen var det rejält varmt och jag tvingades åka tunnelbana, äldsta sonen behövde bilen i jobbet! Vad händer? Jo, jag tror faktiskt att var och varannan kvinna nödvändigtvis kände sig tvingade att ha på sig sina olika varianter av vår/sommarskor, hälften av dem synliggjorde fötterna! Absolut inget ont om fötter, ett helt klart Oumberligt Ting alla kategorier. Dessutom rår ingen för hur en fötterna är skapta, men en sak rår man över! Hur väl man sköter dem! Fotfilar, nagelsaxar och i vissa fall rakhyvlar är inga tortyr redskap! De är skapta för att vara i människans tjänst!

Åker man tunnelbana sitter man många gånger bokstavligen ibland med andras fötter nästan i ansiktet, alla har inte dem på golvet, utan många gånger lägger både män och kvinnor det ena benet över det andra! Sedan har vi det här med eventuell nagellack, hur fräscht är det med avskavd sådan? Jag bara undrar! Sedan en annan sak också nu medans klagomuren är öppen, har varenda kärring parkinson, ser ut så ibland, nagellack på tårna utanför naglarna! Antingen man har en manlig eller kvinnlig partner så är det dennes förbannade skyldighet att hjälpa till att applicera nagellacken snyggt och jämnt och då företrädesvis på tånaglarna och inte runt omkring!

Ja, vad händer när man sedan åkt klart tunnelbana och ska åka "rulltrappa", man hamnar ännu en gång i nästan ögonhöjd med "fotfolket", vad kan man inte låta bli att se då? Jo, hela spektrat av hälsprickor i olika stadier, torra fötter rår man inte heller för, men om man har hälskinn som en tjockare ostbit med centimetersdjupa sprickor då börjar man ju undra, lite krökta oklippta tånaglar som sedan skrapar i asfalten med en raffsande ljud vid gång, då måste jag besöka en papperskorg för att vomera! Hm....vad jag var gnällig idag då! Kan det bero på att det är Måndag kanske............?
Vid Datorn som vanligt Ulv Röde Din Fotfetischist i Cyberskobutiken!

PS: Om detta kändes som ett påhopp emot den kvinnliga befolkning, så var det inte menat just mot Er som grupp, det finns män med sandaler också! Det är för det mesta så djävla vidrigt så hade jag någon makt så skulle det vara bötesstraff på dylik fotbeklädnad för den mannliga delen av befolkningen.

5 kommentarer:

Lippe sa...

Jaaaa!! En till som tycker att folk borde sköta sina fötter bättre! Jag mår illa av dåligt skötta fötter och blir nästan förolämpad av att folk inte kan lägga lite tid på det! Jag som stelopererad har skitsvårt att fila, peta och klippa och det tar jättelång tid men om jag kan så kan de flesta! Eller be om hjälp då, som du skriver! Kändes bra att läsa texten efter att ha sett visningsbilden i min blogglista! Trodde jag skulle vara tvungen att plocka ner dej ett pinnhål på Oumbärlighetsstegen, men du åkte upp ett snäpp ist!!
Kram ♥

Photo by Maria sa...

Jag tycker fötter är äckliga över lag, enda fötter som är fina så är det små barnafötter :-) Och än äckligare blir de då de är ovårdade.. Jag är ju av den sorten som tycker det är okristligt fult med nagellack både på tå- och fingernaglar så sådant får man aldrig se på mig :-)

Ha en fin fortsatt dag och tack för fina kommentaren hos mig..

Kram Mia

Tankar vid midnatt sa...

Kan inte annat än att instämma med alla talare! När maj månad kommer så lägger jag strumporna och bokar in fotvård varje fredag em hemma i mysfåtöljen. "Ropen skala - fotvård behöver alla"!!!

BP sa...

Du vet jag tänkte precis samma sak som du förra veckan. Samma dag hade ALLA sina äckliga fossingar i eländiga sandaler. Dessutom tycker jag att både flipflops och sandaler borde förbjudas i stan oavsett innehåll. Själv skulle jag aldrig gå med sådana skor - trots att jag kan visa upp mina fossingar;-)

Baronessan sa...

Ha, haaaaaaa. Tack för garvet :)
Men visst har du rätt!