lördag 3 september 2011

"Allvarligt nu.....vad gör Ni med alla pengarna.....!"


Uppriktigt! Vad gör Ni med alla stålarna? Det här blir ett "hårfint" inlägg, jag vill varken vara stöddig eller oförskämd, men under flera års tid har jag tyst för mig själv undrat vad gör alla "Bonnläppar" med stålarna! Ja, jag dristar mig att skriva "bonnläpp" eftersom jag själv är det och dessutom "Stockholmsdjävel" sedan 28 år tillbaka!
Jag och Lilla Frun måste snart flytta och vi vill verkligen inte bo trångt, faktiskt så vill vi bo ännu större nu när barnen börjat flytta hemifrån. Fast med vår ekonomi så finns det inte en "sportsmössa" att köpa något i Stockholmstrakten som storleksmässigt skulle fungera för oss och vårat liv. Min stora hobby, att på Lördagsmornar naken jaga min Fru i hela huset kräver sina ytor, det hela blir så mycket "busigare" då!
Men om man skulle flytta till "Knäckebrödhult", djäklar i min lilla låda vilken kåk man skulle kunna få för 4,5 mille, i Stockholm får man ju högst en "Egna hems barre" för samma summa och då bara på 70 kvm med en fuktig källare, dessutom bor det mest "white trach" människor i dessa områden. Ja, nu vet de ju inte själva om att de är just "White Trash". Tomterna till dessa hus ska vi inte prata om, mindre än mitt potatisland på landet!
Man påstår att lönerna är högre i Stockholm och visst stämmer det i vissa fall, men för de mesta så är lönerna ganska lika och det är där min fråga kommer in. Om man nu bor någonstans i Sveriges glesbygd och har jobb, köper en kåk för i princip ingenting, vad gör man då med alla pengar som blir över?
I morgon ska vi åka till Arboga och titta på huset ovan, se länk här! Kanske köper vi huset, men först så ska vi ta en sväng på "stan" och känna av "pulsen" på byn, om mer än hälften av männen har slingat hår, mustach och heter något som Stig-Lennart då för det vara! Så fort man kommer utanför Stockholmsområdet så börjar folk att glo, det har vi räknat med, sådant för man stå ut med! Varje gång jag hamnar i någon Byhåla under våra Husbilssemestrar och folk börjar "vrålglo" så skriker jag alltid högt! "Välkommen! Cirkus Olofsson är i stan!"
Om nu någon läsare bor i Arboga, skulle Ni inte kunna skriva en rad till mig och berätta lite om det sociala umgängeslivet där, tror Ni Dildorace skulle vara ett uppskattat inslag när vi har "Grannsamverkan"?
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Kanske Din Nya Granne i Cyberrymden!

5 kommentarer:

Fru Gårman sa...

Har varit i Arboga en gång, men kört förbi många fler gånger. Vet inget om stan förutom att de flesta som är uppvuxna där längtar tillbaka. (ok, det där är baserat på 2 personer så ta det inte så seriöst). Däremot, flytta inte till Heby vad ni än gör.

Fru Gårman sa...

En annan sak, bor i en etta på 46 kvm, köpt för dryga trehundratusen. Har inte så mycket pengar kvar ändå. Man har inte det som sjuk i det här landet. Men det vet du ju allt om. :)

Fru Venus sa...

Sorry, det enda jag vet är att Arboga ligger i Sverige. Jag har aldrig en cent över och har inte en chans att köpa bostad överhuvudtaget så ingen hjälp där heller. Men vill ni bo på Åland så är det jättebilligt på landsbygden och det tar aldrig längre än 40 min in till stan! Ja, vår stad då :-))

Anonym sa...

Tjena!
Bor billigt i hus i en mindre ort med "ordnad ekonomi" dvs jag och sambon har jobb! Två barn och huset är betalt sedan flera år, vi är 45 år och vi har pengar över varje månad så vi reser,går på konserter,byter bil,reparerar huset, barnen har kunnat hålla på med alla möjliga aktiviteter för det är också mycket billigare än i en storstad osv. Vill definitivt inte skryta men du frågar "ju". Arboga är en fin liten stad med gammal bebyggelse och det här med att smälta in det beror helt på hur man är och hur folket på orten är.

ullrika sa...

Snyggt hus. Men mycket att städa?